Vai Par uzvarēs Pret? • IR.lv

Vai Par uzvarēs Pret?

8
Pauls Raudseps

Tapis skaidrs piedāvājums Latvijas sabiedrības liberālajai daļai

Jau vairāk nekā 20 gadus ir runāts par to, ka Latvijas politikā jāienāk jaunai paaudzei. Pagājušajā sestdienā tas beidzot notika.

Jaunās partijas Par dibinātāji pārsvarā ir no paaudzes, kas sasniegusi pilngadību un profesionālo dzīvi veidojusi pēc neatkarības atgūšanas, brīvā sabiedrībā un valstī. Pārsvarā ar politiku līdz šim nesaistīti cilvēki, viņi neiekļāvās kādā vecākā veidojumā, bet partiju radījuši atbilstoši savam pasaules uzskatam un vērtībām. Tas ir kas jauns Latvijas politiskajā spektrā.

Par svarīgākais balsts ir nevis viens populārs indivīds, bet gan skaidrs, iekšēji saskanīgs ideju kopums. Ja neskaita izteikti uz etnisko identitāti orientētās partijas – VL—TB/LNNK un Saskaņas centru pirms Ušakova -, Latvijas politiskā sistēma līdz šim šķita pastāvīgi atgremojam padomju laika lozungu: saku «partija», domāju «Ļeņins»; saku «Ļeņins», domāju «partija». Kauls, Zīgerists, Šķēle, Repše, Šlesers, «premjerministra kandidāts» Lembergs, Sudraba, Bondars un Kaimiņš – visiem bijušas vai ir «savas» partijas, kuru veiksmes un neveiksmes kādu nozīmīgu laika sprīdi bijušas cieši saistītas ar viņu publisko tēlu un popularitāti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu