Ukrainas boksa leģenda Vladimirs Kļičko paziņo par karjeras beigšanu • IR.lv

Ukrainas boksa leģenda Vladimirs Kļičko paziņo par karjeras beigšanu

33
Bokseris Vladimirs Kļičko.

Karjeras laikā Kļičko bija nepārspēts deviņus ar pusi gadus

Ukrainas boksa leģenda Vladimirs Kļičko 41 gada vecumā paziņojis par karjeras beigšanu, vēsta Vācijas laikraksts “Bild”.

Bijušais pasaules čempions smagsvariem Kļičko karjeras laikā piedalījās 69 profesionālajās cīņās, izcīnot 64 uzvaras, turklāt 54 panākumus gūstot ar nokautu.

Karjeras laikā Kļičko bija nepārspēts deviņus ar pusi gadus, tomēr pēdējās savās cīņās Kļičko piedzīvoja zaudējumus, jo 2015.gada novembrī Vācijā viņš negaidīti zaudēja britam Taisonam Fjūrijam, kurš līdz ar to ukrainim atņēma arī Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un žurnāla “Ring” čempiona jostas.

Savukārt šogad aprīlī Vemblija stadionā Londonā Kļičko ar tehnisko nokautu atzina arī brita Entonija Džošua pārākumu, pretiniekam saglabājot IBF čempiona jostu, kā arī iegūstot tobrīd vakanto WBA čempiona jostu.

Kļičko vēlējās revanša cīņu ar Džošua, bet tagad paziņojis, ka nolēmis likt punktu karjerai.

Zīmīgi, ka nesen ar līdzīgu paziņojumu klajā nāca arī Fjūrijs, kurš gan pirms tam tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, kā arī ilgstoši cīnījies ar dažādām atkarībām.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu