Notvertās «zivtiņas» • IR.lv

Notvertās «zivtiņas»

7
Foto no policijas arhīva

Sēdēt cietumā Krievijā vai sākt spiegot – šādas izvēles priekšā nonāk sīki kontrabandisti, kurus krievi notver uz robežas. Pēdējos divos gados Igaunijā par spiegošanu Krievijas labā notiesāti jau pieci šādi darboņi. Viens no viņiem piedalījās igauņu drošībnieka Estona Kohvera nolaupīšanā, atklāj Re:Baltica un BuzzFeedNews izmeklēšana

Bija netipiski karsta piektdiena 2014. gada pavasarī, pulkstenis rādīja 13.15, kad Pāvels Romanovs apturēja savu auto krustojumā, kur tobrīd stāvēja igauņu robežsargu patruļa. Kāpēc viņš tik ļoti vēlējās apstāties, Romanovs joprojām īsti nevar izskaidrot un šausta sevi par paša muļķību. «Iepriekšējā naktī sarīkoju ballīti vairākiem ciema kaimiņiem. Pēc brokastīm un dušas jutos skaidrā. Taču vēlējos pārliecināties, vai varu braukt tālāk,» viņš tagad atminas sarunā ar žurnālistu.

Kad Romanovs izkāpa no auto, viņa reibums bija acīmredzams. Turklāt robežsargi viņu uzreiz pazina. Jau ilgāku laiku viņi turēja Romanovu aizdomās par kontrabandu. Pirms tam vīrietis bija sodīts par vairākiem salīdzinoši sīkiem pārkāpumiem: saņēmis naudassodu par nelegālu robežas šķērsošanu un sešu mēnešu ieslodzījumu par alimentu nemaksāšanu. Inkriminēt būtiskus pārkāpumus likumsargi līdz šim nebija spējuši. 

Tagad alkometrs rādīja, ka Romanovs sēdies pie stūres alkohola reibumā – tā bija iespēja viņam izvirzīt nopietnu apsūdzību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu