Darbam "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijā deleģē arī Mežuli un Sudrabu • IR.lv

Darbam “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijā deleģē arī Mežuli un Sudrabu

21
NULL
Inguna Sudraba. Foto: Zane Bitere, LETA

Komisijai būs jāizvērtē krimināllietā esošo informāciju par iespējamu valsts nozagšanu un faktorus, kas noveduši pie šīs krimināllietas izbeigšanas

Darbam “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijā frakcijas deleģējušas Andreju Judinu (V), Mārtiņu Šicu (LRA), Igoru Pimenovu (S), Ritvaru Jansonu (VL-TB/LNNK), Ingunu Sudrabu (NSL) un Aināru Mežuli (ZZS), ziņo LETA.

Izmeklēšanas komisija izveidota, lai izvērtētu krimināllietā esošo informāciju par iespējamu valsts nozagšanu un faktorus, kas noveduši pie šīs krimināllietas izbeigšanas pirmstiesas izmeklēšanas stadijā.

Komisija plānojusi pārbaudīt publiskajā telpā izskanējušās informācijas atbilstību krimināllietas materiāliem un izvērtēt saistībā ar krimināllietu izskanējušo informāciju par iespējamu valsts nacionālās drošības apdraudējumu un atsevišķu personu iespējamu darbību citu valstu interešu labā, tostarp iespējamu nelikumīgu uzturēšanās atļauju un citu dokumentu izsniegšanas ietekmēšanu, kā arī potenciālos riskus cilvēkiem un videi.

Tāpat izmeklēšanas komisijā paredzēts vērtēt informāciju, kas norāda uz iespējamiem Satversmes pārkāpumiem un, iespējams, prettiesisku manipulāciju ar sabiedrisko viedokli caur masu informācijas līdzekļiem.

Par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi parakstījās 35 deputāti – to atbalstīja “Vienotības”, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī Latvijas Reģionu apvienības (LRA) parlamentārieši.

Saeimā par to balsoja 75 tautas priekšstāvji. Neviens nebija pret un neatturējās.

 

Komentāri (21)

J.Biotops 25.07.2017. 22.12

Sudrabas deleģēšana ir tiešām jauka. Dāmas spožais intelekts ļauj cerēt, ka komisijā varēs izdzirdēt brīnumainus atklājumus. Iedvesmotus no sirds, bet varbūt pat no Maskavas. Latvijai un Rīdzenei.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu