Sagādāsim Latvijas ienaidniekiem vilšanos • IR.lv

Sagādāsim Latvijas ienaidniekiem vilšanos

119
Ziedi pie Brīvības pieminekļa pērn 16.martā. Foto: Evija Trifanova, LETA
Anna Žīgure

Aicinājums atteikties no gājiena 16.martā

Latvijas valsts ienaidnieki būtu ļoti vīlušies, ja ikgadējais, viņuprāt, “SS maršs” Rīgā šogad tiktu atcelts. Mēs ierosinām šo vilšanos sagādāt.

Pazīstam daudzus bijušos leģionārus, cienām viņus, godinām viņu cīņas un labi zinām, ka leģionāri nav “fašisti” un viņu gājiens no Doma baznīcas līdz Brīvības piemineklim nav “maršs”. Tāpat kā daudzi latvieši un citu tautību Latvijas patrioti arī mēs gadiem ilgi esam to skaidrojuši ārzemniekiem, kā arī tiem valsts iedzīvotājiem, kuriem ir nepilnīgas vēstures zināšanas.

Krievijas un “antifašistu” visaptverošās propagandas dēļ šis uzdevums izrādījies gandrīz neiespējams. Nevar noliegt faktu, ka par leģionāru būtības dziļāko jēgu nevēlas runāt ne austrumos, ne rietumos – pat ne Latvijas sabiedrotie. Šajā nopietnajā brīdī Latvijai ir nepieciešams viss iespējamais starptautiskais atbalsts.

Mūsuprāt, tiktu pieļauta liela stratēģiska kļūda, ja šādu gājienu rīkotu 16.martā, dienā, kad Krievija Krimas pussalā organizēs nelikumīgo referendumu. Pasaules mediju interešu centrā atkal nonāks Latvija, jo uz Rīgu starptautiskie novērotāji, žurnālisti un demonstranti var atbraukt brīvi – Krimā tie netiek ielaisti.

Nav šaubu, ka Krievija atkal pieliks visas pūles, lai pasaule nosodītu Latvijā atdzimstošo “fašismu”. Šajā situācijā nebūtu pareizi iedot tās rokās ieročus, kas būtu vērsti pret mūsu valsti.

Atteikšanās no gājiena nav vis vājums, bet gan gudrība. Par to Latvijas TV runāja arī bijušais SAB vadītājs Jānis Kažociņš, iesakot visiem pēc Doma baznīcas doties uz Lesteni, lai godinātu leģionāru piemiņu. Ja arī pie baznīcas durvīm auros “antifašisti”, tā vienalga būs leģionāru morāla uzvara un protestētāju zaudējums, jo sena gudrība māca, ka nevajag ļauties provokācijai.

Autori ir rakstnieki

Komentāri (119)

Kaspars Špūle 14.03.2014. 07.19

Autoriem taisnība. Šogad Lestenē vēl droši vien nebūs skaņas pastiprināšanas iekārtu.

+43
-5
Atbildēt

4

    Timurs Čuntonovs > Kaspars Špūle 14.03.2014. 13.41

    Tieši tā – šogad Lestenē nebūs skaļruņu, bet būs nākošgad. Un ko tad? Uz kura meža kuru stūrīti būs jāiet leģionāriem? Patiesībā es apbrīnoju šo locīšanos kreivu un nu jau arī Rietumu priekšā – tie mūs nesapratīs un šie mūs nesparatīs. Tad, kad vajadzēja pāris kreivu-provokatoru ierosināto referendumu par otru valsts valodu boikotēt – tād nē – tad visi ar putām uz lūpām aicināja iet – jo redz atkal – rietumi sapratīšot šo un nesapratīšot šito. Bet vai šī raksta autoriem liekas, ka latviešiem ir jāizlokās visās iespējamās pozās, lai izpatiktu gan kreivam, gan rietumniekam. Nu nevarēs visās pozās vienlaicīgi izlocīties!

    +7
    -15
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Kaspars Špūle 14.03.2014. 09.43

    Sagādāsim zaglim vilšanos, neapsargāsim māju…

    +14
    -21
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > Kaspars Špūle 14.03.2014. 09.28

    Nevar būt, jo līdz šim brīdim arvien Lestenes kapu oratori runāja mikrofonā.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > Kaspars Špūle 14.03.2014. 09.37

    Pilnībā piekrītu autoriem. Latvietību ar šo gājienu nekādi nestiprināsim. Nevajag jaukt latvietību ar politisku gudrību.

    Tas pats “cēlais” Cilinskis, arī jau vajadzētu būt pieredzējušam politiķim, tā vietā lai vadītu Reģionālās attīstības ministriju ar reālām iespējām pretdarboties Krievijas un Baltkrievijas informācijas telpas klātbūtnei Latvijas austrumos, izvēlas spodrināt savas pelēcīgās spalvas gājienā, kas īpaši šogad var izvērsties kā politiski ļoti nelabvēlīgs ne tikai Latvijai, bet arī Ukrainai un pārējām pēc-padomju valstīm.

    Es tiešām ticu Annas Žīgures nosvērtai gudrībai un dotai ļoti saprātīgai argumentācijai.

    Ja būsim gudri, tad būsim arī vareni!

    +21
    -8
    Atbildēt

    0

Jânis Bankoviès 14.03.2014. 09.22

Piekrītu Vitai, jārīkojas kā karā, nevis tā kā civilajiem.

Ir jāsaprot nelietīgo kremļa kretīnu deja, tās mērķis, panākt konfliktu ,lai tad varētu palaist, pa Rietumu kreiso kontrolētajiem mēdijiem( nekas cits tie Rietumu kreisie un “zaļie” nav, kā tie paši bijušie sovoka stipendiāti-derīgie idioti, vai pat atklāti interešu aģenti, lobiji) parādot kāda ES ir nacistiska valstu savienība, kā tur nacisti sit holokausta upurus, akurāt kā 2PK, un ka “mīļie kremļa šoviki” ir tikai jauki kārtības uzturētāji Krimā.

Leģionāru piemiņas dienu izmantos kā kārti pret visu ES, respektīvi šoreiz mēs esam atbildīgi ne tikai savā priekšā, bet arī par ES un UKR.

Saprotu taisnie mugurkauli, teiks ka tā mīkstčaulība, bet manuprāt, ja var izdarīt tā, ka leģionārus piemin, un “kremļa padauzas” apčakarē, tad tas ir jādara, it sevišķi pie tik augstām likmēm.

Risinājumi, neaizvainojot savu pašlepnumu, un nepametot vecos karavīrus vienus:

Nokavēt gājienu par stundu-sprediķis garāks būtu Domā gadījies ( nezi vai PašPol, par Valsts pol nerunājot, tiem slepenu ziņu varētu dot vadība, ies vecos vīrus aizturēt, neuzdrīkstēsies), savukārt Kremļa atkritumi mūziku varēs atskaņot tikai konkrētajā stundā( un par to gan aiz olām varēs ņemt, ja nu gribēs ārpus tiesas piespriestā laika kaut ko skandēt ).

Vēl labāks pasākums izdotos, ja visu šo sesdienu tauta ,kam leģionāru piemiņa dārga, nepārtraukti viss dienas garumā dotos likt ziedus, lielākā mažākās grupās, tā lai “sovoku” banda zem lietus tā krietni iemirkst,un vējā atdzesē savas puvušās smadzenes. Pirmkārt pasākumam būtu cits mērogs, un cits diskurss-tautai nav vienaldzīgi šie karavīri.

Par LR amatpersonu piedalīšanos, jau citā rakstā izvērtos, kamdēļ tā lieta nav LR valstiskā lieta, bet tikai LR pilsoņu individuālā lieta.

+30
-6
Atbildēt

3

    peerku > Jânis Bankoviès 14.03.2014. 13.05

    > J.Biotops DD1

    “Krievijai patriotu tracis ir vajadzīgs kā vēl nekad un Krievija traci dabūs. Uz puišiem var paļauties.”

    Diemžēl. :(( Lies ūdeni uz ienaidnieka dzirnavām.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Jânis Bankoviès 14.03.2014. 11.29

    DD1 – aiciniet vai neaiciniet, „Dzintars un pārējie” rīkoties gudri nevar un to pat nemēģinās. Krievijai patridotu tracis ir vajadzīgs kā vēl nekad un Krievija traci dabūs. Uz puišiem var paļauties.

    +18
    -4
    Atbildēt

    0

    peerku > Jânis Bankoviès 14.03.2014. 09.34

    > WAT

    “Piekrītu Vitai, jārīkojas kā karā, nevis tā kā civilajiem.”

    Es savukārt piekrītu WAT. Karš ir sācies Ukrainā un var izplatīties arī uz Baltijas valstīm.

    Aicinu Dzintaru un pārējos rīkoties gudri un viltīgi, izsitot “antifašistiem” ieročus no rokām. Skrienot ar pieri sienā, mēs ne sev ne Ukrainai nepalīdzēsim, tikai kaitēsim.

    +21
    -7
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 14.03.2014. 09.25

Atļausim krieviem atkal mūs apčakarēt un pazemot. Iesim pie pieminekļa kur pēc dzelžaina maskavas scenārija un ar maskavas naudu būs izstrādātas provokācijas un aivainojumi Latvijai un latviešu tautai, kur dārdēs skaņu pastiprinošās ierīcēs [tiesnesis kurš to atļāva ir noziedznieks] aizvainojoši latviešiem lozungi un neķītras lamas.

grūti cerēt, ka latvietim pietiktu saprāta izmuļķot krievus un neaiziet tur kur viņi tik lielas cerības likuši

+27
-10
Atbildēt

6

    Ojārs > dace_ampermane 14.03.2014. 09.43

    parādnieks spēlē hokeju(tas ir viņa vaļasprieks),Solvitai Āboltiņai nav nekādu iebildumu un viņa dodas uz hokeja halli un skaļi atbalsta Saeimas komandu (es ceru), nevis Baltkrievijas. Kurš no viņiem ir lielāks valsts nodevējs?

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    janis17 > dace_ampermane 14.03.2014. 11.09

    Kāpēc mēs nevaram iet pie pieminekļa 16. martā? Varbūt vienīgi kāds lai paņem plakātu – NO FASCHISM, EUROPE, STOP Mr. PUTIN=HITLER of 21st CENTURY. Tas gan klusu piemiņas pasākumu pārvērstu par politisku pasākumu…

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    Ojārs > dace_ampermane 14.03.2014. 10.09

    andrej, es nesalīdzināju ar āboltiņu. te nav runa par āboltiņu, kuru varbūt es nevērtēju augsti :)

    ——————————-

    bet es salīdzināju, un mani neinteresē kā Tu viņu vērtē. Āboltiņa ir Saeimas priekšsēdētāja, otra augstākā valsts amatpersona, ievēlēta no Vienotības. Vai tiešām viņas pozīcija Tev ir tik nenozīmīga?

    Pieminot Parādnieku Tu taču biji domājis visu NA, vai ne?

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dace_ampermane 14.03.2014. 09.31

    parādnieks spēlē hokeju, cilinskis gatavojās sniegt pakalpojumu maskavai un visi kopā balso par Lembes interesēm

    politiķi :))

    +17
    -11
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dace_ampermane 14.03.2014. 09.59

    andrej, es nesalīdzināju ar āboltiņu. te nemaz nav runa par āboltiņu, kuru varbūt es nevērtēju augsti :)

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dace_ampermane 14.03.2014. 10.14

    tu ietiepies :))

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu