Dzīvajā bibliotēkā - kāpēc cilvēki bēg no Eritrejas? • IR.lv

Dzīvajā bibliotēkā – kāpēc cilvēki bēg no Eritrejas?

27
NULL

Astotajā “Dzīvās bibliotēkas” pasākumā 26. jūlijā plkst. 19 Kaņepes kultūras centrā fokuss būs uz Eritreju, no kuras bēgļu gaitās devušies aptuveni 3% tās iedzīvotāju.

Eritreja nav valsts, kas patlaban būtu iesaistīta karos, tomēr Latvijā nokļuvušie eritrejieši gatavi pastāstīt par šīs totalitārās valsts iekšējo nežēlību, kas spiež tūkstošus pamest savas mājas, lai meklētu iespēju izdzīvot.

Vēlamies uzsākt sarunu par to, kā bēgļiem un patvēruma meklētājiem Latvijā veicas ar mājvietas meklēšanu, un saprast, kas ir lielākie šķēršļi un problēmas, kas sagaida cilvēku, kas vēlas izmitināt savu ģimeni vai atrast vismaz pagaidu mājokli sev pašam.

Pasākums notiks “Dzīvā bibliotēka” formātā, kur drukāto grāmatu lasīšanas vietā būs iespēja uzklausīt “tematiskās grāmatas” – cilvēkus gan no Eritrejas, gan citām valstīm, kas pašreiz vēl mitinās patvērumu meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki” vai arī jau saņēmuši bēgļa statusu un uzsākuši patstāvīgu dzīvi Latvijā. Piedalīsies arī vietējie, kuru pieredze saistīta ar ilgstošu prombūšanu no Latvijas.

Stāstu beigās varēs uzdot arī jautājumus. Pēc “Dzīvās bibliotēkas” notiks sarunas par iespaidiem noslēguma aplī.

Ieeja bez maksas ar iepriekšēju pieteikšanos līdz 24.jūlijam šeit.

Pasākuma valodas: angļu, tigriņu, latviešu. Tulkojums uz latviešu valodu ir pieejams.

 

Komentāri (27)

Anonīms 24.07.2017. 11.32

interesanti – jādomā taču šie darboņi drīzāk dubļus laizīs, nekā uztaisīs pasākumu – kāpēc Latvijā mirst bērni un izmirst tauta

Biju Stambulā – tur pilns ar eritrejiešu bagātniekiem , nabagus turki mums sūta – par bēgļiem sauc –

es to saucu par nekaunību , kuras rezultāts ir latviešu tautas genocīds

nē nelegālajaiem imigrantiem !!!!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu