Lielbritānija izstāsies no ES vienotā tirgus • IR.lv

Lielbritānija izstāsies no ES vienotā tirgus

134
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja. Foto: Pool, REUTERS/LETA.

“Tas, ko ierosinu, nav savienojams ar dalību kopīgajā tirgū,” atzina Meja.

Lielbritānija, izstājoties no Eiropas Savienības (ES), atstās arī bloka vienoto tirgu, lai tādējādi atgūtu kontroli pār ES pilsoņu ieceļošanu, otrdien paziņoja premjerministre Terēza Meja.

“”Breksitam” ir jābūt kontrolei pār iebraucošo cilvēku skaitu no Eiropas un to mēs piedāvāsim. Tas, ko ierosinu, nav savienojams ar dalību kopīgajā tirgū,” atzina Meja. Taču viņa piebilda, ka vēlas panākt ar ES jaunu vienošanos par muitas ūniju, kas dos “vislielāko iespējamo pieeju” vienotajam tirgum.

Meja norādīja, ka “mēs pametam Eiropas Savienību, bet mēs nepametam Eiropu”. Pagājušā gada referendums par izstāšanos no ES bija “balsojums par mūsu parlamentārās demokrātijas atjaunošanu un kļūšanu vēl lielākā mērā starptautiskai”, sacīja Meja.

Premjere arī pavēstīja, ka aiziešana no ES nozīmē to, ka “beigsies dienas, kad Lielbritānija katru gadu veic milzīgus ieguldījumus ES”. “Globālai Lielbritānijai ir jābūt brīvai slēgt brīvās tirdzniecības līgumus ar valstīm ārpus ES,” sacīja Meja. “Lielbritānijai ir jāpalielina tirdzniecība ar visstraujāk augošajiem tirgiem pasaulē.”

Runājot par aiziešanas grafiku, Meja norādīja, ka Lielbritānija centīsies panākt “pakāpenisku procesu” pēc divus gadus ilgām formālām sarunām, kas ļaus “izvairīties no postošas klints kraujas”.

Meja arī apsolīja, ka Lielbritānijas parlamentam būs iespēja balsot par galīgo vienošanos ar ES, kas saturēs Apvienotās Karalistes izstāšanās noteikumus. “Varu šodien apliecināt, ka valdība galīgo vienošanos, pirms tā stāsies spēkā, nodos balsojumam abās parlamenta palātās,” pavēstīja Meja.

Tikmēr Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers paziņojis, ka Meja “beidzot ieviesusi nedaudz skaidrības” par viņas valdības plāniem attiecībā uz izstāšanos no ES.

Komentāri (134)

rinķī apkārt 17.01.2017. 17.55

Angļus var saprast un, nav izslēgts, ka arī es domātu līdzīgi kā anglis, ja es būtu anglis :) Angļi ir spēcīga nācija, kurai ir sava kodolvalsts, ekonomika, kas būs pasaules mēroga spēlētājs jebkuros apstākļos.

Bet es esmu latvietis un tādēļ mana pārliecība ir – Latvijas vienīgais glābiņš un labklājības iespēja ir ES un NATO, atšķirībā no angļiem :)

To es rakstu tāpēc, ka it bieži var lasīt komentārus par ES un NATO un zaudēto Latvijas neatkarību.

+21
-2
Atbildēt

1

    west > rinķī apkārt 17.01.2017. 19.44

    Viņiem viss būs labi un mārciņa izdzīvos. Briti ir diža nācija. Visu laiku lielākā, jebkad bijusī impērija, ja kāds ir aizmirsis. Britiem tas ir asinīs vēl joprojām. Viņi nekad nepieļaus, ka šos komandē kaut kādi vācu, vai franču mūžīgie lūzeri. No tā arī nacionālais raksturs un rezultāts.

    Tā ir vēsture, saistība ar šodienu.

    Kas sagaida mūs, arī skatāmies vēsturē. Latviešu kalps ir vislabākais.Viena nelaime – kungus tomēr nemīlam. Arī raksturs.

    Tur arī paliks, ja vien kāds atkal nepaaicinās palīdzēt sagraut kādu impēriju :)

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

Es 17.01.2017. 16.12

Sāpīgi! Bet mēģinājums maigai aiziešanai no ES būtu vai nu neizdevīgs angļiem, jo par palikšanu tirgū visi tie paši maksājumi un prasības, bet vairs nekādu lēmējtiesību un iespēju ietekmēt ES darbību. Vai arī aizejot no ES bet saglabājot visus labumus, tas radītu precedentu citām valstīm, ka šāda rīcība ir ļoti izdevīga un rezultātā sagrautu savienību.

+9
-2
Atbildēt

0

Es 17.01.2017. 17.42

Nez, kā nu būs ar visiem ES pilsoņiem, kuri dzīvo un strādā UK? Un kā būs ar britu pensionāriem Spānijā? Taisīs “speigu tiltu”? Pensionāriem tad vēl ne tik traki, bet tiem, kuri strādā tak darba atļaujas vajadzēs.

+9
-2
Atbildēt

22

    robotron > Es 17.01.2017. 22.09

    Valdis Lācis

    Un kā būs ar britu pensionāriem Spānijā?

    Satraukums nevietā. Neaizliegs Lielbritānija saviem penšiem balstīt Spānijas ekonomiku.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    robotron > Es 17.01.2017. 22.33

    Skaisle

    bet naciķu Māras programma tikai 2018.gadā sākšot VEIKSMĪGI strādāt

    Kamēr tavējiem: nelietīgiem prokremliskiem izdzimteņiem, zagļiem un kaku stumdītājiem un to čekas kuratoriem un saimniekiem, būs iespējas graut mūsu valsti, veiksmīgi strādāt nekas nevar, pēc definīcijas.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 17.50

    labāk domā , kā mēs te dzīvosim, kad pensijas būs jāsaņem

    Paskaties – mums bērni nu jau regulāri deg un mirst badā, izdzīvojušie te visu pamet un aizmūk , bet naciķu Māras programma tikai 2018.gadā sākšot VEIKSMĪGI strādāt

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    robotron > Es 17.01.2017. 22.36

    Valdis Lācis

    Par ko sēdēja Priedītis no Krājbankas? Vai Liepājas metalurtga bijušajiem nav jāsēž?

    Priedītis nesēž, bet lai LM bijušie sēdētu, jāsēž ir Dombrovskim, kurš kopā ar Zaharjinu izvazāja uzņēmumu un Zatļeram, kurš rija saslaukas no Zaharjina dzīru galda un uzlaizīja mērces paliekas.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Es > Es 17.01.2017. 18.40

    Skaisle

    Par ko pareksiešiem, Jūsuprāt, būtu jāsēž? Par ko sēdēja Priedītis no Krājbankas? Vai Liepājas metalurtga bijušajiem nav jāsēž?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 17.53

    par šito valdiņ uztraucies – britiem jau pareksieši sēdētu aiz restēm , bet mūsējie – dabūja amatus un vēl miljonus kompensācijās

    nu cik var noprast – ES nespēj apturēt čekistu laupīšanas afēras , mēs paši ne tik – nu tad – ko tu raudi par britiem?

    http://apollo.tvnet.lv/zinas/latvijai-draud-vel-viena-parex-banka/783839?utm_source=inbox&utm_campaign=news&utm_medium=newsbox

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 19.04

    Valdi, nr1 – pats raksti, ka vajadzētu vismaz diskusiju par valsts naudas tērēšanu dzelzceļa elektrifikācijai, vienlaicīgi – valdība jau nolēmusi šo projektu atbalstīt. Vai kāds nozares speciālists vispār ir uzrunāts šai jautājumā? Vai nebūtu normāli, ja par kārtējiem miljardiem no valsts kases spriestu ne tikai zagļīgu partiju ielikteni ? Atkal slēgs līgumus par miljardiem, galvos valsts kase, bet maksās tie nabagi, kuri jau tagad mirst kā mušas bada laikos.

    Par aplokšnu algām – bļedj – nosauc man vienu uzņēmumum nosauc man vienu pašu sasodītu strādnieku, kurš par aplokšņu algu saņemšanu Latvijā ir notiesāts? Man ir versija kāpēc tas nav noticis, bet par to tikai runā – jo to pašu būvniecības nozari konrtrolē čekisti, kuri negrasās šai valstij maksāt , bet tikai paņemt no tās. Kad ir novalsts budžeta kaut kas jāizzog – likumi un tiesu normas ir gatavas nākošā dienā uz pusdienlaiku – ja ir apzināti jānovilcina, tad drīzāk ceptie gaiļi sāks dziedāt, nekā saeima kaut pirkstu pakustinās bez oligarhu mājiena.

    Par pareksiešiem – vai ir vispār sākts skatīt jautājums vai parex bankrots nebija ļaunprātība? Te IR žurnālā bija intervija ar kādu LU profesoru, kurš liecināja par kādu valdibas vadītāju – viņa kursabiedru , kurš viņu – šo LU profesoru reketējis kā visīstākais čekists. Interesanti , ka visas aizdomas ir par to, ka tieši šis cilvēks vadīja valdību parex bankrota laikā

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > Es 17.01.2017. 20.37

    Skaisle

    Kristīgs materiālists :) Sapņu tēma skar gan reliģiskos mītus un filozofijas, gan psihoanalīzi…

    Vai sākam sapņu tēmu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 20.44

    labi – Tu sāc pirmais – es pectam

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Es 17.01.2017. 20.50

    Skaisle

    Dāmām priekšroka. Bet, varam atlikt līdz citai reizei.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 21.00

    atliekam – kaut ko nosapņojam un tad

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 20.31

    nu ko valdiņ , sapņu speciālists esi? Neko droši par sapņiem zināt nav iespējams, tāpēc nezinu vai var nopietni par to spriest , man kā kristīgam materiālistam tas ir problemātiski

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 19.23

    Augulis tāds ministrs kā es baletdejotāja – tikko eksportēja uz ārzemēm bāreņus Labklājības ministrijā , nu tagad kārtos rebes ar dzlezceļu

    Nu labi, nav ko te lieki laiku ar mani tērēt – no principa , ka viss ir slikti es neatkāpšos , nav pamata

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 19.27

    šito nevajadzēja rakstīt – man murgi rādīsies

    Man nomira māsīca, tādu vētrainu dzīvi cilvēks dzīvoja un pēc bērēm man bija sapnis,ka es to māsīcu ielieku veļas automātā un izmazgāju un tad pakarinu uz šņores mammas pagalmā, ir tāds pavasara vējš , māsīca ir tādā sudraba mētelī, kā tāds sikspārnis ar to mēteli un vējš viņu pūš pa gaisiem un man ir tik viegli un labi, jo es saprotu, ka tagad sāksies jauna un tīra un pareiza dzīve un tad – turpat sapnī es sapratu, ka nav īsti pareizi un ka es laikam sapņoju un tad es pamodos ļoti skumja par īstenību

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 19.18

    es tev te nekāda dāma neesmu, visprastākais proletariāts, labi ka vēl papirosus nepīpēju un šņabbi nedzeru – viss cits ir

    Un par aplokšņu algām – nu nešokē taču mani apgalvodams, ka vien dažus mēnešus ir aplokšņu algu likums, es svēti ticēju, ka jau sen tāds ir , nē – nestāsti man vēl rūgtākas patiesības par manējām

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 19.14

    un Liepājas metalurga bijušie nekad nesēdēs , jo partijas saņēma ziedojumus un tika nokārtoti valsts kases garantēti kreditu miljonu vai pat miljardu apmēros – lūk – kā saka – ja latvietim maksā , tad iet kā ar sviestu smērēts – nekas vairs nav svēts

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Es 17.01.2017. 19.13

    Skaisle

    Augulis atsaucas uz ekspertiem (skat to pašu saiti), bet neesmu drošs, ka tur pats Augulis brīvi netulko ekspertus…

    Strādnieku par aplošņu algu notiesāt nevar. Kriminālatbildība darba devējam ir ieviesta tikai dažus mēnešus. Neesmu dzirdējis, vai ir jau kādas lietas ierosinātas, bet notiesāts tik īsā laikā nevar būt neviens.

    Nepatīk man, kad dāmas rupji lamājas, kaut arī runa par aplokšņu algām… ;)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 20.08

    nē , nu sapņi nevar būt paralēla esamība, nebaidi mani uz nakti !

    Sapņi ir kaut kādu neizdomātu, nedzimušu domu kombinācijas, kurām mēs piešķiram nozīmi esot nomodā – mans variants man škiet labāks un pieklājības pēc vienreiz piekrīti tam, ko es rakstu

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Es 17.01.2017. 18.36

    Skaisle

    Ar pensijām tiešām draud liels posts. Nezinu, vai maz kādam ir plāns kā risināt to situāciju, kad celtnieks ar EUR 1000.- aploksnē mēnesī pāries uz EUR 43.- mēnesī? Un neba tā tikai valsts vaina, ka cilvēki par vecumdienām galvu nelauza…

    Bet citādi gan nedomāju, kā Jūsu sazīmētais Maļēviča Melnais kvadrāts alias Latvija ir tik melns. Kaut vai par to pašu dzelzceļa ziņu, kur saskatāt jau milzu afēru http://www.lsm.lv/lv/raksts/ekonomika/zinas/valdiba-dod-zalo-gaismu-dzelzcela-elektrifikacijai-rigas-virziena.a219459/ Augulis ir pārliecināts, ka projekts ir ekonomiski izdevīgs. Antāne saka – neizdevīgi, Augulis – izdevīgi… Vajadzīgs nozares eksperta viedoklis, manuprāt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Es 17.01.2017. 19.20

    Skaisle

    Parekss – banka aizgāja pa pieskari, jo sindicētie kredīti bija īstermiņa, bet aizdevusi hipotekāros bija ilgtemiņa. Oportunisms. Tālāk jau stāsts par to, ka īpašnieku spēlē zušu pāri un vēl mēģina paglābt līdzekļus. Laikam taču nav neviena pierādījuma, ka ir kaut kas no bankas aizskaitīts rupji nozogot… Vismaz, cik man zināms.

    Krājbanka – Antonova ideja vajadzību pēc naudas jauniem ieguldījumiem, iegūt ar derivātu Austrijas bankai. Shēma nobruka citur, bet Krājbanku parāva līdzi. Priedītis sēdēja par parakstu uz derivāta.

    Liepājas Metalusrgs – saņem valsts garantiju un saprot (īpašnieki), ka te ir zelta bedre. Metālu iepērk caur savu ofšoru un pārdod caur savu ofšoru tā lēnām LM izpumpējot tukšu. Klāt vēl visam metāla cenu kritums pasaules tirgos Ķīnas un 2009 krīzes dēļ. LM ir vienīgais gadījums, kur es teiktu, ka īpašniekiem ir jāsēž un viņu un radu īpašumi jākonfiscē. Bet, vai to prokuratūra varētu pierādīt?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Es 17.01.2017. 20.11

    Skaisle

    …bet tikai pieklājības pēc… :)

    Zini, tā ir visai sarežģīta, bet interesanta tēma ar tiem sapņiem. Kādreiz varam atkal pārcilāt, ja ir vēlme.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Es > Es 17.01.2017. 19.35

    Skaisle

    …ministrs kā es baletdejotāja.

    ————–

    Teica Zita Ersa :)

    Augulis no tiesas ZZS ir tāds labas ārienes “korķis visām pudelēm”, kurš vēl pie tam ir labi apguvis mākslu neko nepateikt.

    Sapņi ir nomodam paralēla esamība, kurā reizēm tīkami kavēties, reizēm baisi, bet reizēm cilpojums izveidos starp abām “realitātēm”, savērpjot stāstu neticamās kombinācijās….

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu