Britu ārlietu ministrs: Arī pēc "Brexit" Apvienotā Karaliste būs par Baltijas valstu aizsardzību • IR.lv

Britu ārlietu ministrs: Arī pēc “Brexit” Apvienotā Karaliste būs par Baltijas valstu aizsardzību

31
Britu ārlietu ministrs Boriss Džonsons. Foto: Reuters/LETA

Pirmdien Londonā briti kopā ar Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministriem apspriedīs reģiona drošības jautājumus pēc “Brexit”

Pēc izstāšanās no Eiropas Savienības Apvienotā Karaliste (AK) turpinās iestāties par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu drošību un aizsardzību, paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons. Viņš gatavojas pirmdien Londonā paredzētajai sanāksmei ar Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministriem.

Ārlietu ministri pirmdien apspriedīs turpmāko sadarbību drošības un aizsardzības jomā pēc tam, kad Lielbritānija būs izstājusies no Eiropas Savienības, kā arī plašāku tematu loku, ieskaitot jautājumus par Krieviju, Irānu un transatlantiskās attiecības.

Pirms pirmdien plānotās sanāksmes ārlietu ministrs Džonsons teica: “Pasaulē, kas kļūst aizvien sarežģītāka, Lielbritānija sniedz drošības sajūtu tās draugiem, it īpaši tiem, kuri Eiropas ziemeļos un Baltijas reģionā sastopas ar nepārtrauktu Krievijas antagonismu.” 

“Mūsu karavīru izvietošana Igaunijā noteikti parāda to, ka Lielbritānija vienmēr atbalstīs savus sabiedrotos, tiem sastopoties ar agresiju no ārpuses, un nodod vēsti, ka NATO nodrošinātā un uzturētā vienotība nekad netiks sagrauta,” teica Džonsons. Viņš piebilda, ka “Lielbritānija vēlas drošu un pasargātu pasauli, un, izstājoties no Eiropas Savienības, mēs turpināsim aizstāvēt un veicināt mūsu kopīgās intereses, stājoties pretī jebkādiem izaicinājumiem, ar ko mēs kopīgi sastopamies”.

Pirmdien ārlietu ministri no Dānijas, Igaunijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas un Zviedrijas piedalīsies darba vakariņās un sanāksmē, kopā ar kolēģiem no valstīm, kas neietilpst ES sastāvā – Norvēģijas un Islandes ministriem.

Šonedēļ britu ārlietu ministrs Džonsons dosies uz neformālo ES ārlietu ministru tikšanos Igaunijā, informē Lielbritānijas pārstāvniecība Latvijā.

 

Komentāri (31)

basta 04.09.2017. 13.01

Atšķirībā no Putina pakalpiņiem: Francijas un Vācijas, Lielbritānija patiešām būs.

+1
-1
Atbildēt

0

Anonīms 04.09.2017. 15.16

http://www.delfi.lv/news/arzemes/briti-klusam-pametusi-sirijas-opoziciju.d?id=49206653

Lielbritānija, to iepriekš īpaši nepaziņojot, pārtraukusi Sīrijas opozīcijas kaujinieku apmācīšanu un apbruņošanu, raksta “The Telegraph”. Tādējādi tā netieši parāda, ka opozīcijas atbalstītāji ir zaudējuši cerības uz Sīrijas režīma spēku maiņu un demokrātiskām pārmaiņām valstī.

un kur nu vēl kādreizējā seksīgā Čērčila mīlestība pret mums …

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu