Veselības ministrijas valsts sekretāru Ketneru pārcels uz Finanšu ministriju (papild.) • IR.lv

Veselības ministrijas valsts sekretāru Ketneru pārcels uz Finanšu ministriju (papild.)

12
Veselības ministre Anda Čakša un Veselības ministrijas valsts sekretārs Kārlis Ketners piedalās preses konferencē.

Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācija viņam esot interesants piedāvājums un jauns izaicinājums

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāru Kārli Ketneru pārcels uz Finanšu ministriju (FM), liecina nākamnedēļ, 22.augustā, gaidāmajā Ministru kabineta sēdē iekļautais FM rīkojuma projekts.

Ketners sākot ar šā gada 1.septembri ieņems jaunizveidotā FM Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora amatu. Nedz VM, nedz Ketners neiebilst šādai rotācijai.

Ketners aģentūrai LETA teica, ka, pārceļot citā ierēdņa amatā, ir trīs pamatnosacījumi – atbilstība dzīvesvietai, sociālajām garantijām, kā arī atbilstība izglītībai un pieredzei. “Ņemot vērā, ka esmu viens no jaunākajiem ekonomikas doktoriem, man ir bijušas publikācijas un arī grāmatas par ēnu ekonomiku, kāpēc gan ne,” sacīja Ketners.

Viņš skaidroja – kaut arī valsts sekretāra amatā strādā nepilnu gadu, izdarīts esot gana daudz. Turklāt ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācija esot interesants piedāvājums un jauns izaicinājums, īpaši, ņemot vērā, ka šāds departaments izveidots pirmo reizi.

FM skaidroja – lai nodrošinātu efektīvāku darbu ar ēnu ekonomikas rašanos saistīto problēmu identificēšanu, analīzes veikšanu un novēršanas risinājumu izstrādi, kā arī ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumu īstenošanas koordinēšanu un uzraudzību, ar šā gada 1.septembri tiek izveidots FM Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departaments.

Departamenta uzdevumi būs saistīti ar politikas, tiesību aktu, attīstības plānošanas dokumentu projektu izstrādi ēnu ekonomikas ierobežošanas jomā, nodrošināt ēnu ekonomikas apkarošanas jautājumu koordināciju ar nodokļu administrāciju, ieviesto nodokļu administrēšanas uzlabošanas un ēnu ekonomikas ierobežošanas pasākumu un normatīvajos aktos noteikto normu piemērošanas efektivitātes izvērtējumu.

FM norāda, ka Ketneram ir departamenta direktora amatam atbilstoša izglītība un ilggadēja darba pieredze valsts pārvaldē, izcilas profesionālās zināšanas un darba pieredze saistībā ar nodokļu politikas izstrādi un nodokļu administrēšanas jautājumiem, zinātniskās publikācijas nodokļu jautājumos, kā arī pieredze pārstāvot valsts intereses starptautiskās institūcijās, vadītprasmes un analītiskās spējas.

Ketners savulaik FM jau ir strādājis, 2003.gadā vadīja Valsts ieņēmumu dienestu, bet akadēmiskajā darbībā ir zinātnisku publikāciju autors nodokļu administrēšanas jomā.

(atjaunota un papildināta visa ziņa)

 

 

Komentāri (12)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu