Muļķības kontinuitāte • IR.lv

Muļķības kontinuitāte

10
Aivars Ozoliņš

Daži desmiti vēl pat nedzimušu bērnu neapdraud Latvijas valsti

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ierosinājums izbeigt nepilsoņu statusa piešķiršanu jaundzimušiem bērniem parādījis politiskās kultūras un valstij svarīgu diskusiju biedējoši zemu kvalitāti. Diskutētāji jauc kopā un maina vietām juridiskus, sociālus, izglītības, vēstures un politiskus argumentus. Un laikam taču paši neuzskata, ka izklausās neloģiski.

Taču būsim pozitīvi – labi ir jau tas, ka vienaldzīgo nav, viedoklis ir vai katram. Tikai gribētos vairāk veselā saprāta un elementāru turēšanos pie diskusijas temata.

Diemžēl temats parasti izrādās tikai iegansts diskusijām par jebko – izglītības kvalitāti, valodu un lojalitāti, valsts kontinuitāti, latviešu tautas ciešanām un Latvijas vēsturi, valdības stabilitāti un, protams, «kam tas ir izdevīgi». Gandrīz vai jābrīnās, kāpēc nedzirdam prasības saistīt jaundzimušos nepilsoņu bērnus ar aktuālo veselības aprūpes reformu vai budžeta pieņemšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu