KNAB vadītājs: Dūklava pārbaude varētu noslēgties tuvāko divu nedēļu laikā • IR.lv

KNAB vadītājs: Dūklava pārbaude varētu noslēgties tuvāko divu nedēļu laikā

15
NULL
Jānis Dūklavs. Foto: Zane Bitere, LETA

Straume: Zemkopības ministrs sadarbojas ar KNAB

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) sadarbojas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) pārbaudē par, iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā, LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja biroja priekšnieks Jēkabs Straume.

Straume atgādināja, ka KNAB ir sācis resorisko pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju, ka, iespējams, valsts amatpersonas deklarācijās nav uzrādīts īpašums Rīgas brīvostas teritorijā.

Pārbaudes laikā ir notikusi sadarbība ar Valsts ieņēmumu dienestu, kā arī KNAB informācijas sniegšanai ieradušās atsevišķas personas, teica Straume. “Dūklava kungs bija birojā, sniedza informāciju un atbildēja uz jautājumiem,” viņš atzina. Pārbaude varētu noslēgties tuvāko divu nedēļu laikā.

KNAB līdz šim izvērtējis ceturto daļu no krimināllietā iepriekš neiekļautajiem materiāliem, sacīja biroja priekšnieks Jēkabs Straume.

Sākotnēji tika izveidota darba grupa četru cilvēku sastāvā, tomēr pēc pāris nedēļām tika ziņots, ka ar to ir par maz. Aizvadītajā nedēļā tika pieņemts lēmums piesaistīt vēl vienu izmeklētāju, skaidroja KNAB priekšnieks.

Kā zināms, zemkopības ministrs noliedz žurnālā “Ir” publicēto, no viesnīcā “Rīdzene” noklausītajām sarunām izrietošo informāciju, ka viņam pastarpināti piederētu zemesgabals Rīgas brīvostas teritorijā.

Saskaņā ar žurnālā “Ir” publicētiem noklausīto sarunu atšifrējumiem Dūklavs 2010.gadā politbiznesmenim Aināram Šleseram kā Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājam palūdzis “vienu praktisku jautājumu”. “Man arī tanī skaitā ostā viens zemes gabals pieder tīri privāti,” Šleseram stāstījis ministrs. Īpašums esot Daugavas kreisajā krastā, vairāku hektāru plašs. “Tur zem vienas firmiņas jeb zem divām viņš tagad ir piereģistrēts.” Īpašnieki gan esot vairāki, turklāt “visi zem svešām famīlijām”. Pašam Dūklavam piederot 10% zemes, bet kompanjoni vēlējušies īpašumu ostā pārdot un saņemt “15 ļimončikus”. Šlesers skaidrojis, ka par tādām summām nav ko sapņot, jo zemi ostā neviens nepērk – to varot lēti iznomāt.

Dūklavs pēc šīs publikācijas noliedza, ka viņam piederētu minētais zemesgabals. “Tās ir muļķības, cilvēkiem laikam nav, ko rakstīt. Neesmu lasījis žurnālu “Ir”, un nelasu to,” sacīja Dūklavs, vienlaikus noliedzot, ka viņam piederētu zeme Rīgas brīvostas teritorijā.

Žurnāls “Ir” norāda, ka tajā publicētie noklausīto sarunu atšifrējumi iegūti “no avotiem, kas lūdz savu identitāti neatklāt”.

Šonedēļ žurnāls “Ir” raksta, ka tam ir izdevies identificēt zemes īpašumu ostas teritorijā, kura pārdošanai zemkopības ministrs viesnīcā Rīdzene 2010. gadā lūdza toreizējā Rīgas vicemēra Aināra Šlesera atbalstu.

 

Komentāri (15)

rinķī apkārt 28.07.2017. 11.24

Un, ja izrādīsies, ka Duklavam šis īpašums nekad nav piederējis un viņam vispār nav ar to nekāda sakara? Ar to pietiks, lai šis kungs būtu nomazgājies tik tīrs, lai bez kompleksiem turpinātu “ministrēt” tālāk? :)

Kopš sākta gala, manprāt, jautājums tiek stādīts nepareizi. Manprāt būtu jāizdara ekspertīze un jānoskaidro, vai ieraksts ar Duklavu ir autentisks, jeb ne. Ja ir, tad Duklavas ir jāatlaiž kā cilvēks, kura morāle neatbilst ieņemajamam amatam. Par pārējo – tas jau ir kriminālprocess, kurš skar vienu pašu Duklavu.

Sarunas konteksts taču ir skaidrs – Duklavs cenšas apšmaukt valsti, lobējot sevi, vai draugu, tam nav nekādas nozīmes. Ir jārēķinās, ka šis cilvēks, ja jau viņš to ir mēģinājis darīt vienu reizi, turpinās to darīt nākošreiz. Viņš taču nav mazais bērns, kuru var ielikt stūrī. Nobriedis, ar savu pārliecību – vīrietis :)

+3
0
Atbildēt

5

    Ēriks > rinķī apkārt 28.07.2017. 11.48

    Viss jau būtu pareizi,bet kur paliks Vienotības darboņu mahināciju izvērtējums?ZZS sīkie blēži dabūs pa sprandu,bet pa to laiku Dombrovskis ar savu 3a portfelīti sēdēs Briselē,Gruzijas braucēji un Liepājas metalurga izputinātāji vai nu prezidentēs vai darbosies privātbiznesā,Vienotība klusi noies pa burbuli,bet vienotības saturs klusi aizplūdīs pa citām partijām,un ”morālais līderis” Zatlers rēgosies mūsu zilajos ekrānos…

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 28.07.2017. 12.48

    to rinķī apkārt

    Beidzot sāc aptvert publicēto “sarunu” mērķi. Ar to arī apsveicu, ceru uz evolūcijas turpinājumu.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 28.07.2017. 11.57

    kā jau trollim,valdiņam nekā cita nebija,kur pieķerties :D

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 28.07.2017. 11.53

    Ērikam

    ir zils ekrāns… Nez, ko viņš skatās? ;))))

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    lno > rinķī apkārt 28.07.2017. 19.36

    riņķī apkārt. Galvenais jau, ka Dūklavs ar Lācīša piekrišanu izkārtoja Šleserim atļauju priežu izciršanai, bet to vienojušies nekustināt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Es 28.07.2017. 10.36

dūklava iecirtīgā vēlme palikt amatā ir uzteicams veids kā “norakt” ZZS. Lai limončikam sokas un izdodas nosēdēt uz ministra ķeblīša iespējami ilgi!

+3
0
Atbildēt

0

Anonīms 28.07.2017. 11.37

šorīt ziņās LR dzirdēju, ka Dūklavs neplāno atteikties no ministra amata, bet gluži otrādi – plāno tiesāties. Nebija gan pateikts, ar ko tieši grib tiesāties.

Es nospriedu tā, ka tiesu sistēma Latvijā ir jebkura kalibra bandīta, vai čekista, vai politika vienīgais glābiņš.

Tam ir skaidrojums, lasu delfos piemēram, kādi milzu skaidras naudas uzkrājumi un milzu parādi simtos tūkstosos ir ne tikai politikiem un ieredniem, bet ari tiesu sistemas darbinieiem.

Kāda ir svētā patiesība, ko nevar nopirkt par lielu naudu, var nopirkt par ļoti ļoti lielu naudu.

NA – jūsu stunda ir situsi – nu parādiet , ka tiesu sistēma nav pērkama

Par Dūklavu ir skaidrs – bez cīņas nepadosies. Viņš cīnīsies par saviem miljoniem un privilēģijām, mums jācīnās par valsts pastāvēšanu un latviešu izdzīvošanu

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu