Kino vakars LNB – trīs Osokini un Marina Rebeka • IR.lv

Kino vakars LNB – trīs Osokini un Marina Rebeka

28
Marina Rebeka un trīs Osokini. Publicitātes foto

21. augustā plkst. 18 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē notiks divi īpaši dokumentālo filmu seansi – “Talanta un gribas svētītā. Marina Rebeka” un “Trīsdesmit pirkstu mūzikas enerģija. Pianisti Georgijs, Andrejs un Sergejs Osokini”.

Filmas “Talanta un gribas svētītā. Marina Rebeka” pirmizrāde LTV1 ēterā būs 7. Septembrī. Tās tapšanas laikā no 2016. gada Marina Rebeka interpretējusi deviņas lomas, dziedājusi Vīnē, Minhenē, Manheimā, Lozannā, Cīrihē, Triestē, Zalcburgas prestižajā operfestivālā un citos slavenos opernamos.

M. Rebekas vienkāršība un atklātība burtiski atbruņo, pēc Vīnes valsts operā nodziedātās Džuljetas un stāvovāciju bangojuma, autogrāfu kārotāju rindām, pēc slavas vārdiem par Normu Triestes operā, pēc preses slavinājumiem par Taīdas dziedājumu Zalcburgā, Marina savā mājā Latvijā kopā ar meitu Katrīnu mazgās traukus, tīra māju, kārto kārtējās ceļasomas un dodas uz jūru.

Dziedātājas portretējumā satiksiet arī viņas tuvos cilvēkus, kuri meiteni savulaik iedvesmoja dziedāt, sasniegt izsapņoto mērķi. Viņa izraudāja savas asaras arī tad, kad Latvijas Mūzikas akadēmijā viņu neuzņēma, bet devās studēt uz Rosīni akadēmiju Itālijā.

Pianistu dinastija – tēvs Sergejs Osokins, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors kopā ar saviem dēliem Andreju un Georgiju rada tik spēcīgu klaviermūzikas enerģiju, ka klausītāji vēl ilgi viņus pēc koncertiem sveic ar stāvovācijām. Tāds bija arī viņu kopīgais koncerts šā gada janvārī Latvijas Nacionālās operas un baleta zāle, kad publika kopā viņus dzirdēja pirmo reizi.

Visus trīs Osokinu dzimtas pianistus vieno nemitīga tieksme pēc aizvien jaunām atklāsmēm mūzikā. Visiem trijiem spēlēt kopā ir viņu radošais izaicinājums pašiem, jo katrs pats ir spoža un talantīga personība.

Filmā būs iespēja tikties ar mūziķiem arī personīgi, kad talantīgie puiši ne tikai spēlē klavieres un gatavojas koncertiem, bet arī ļaujas studentu dzīves stāstiem un citām radošām lietām, kas viņus aizrauj.

Filmas veidoja žurnāliste Ilze Strenga, režisore Zita Kaminska.

Pasākumu rīko Latvijas Televīzija sadarbībā ar LNB un tas atklās jauno LTV kultūras sezonu. Ieeja bez maksas.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu