Somijā kāds vīrietis sadūris vairākus cilvēkus • IR.lv

Somijā kāds vīrietis sadūris vairākus cilvēkus

15
Turku policisti pie viena no sadurtajiem cilvēkiem. Foto: AFP/LETA

Uzbrukumā divi cilvēki nogalināti, seši – ievainoti

Turku pilsētā, Somijas dienvidrietumos, policija sašāvusi un aizturējusi kādu vīrieti, kurš bija sadūris vairākus cilvēkus. Pēc jaunākajām ziņām, uzbrukumā nogalināti divi cilvēki, bet vēl seši ievainoti.

Uzbrucējs sašauts kājās un pēc tam aizturēts, pavēstīja policija. Policija arī izplatījusi brīdinājumu neuzturēties pilsētas centrā, vēsta LETA/BBC/AFP.

“Policija sašāva aizdomās turamo kājās,” policija rakstīja tviterī. “Persona ir aizturēta. Mēs iesakām cilvēkiem izvairīties no Turku centra.” Vienlaikus policija paziņoja, ka meklē “citus iespējamos aizdomās turamos”. Policija nav apstiprinājusi upuru skaitu.

Somijas sabiedriskā raidorganizācija “Yle” ziņoja, ka Turku centrs ir noslēgts, bet aculiecinieki vēstījuši par vairākiem uz zemes gulošiem cilvēkiem. Uzņēmumi tikmēr centrā pārtraukuši darbu.

“Valdība uzmanīgi seko situācijai Turku, un policijas operācija turpinās,” pirms valdības sēdes tviterī rakstīja Somijas premjerministrs Juha Sīpile.

Telekanāls MTV3 ziņo, ka policija Helsinku lidostā un dzelzceļa stacijās paaugstinājusi drošības līmeni.

2012.gadā Somijas toreizējais premjerministrs Jirki Katainens pašvaldību vēlēšanu kampaņas laikā piedzīvoja uzbrukumu ar nazi. Viņam ar nazi rokās pienākušais vīrietis vēlāk tika atzīts par psihiski neveselu, un apsūdzības viņam izvirzītas netika.

 

Komentāri (15)

rinķī apkārt 19.08.2017. 10.20

… policija sašāvusi un aizturējusi kādu vīrieti…+++ es saprotu, ka ir jābūt korektam utt, bet muslimu terorisma apstākļos sabiedrību maz interesē – dūrējs bija vīrietis, vai sieviete. Sabiedrību interesē, kādas ir šī “cilvēka” saknes, no kurienes viņš nāk, kas pēc pārliecības uc :)

+9
-2
Atbildēt

1

J.Biotops 19.08.2017. 08.44

Ak nu arī Somijā. Protams, ka pelnīti. Vai tad somu kolonizatori nav līdzvainīgi Āfrikas un musulmaņu zemajā dzīves līmenī un citās nelaimēs? Alalahūuu akbarrrr!

+9
-2
Atbildēt

3

    J.Biotops > J.Biotops 19.08.2017. 18.21

    Pēc dziļām pārdomām Somijas iestādes saņēmušas dūšu un atklājušas sabiedrībai pārsteidzošu noslēpumu – slepkava izrādījies musulmanis, patvēruma meklētājs. Kurš to būtu domājis.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    basta > J.Biotops 19.08.2017. 22.15

    to fretka

    Tas jau ož pēc rasisma un ksenofobijas, bet vīrieša pieminēšana turklāt vēl ir seksisms.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    fretka > J.Biotops 19.08.2017. 12.02

    Somijas policija nupat apstiprinājusi, ka Turku nažinieks ir ne vien “vīrietis”, bet vienlaikus arī 18 gadu vecs marokānis.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

west 20.08.2017. 05.52

šis europejiski, toleranti, vārdā nenosauktais vīrietis noteikti bija baltais, etniskais soms. Tie jau pasaulē ir plaši pazīstami ar savu briesmīgo nežēlību. Pat dunči ir nosaukti viņu tautas vārdā..

Ja nopietni, tad kad tiks tiesāti tie “liberāļi” un viņus apkalpojošie nodevēji kuri apzināti veicina Eiropas musulmanizāciju ?

Merķeles ar junkeriem visi sen jau zina. Arī mūsu pašu europas korespondentus un politiķus daudzi atcerēsies.

Var sanākt tā,ka vēstures dzirnas nemaz tik lēni nemaļ.

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu