Baltais nams ļauj noprast, ka Tramps parakstīs likumu par sankcijām pret Krieviju • IR.lv

Baltais nams ļauj noprast, ka Tramps parakstīs likumu par sankcijām pret Krieviju

31
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AP/LETA

Likums varētu tikt pieņemts, vēl pirms Kongress augustā dosies vasaras brīvdienās

Baltais nams ļāvis noprast, ka ASV prezidents Donalds Tramps pēc pieņemšanas parakstīs iecerēto likumu par sankcijām pret Krieviju. Tas paredzēs, ka viņam būs nepieciešams saņemt Kongresa atļauju, lai mīkstinātu šīs sankcijas, vēsta LETA/AP.

Kongresa Pārstāvju palāta likumprojektu varētu sākt izskatīt otrdien, likums varētu tikt pieņemts, vēl pirms Kongress augustā dosies vasaras brīvdienās.

Likumprojekts paredz ar plašām sankcijām sodīt Maskavu par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, kā arī militāro agresiju Ukrainā un Sīrijā. Vēl likumprojektā paredzētas stingras ekonomiskās sankcijas pret Irānu un Ziemeļkoreju.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa televīzijas kompānijai ABC sacīja, ka administrācija atbalsta stingrus pasākumus pret Krieviju un “konkrēti šo sankciju ieviešanu”.

“Mēs atbalstām pašreizējo situāciju saistībā ar šo likumdošanas aktu, un turpināsim sadarboties ar [Pārstāvju] palātu un Senātu, lai pret Krieviju tiktu ieviestas šīs stingrās sankcijas, [kam jābūt spēkā, līdz] situācija Ukrainā tiks pilnībā atrisināta,” teica Sandersa.

Kongresa republikāņi un demokrāti vienošanos par šīm sankcijām panāca sestdien.

Maskavā Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs vienošanās panākšanu vērtējis ļoti negatīvi, vēsta ziņu aģentūra “RIA Novosti”.

Senāta demokrātu mazākuma līderis Čaks Šūmers likumprojektu raksturoja kā spēcīgu, un pauda pārliecību, ka tas tiks pieņemts bez kavēšanās.

“Ņemot vērā Krievijas daudzos pārkāpumus un prezidenta Trampa acīm redzamo nespēju vērsties pret tiem, spēcīgs sankciju likumprojekts, par kādu demokrāti un republikāņi tikko vienojušies, ir būtisks,” sacīja Šūmers.

Kaut arī likumam var tikt uzlikts prezidenta veto, sestdien panāktā abu partiju vienošanās ļauj noprast, ka tas izraisītu pretreakciju no republikāņu un demokrātu puses, kas šādu Trampa lēmumu varētu pārbalsot.

 

Komentāri (31)

lno 25.07.2017. 07.27

Šeit BBC par šo tēmu http://www.bbc.com/russian/features-40713182?ocid=socialflow_twitter

Kādēļ IR atkal noklusē ES attieksmi pret sankciju pastiprināšanu?

+2
-2
Atbildēt

1

    basta > lno 25.07.2017. 09.56

    to lno

    Bet loģiski, ja Putins Junkera, Dombrovska un Tūska pautus tur ciešā tvērienā. Tāpēc jau visādi mērgļi kliedz: “ķeriet zagli”. Tas par Trampu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

west 24.07.2017. 20.58

Kā tad tā ? “Liberāļi ” taču katru dienu saka, ka Tramps esot Maskavas draugs ?

Un kāpēc pret šīm jaunajam sankcijām tik aktīvi protestē europas Junkers – mērkaķeles kompanjons ?

Krievi šai esot iesprauduši jaunu gāzes trubu. Varbūt tāpēc ?

+2
-3
Atbildēt

0

basta 24.07.2017. 11.28

Ja kāds vēl nezināja, Trampa kungs šādi izskatās.https://www.whitehouse.gov/sites/whitehouse.gov/files/images/45/PE%20Color.jpg

Lai kā visādus prokremliskos iznireļus un čekas apteksnes nebūtu satriekušas ASV vēlēšanas, nāksies vien savus sarūgtinājumu norīt un gatavoties, ka pēc desmit gadiem Baltā namā sēdēs Ivanka.

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu