Latvijas Pašvaldību savienībai jauns priekšsēdētājs - Auces mērs Kaminskis • IR.lv

Latvijas Pašvaldību savienībai jauns priekšsēdētājs – Auces mērs Kaminskis

12
Latvijas pašvaldību savienības (LPS) priekšsēža vietnieks, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (no kreisās), bijušais LPS priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis un jaunais LPS priekšsēdis, Auces novada pašvaldības vadītājs Gints Kaminskis.

Iepriekšējais vadītājs Jaunsleinis izteicis vēlmi aiziet no darba savienībā

Par Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētāju piektdien Alūksnē notiekošajā kongresā ievēlēts Auces novada domes mērs Gints Kaminskis (LZS). Kaminskis tika ievēlēts vienbalsīgi – ar 172 balsīm par, ziņo LETA.

Jaunais LPS vadītājs teica, ka viņam patlaban nav padomā radikālas pārmaiņas LPS darbībā, bet viņš darīs visu iespējamo, lai pašvaldības tiktu aktīvi iesaistītas ar to darbu saistīto likumu un valdības lēmumu izstrādāšanā un pieņemšanā.

Vaicāts, vai līdzšinējam LPS vadītājam Andrim Jaunsleinim varētu tikt piedāvāts kāds konsultanta vai padomnieka amats LPS, Kaminskis teica, ka Jaunsleinis paudis vēlmi aiziet no darba savienībā, līdz ar to nekāds amats viņam piedāvāts netiks.

Kaminskis gan izteica cerību, ka, ņemot vērā Jaunsleiņa lielo pieredzi LPS darbā, viņš neliegs savu padomu viņam kā jaunajam savienības vadītājam.

Kaminskis paralēli Auces pašvaldības vadītāja amatam līdz šim vadījis arī LPS Novadu apvienību un kopš 2013.gada bijis LPS priekšsēdētāja vietnieks.

Līdzšinējais savienības priekšsēdētājs Jaunsleinis vadīja LPS kopš 1994.gada un atkārtoti uz šo amatu vairs nekandidēja.

 

Komentāri (12)

ierados 19.08.2017. 23.18

Latvijā, kur mīt skaita ziņā tikpat iedzīvotāju cik vidējas pasaules lielpilsētas pusē guļamrajona, nav nekādas vajadzības pēc nekādām pilna formāta pašvaldībām. Un vēl piedevām speciālas daudzskaitlīgas ministrijas. Gan viena, gan otra taisa pekstiņus vienīgi savai vajadzībai. Visi to zin un tik dzīvo tālāk ar domu – gan jau varbūt kādreiz kādam manam bērnam vai mazbērnam uzkritīs laime tapt ievēlētam. Bingo! Par to jau mēs cēlāmies, par saimniekiem savā zemē. Par draudzīgiem saimniekiem, un tādēļ nedrīkst gauži niekoties ar balss nodošanas brīvību vēlēšanās. Savējais, lai nu kāds tur, tomēr savējais. Tak jau kādu pinekļa galu pametīs, kad ūdens mutē smelsies.

+6
-1
Atbildēt

3

    Ēriks > ierados 20.08.2017. 12.26

    Nekā nesapratu,te attēlotas alkas dzīvot lielā guļamrajonā vai aicinājums iecelt gubernatoru…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ierados > ierados 20.08.2017. 14.26

    Vajadzēja saprast tā: par gubernatoru, tam miestam kur tu dzīvo, iecelt Mairi Briedi, kurš visādiem nesaprašām aši iedod bietē. Law and order.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > ierados 20.08.2017. 16.45

    Tā jau domāju,ekstrēmais globalizatoru ”liberālisms” :D

    0
    0
    Atbildēt

    0

Krotow 18.08.2017. 23.17

Nez cik ilgi vēl turpināsies sviests, kad valstī, kurā nu jau ir mazāk par 2 miljoniem iedzīvotāju, ir 100+ pašvaldības. Dēļ šādām sīkaļām nav iespējams pat piesaistīt līdzekļus lielo infrastruktūras uzlabošanas projektu uzsākšanai. Par to katrai pašvaldībai tur un ap tām strādājošo, kuriem mēs visi maksājam algas no saviem nodokļiem, saraksts ir smalkā drukā uz 3 A4 lapām abās pusēs. Konkrēti mikroskopiskajā Aucē, no kurienes nāk jaunais LPS vadītājs, pirms 8 gadiem tā bija. Kādai zināmai partijai ZZS šāds murgs arī nāca tikai par labu, jo panākot lielu daļu pašvaldību deputātu ievēlēšanu no sevis, var turēt pašvaldībās notiekošo savās rokās. Patiesībā Latvijai nevajag 100+ pašvaldību, bet pietiek ar 20-30 novadiem. LPS ir likvidējama. Jaunsleini, lai arī viņš te ir tikai peška, par augšminētā murga uzturēšanu bija nevis jālaiž pensijā, bet jāiesēdina, kā pamatu minot kaitniecību un korupcijas veicināšanu valstī lielā apjomā.

+5
-2
Atbildēt

3

    jurisml_inbox_lv > Krotow 21.08.2017. 10.21

    struktūras izveido tie kuri zaudē ietekmi saeimā , kad viņu partijas no tās tiek izmēztas .

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Rasa > Krotow 20.08.2017. 11.43

    Ko nozīmē tādi veidojumi kā pasvaldību savienības, apvienības un alianses, arī novadu apvienība un lielo pilsētu savienība u.t.jpr., kurā brīdī vietvara sevi sajūt kā valsts vara? Vai mazajā Latvijā ir nepieciesamas un kādēļ tiek veidotas demokrātiskai valstij paralēlas struktūras un sistēmas?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > Krotow 19.08.2017. 09.53

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Mantrausis 20.08.2017. 08.10

Pašvaldību savienība lielā mērā ir “štata opozīcija” valdībai. Tā sacīt – lai citur redz, ka ir arī atšķirīgi viedokļi.

Patlaban ir tā, ka visas slēgtās slimnīcas, pasta nodaļas un skolas rāda vienu – pašvaldību vājo skatu aiz novada vai pagasta robežam. Rodas iespaids, ka vispirms valsti sazelēti likumi, kas derētu Dānijai vai Somijai, tagad – pēc tiem jāstrādā un ziepes ir pamatigas. Vai jāpaiet 20 gadiem, lai pašvaldības domātu par skolu – vienu uz trim vai četrām, par medicīnas iestādi – vienu uz piecām utt. Par transportu, ceļiem. Tas nekas, ka formāla atbildība ir citiem. Māksliniecisks haoss ir vēlama un laba lieta, bet reti var redzēt pašvaldību specīgu un striktu nostāju un rīcību. Man divi īpatni piemēri, kas norada, ka labi nav. “Visuvarenais Lembergs”, kas pērk un pārdod visu un visus. nevarēja vienoties par vilcienu uz Ventspili. Pasažieru vilciena nav!

RailBaltica un Salacgrīva. Tiesa. Varbīūt savu viedokli vajag aizstāvēt ar 1991. gada līdzekļiem? Ar sāpēm taču nesamierinās….

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu