Fotogrāfijas muzejā Vikas Ekstas izstāde "Kustīgā fotogrāfija" • IR.lv

Fotogrāfijas muzejā Vikas Ekstas izstāde “Kustīgā fotogrāfija”

17
Publicitātes foto

Latvijas Fotogrāfijas muzeja pastāvīgās ekspozīcijas zālē ceturtdien plkst.17 atklās Vikas Ekstas izstādi “Kustīgā fotogrāfija”

Animēto fotogrāfiju izstāde palīdz pētīt, interpretēt un pilnveidot Latvijas Fotogrāfijas muzeja vēsturisko ekspozīciju, kas veltīta fotogrāfijas medija attīstībai, papildinot to ar laikmetīgu saturu.

Eksta veidojusi animētās fotogrāfijas, strādājot ar muzeja vēsturiskajā ekspozīcijā esošiem priekšmetiem un muzeja darbiniekiem. “Tādā veidā viņa radījusi kustīgus attēlus, kuros šie cilvēki un priekšmeti parādās galvenajā lomā, gan reflektējot par fotogrāfijas mēdija un tehnikas attīstību, gan arī ļaujot skatītājam ieraudzīt vēsturisko ekspozīciju no jauna,” skaidroja muzeja pārstāvji.

Ar animēto fotogrāfiju māksliniece sāka eksperimentēt 2015.gadā. Autore ir izstādījusi savas animētās fotogrāfijas izstāžu telpās “Rīgas mākslas telpā”, festivālā “Circulations” Parīzē, kā arī biennālē “Mode un Stils fotogrāfijā” Maskavā. Tāpat Eksta veidojusi apjomīgu tiešsaistes izstādi “Snakes and Ladders” sadarbībā ar kuratori Paolu Paleari, “Rīgas Fotogrāfijas biennāli” un tiešsaistes galeriju “AsaNisiMasa”.

Izstādi “Kustīgā fotogrāfija” atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un dizaina birojs “Pieci ezeri”.

 

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu