Premjers atvaļinājuma laikā savus pienākumus uztic Reizniecei-Ozolai un Bergmanim • IR.lv

Premjers atvaļinājuma laikā savus pienākumus uztic Reizniecei-Ozolai un Bergmanim

19
Māris Kučinskis. Foto: Edmunds Brencis, Picture Agency

Kučinskis atvaļinājumā dosies no 24.jūlija

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) ikgadējā atvaļinājuma laikā viņa pienākumus uzņemsies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Premjers plāno doties ikgadējā atvaļinājumā no 24.jūlija līdz 6.augustam, ziņo LETA. Tiesa, divas dienas – 25. un 27.jūlijā, kad notiks valdības un Saeimas sēdes nodokļu reformas apstiprināšanai, – Kučinskis strādās.

Reizniece-Ozola premjera pienākumus uzņemsies vienu dienu – 24.jūlijā, savukārt no 26.jūlija līdz 6.augustam premjera aizvietotājs būs Bergmanis.

Iepriekš, dodoties atvaļinājumā vai komandējumos, Kučinskis Ministru prezidenta pienākumu pildīšanu galvenokārt uzticēja zemkopības ministram Jānim Dūklavam (ZZS), taču pēc viņa pieminēšanas atklātībā nākušajās oligarhu sarunās un aizdomām par nedeklarētu zemes īpašumu Rīgas ostas teritorijā Kučinska izvēle tika asi kritizēta. 

Kučinskis intervijā žurnālam “Ir” stāsta, ka Dūklavs premjerministru aizstājot pēc spēkā esošas “automātiskās sistēmas”. Ko tā nozīmē, Kučinskis stāsta: “Automātiskā sistēma ir ZZS lēmums, kas [pieņemts] pirms valdības dibināšanas, un solījumus es arī pildu. Tā bija vienošanās, ka manas prombūtnes laikā ir pirmie divi aizvietotāji – nr. 1 Dūklavs, nr. 2 Reizniece, jo ir vienmēr bijusi tā tradīcija, ka parasti [aizvieto] vienas partijas ietvaros, un [citu partiju pārstāvji] parādās, ja nav kāds [no premjera partijas].”

Dūklava atrašanos zemkopības ministra amatā aicinājusi izvērtēt partija “Vienotība” un sabiedrība par atklātību “Delna”.

 

Komentāri (19)

basta 21.07.2017. 13.56

Smiltēns atkāpjas no ‘Vienotības’ Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata

http://www.delfi.lv/news/national/politics/smiltens-atkapjas-no-vienotibas-saeimas-frakcijas-priekssedetaja-vietnieka-amata.d?id=49067083

Kuģim sūce? Ja par atkāpšanās iemeslu būtu sirdsapziņa, drīzāk apliktu šahidu jostu un uzspridzinātos savas prokremliskās kleptokrātu un sodomītu varzas shodņjakā.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu