Francijas parlaments vēršas pret radu būšanu politikā • IR.lv

Francijas parlaments vēršas pret radu būšanu politikā

32
Francijas parlamenta sēžu zālē. Foto: DPA

Nacionālās sapulces deputāti apstiprināja likumu, kas ierobežo ģimenes saiknes politikā, un likvidēja īpašu fondu

Francijas parlamenta Nacionālās sapulces apakšpalāta trešdien apstiprināja likumu, kas vērsts pret radinieku atbalstu un korupciju politikā.

412 parlamentārieši nobalsoja par īpašā fonda, kas piešķīra subsīdijas deputātiem viņu vēlēšanu apgabalos, likvidēšanu. Šo fondu, kura budžets pērn bija 146 miljoni eiro, kritizēja par atbalsta sniegšanu deputātu ģimenes locekļiem, ziņo Dw.de.

Parlaments pieņēma stingrākus noteikumus, kas ierobežo deputātu konsultatīvo darbību. Francijas prezidents Emanuels Makrons savā priekšvēlēšanu programmā solīja pilnībā aizliegt deputātiem strādāt kā padomniekiem, kas tomēr netika īstenots. Tomēr deputāti ierobežoja lielo finansējumu, ko līdz šim varēja saņemt saviem izdevumiem. Tagad parlamenta deputātiem savi dienesta izdevumi būs jāpierāda ar izdevumu čekiem un kvītīm. Pirms tam ik mēnesi deputāti kā kompensāciju saviem dienesta izdevumiem saņēma 5373 eiro, bet senatori – 6110 eiro.

Pagājušajā nedēļā Francijas deputāti atbalstīja likumu, kas viņiem aizliedz darbā par saviem palīgiem parlamentā  pieņemt radiniekus.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu