CNN: Izmeklētāji noklausījās Trampa kampaņas vadītāja Manaforta sarunas • IR.lv

CNN: Izmeklētāji noklausījās Trampa kampaņas vadītāja Manaforta sarunas

16
ASV prezidents Donalds Tramps (no kreisās) un kampaņas vadītājs Pols Manaforts kopā ar Trampa meitu Ivanku uzstājas Klīvlendā. Foto: Reuters/LETA

Noklausīšanās rezultātā iegūtā informācija raisīja izmeklētāju bažas par Manaforta centieniem iegūt Krievijas atbalstu Trampa kampaņai

ASV izmeklētāji ar slepena tiesas ordera atļauju pirms pērnā gada prezidenta vēļēšanām un pēc tām noklausījās prezidenta Donalda Trampa kampaņas bijušā vadītāja Pola Manaforta sarunas, pirmdien ziņoja telekanāls CNN.

Sarunu noklausīšanās notikusi vismaz līdz šā gada sākumam, arī laikā, kad Manaforts kontaktējās ar Trampu, vēsta LETA/AFP. Nav zināms, vai tā rezultā izmeklētāji noklausījušies arī Trampa teikto.

Atsaucoties uz trīs avotiem, CNN vēstīja, ka noklausīšanās rezultātā iegūtā informācija raisīja izmeklētāju bažas par Manaforta centieniem iegūt Krievijas atbalstu Trampa kampaņai. Divi avoti gan norādīja, ka pierādījumi nebija pārliecinoši.

Manaforts novērošanai pirmo reizi tika pakļauts 2014.gadā ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklēšanas ietvaros par viņa sadarbību ar Ukrainā iepriekš pie varas esošo Reģionu partiju.

Novērošana pierādījumu trūkuma dēļ 2016.gadā tika pārtraukta, bet vēlāk ar tiesas orderi tika atjaunota vismaz līdz šī gada sākumam. Otrs orderis ir saistīts FIB izmeklēšanu par Trampa kampaņas un Krievijas iespējamo sadarbību, atklāja avoti.

Tramps ieprieks ir vainojis bijušo prezidentu Baraku Obamu par viņa telefonsarunu noklausīšanos Trampa tornī Nujorkā prezidenta kampaņas laikā.

Tieslietu ministrija gan septembra sākumā paziņoja, ka nav pierādījumu par šādu apgalvojumu patiesumu.

Manaforts 2016.gada jūlijā kļuva par Trampa kampaņas vadītāju, bet pēc diviem mēnešiem bija spiests atkāpties, gaismā nākot faktiem par viņa darījuma attiecībām ar Kremļa atbalstīto Ukrainas eksprezidentu Viktoru Janukoviču.

 

Komentāri (16)

basta 19.09.2017. 12.19

Klintones kampaņas vadītāja sarunas izmeklētāji nemaz neklausījās, jeb atkal kārtējās “Rīdzenes sarunas” a’la Clinton News Network (CNN)?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu