Ostapenko iekļūst Seulas turnīra pusfinālā • IR.lv

Ostapenko iekļūst Seulas turnīra pusfinālā

26
Aļona Ostapenko cīņā par pusfinālu. Foto: AP/LETA

Ostapenko sagrāva Paragvajas labāko tenisisti Sepedi-Roigu

Latvijas dāmu tenisa ranga līdere Aļona Ostapenko piektdien Seulas WTA “International” sērijas turnīra ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 6-3, 6-1 sagrāva Paragvajas labāko tenisisti Veroniku Sepedi-Roigu, piekto reizi šajā sezonā kādā no WTA turnīriem tiekot četru labāko dalībnieču skaitā, vēsta LETA.

Latvijas tenisiste par pusfināla sasniegšanu nopelnījusi 110 WTA ranga punktus, bet cīņā par vietu finālā tiksies ar taizemieti Laksiku Kamkamu, kura rangā atrodas tikai 152.vietā.

Ostapenko uzvaru guva 74 minūtes ilgušā cīņā, nodemonstrējot nevainojamu sniegumu, pretiniecei dodot tikai divas breika iespējas, taču abas atspēlējot, kamēr pati četras reizes guva punktu paragvajietes servē.

Latvijas tenisiste pārliecinoši uzvarēja par spīti tam, ka viņai šoreiz laukumā izdevās trāpīt tikai 44% no savām pirmajām servēm.

Ostapenko jau otro nedēļu ieņem desmito vietu WTA rangā un šīs viņai ir pirmās sacensības kā ranga pirmā desmitnieka tenisistei. Ostapenko turnīrā izlikta ar pirmo numuru un jau no otrās kārtas ir vienīgā no pirmā piecdesmitnieka sportistēm, kas joprojām turpina dalību sacensībās.

Sepede-Roiga rangā ir 77.vietā. Abas tenisistes jau bija tikušās, kad 2015.gadā Vankūveras ITF turnīrā uzvarēja Ostapenko.

Turnīra favorītes nākamā pretiniece Laksika Kamkama ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-1 sagrāva rumānieti Soranu Kirstju, kura WTA rangā atrodas 52.vietā jeb tieši 100 pozīcijas augstāk nekā taizemiete. Kirstja vēlāk piektdien duetā ar Ostapenko aizvadīs dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināla cīņu.

Pirmās kārtas cīņā Ostapenko otrdien ar 7-6 (8:6), 6-1 salauza zviedrietes Juhannas Lāšsones pretestību, kura rangā ir 85.vietā, bet otrajā kārtā ceturtdien ar 6-2, 6-2 uzvarēja ranga 72.raketi Nao Hibino no Japānas.

 

Komentāri (26)

andrejs 22.09.2017. 13.30

Kopumā laba spēle, pretiniece gan ar bija ļoti vāja, bet, ja meietene grib sasniegt kaut ko vairāk, jāuzlabo pirmās serves precizitāte un jāsamazina dubultkļūdu skaits. Tikai divi eisi un četras dubultenes – vīriešu tenisā tas būtu kkas nepieļaujams. Mūsu Ernests Gulbis arī spēlē uz riska robežas un tenisa eksperti viņu kritizē par nestabilitāti, bet viņa statistika tomēr ir daudz labāka.

+3
-1
Atbildēt

5

    Anonīms > andrejs 22.09.2017. 13.36

    NU UN CIK SIMTUS TŪKSTOŠUS PAR ŠITO MAKSĀS MEITENEI NO VALSTS BUDŽETA?

    KĀ SAKA – IZVAROTĀS VALSTS UN TAUTAS TĒLA SPODRINĀŠANAI ?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > andrejs 22.09.2017. 13.58

    nu vēl jau nav nekas beidzies – turnīrs jau tik iesācies

    tā kā – dažu urravas uz vispāŗējo skumju fona ir ļoti liela iespējamība

    un vispār – nevajag mani traucēt šausmināties

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Armands Uzraugs05 > andrejs 25.09.2017. 00.14

    Katram sava spēle. Ja riskē un spēlē agresīvi, tad daudz sanāk kļūdīties, bet beigu beigās rezultāti ir vidējā statistika. Pieaugot pieredzei arī pievienosies stabilitāte.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > andrejs 22.09.2017. 13.48

    Skaistle – necik ja Tev interesē .

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > andrejs 22.09.2017. 13.59

    to skaisle

    Latviešu visu laiku labākais tenisists Ernests Gulbis karjeras laikā turnīros nopelnījis vismaz 6,5 miljonus eiro. Tas – neskaitot sponsoru naudiņas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu