Mūsdienīgiem kritērijiem neatbilst vairāk nekā 100 Latvijas vidusskolu • IR.lv

Mūsdienīgiem kritērijiem neatbilst vairāk nekā 100 Latvijas vidusskolu

21
Kārlis Šadurskis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Izglītības ministrs: Rīgā ir vismaz 40 tādas skolas

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātajiem kritērijiem par mūsdienīgu vidusskolu neatbilst vairāk nekā 100 Latvijas vidusskolu, intervijā LNT atzina izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Tomēr ministrs nevēlējās atbildēt konkrēti par to skolu skaitu, kas kritērijiem atbilstu vai neatbilstu, taču Latvijas Radio viņš atklāja, ka, piemēram, Rīgā ir vismaz 40 vidusskolas, kas neatbilst ministrijas izstrādātajiem kritērijiem un daļa no minētajām būtu jāapvieno.

“Es saprotu, ka šie lēmumi nebūs populāri, bet ir jāatceras, ka viss tiek darīts, lai skolu tīkls būtu tāds, kas spēj attīstīties un piedāvāt kvalitatīvu izglītību, tādējādi apliecinot sabiedrībai, ka publiskais finansējums izglītībai tiek izlietots mērķtiecīgi,” Latvijas Radio sacīja ministrs.

Šodien IZM notiks preses konference, kurā ministrija informēs par savu redzējumu par kritērijiem mūsdienīgai vidusskolai.

Patlaban IZM veic visaptverošu pētījumu, kura mērķis ir nodrošināt objektīvus datus, balstoties uz kuriem pašvaldībām būs iespēja veidot optimālu skolu tīklu. Kā norādīja IZM, pētījums palīdzēs īstenot izglītības politikas noteiktos virsmērķus, paaugstināt izglītības kvalitāti, izveidot efektīvu pārvaldības un finansēšanas sistēmu, līdztekus kompleksi risinot arī skolu tīkla attīstības un pieejamības, kā arī modernas mācību vides izveides un nodrošināšanas jautājumus. Pētījuma gala ziņojums plānots šā gada oktobrī.

 

Komentāri (21)

jurisml_inbox_lv 20.07.2017. 12.01

un visas ,kurās apmācibas nenotiek valsts valodā , cik var ķēmoties valsts finansējumu izlietot 5. kolonas atdzimšanai,reti kurš skolotājs lojāls brīvajai Latvijai, sen bija laiks tyās aizklapēt , saņemies Šadurski , pirms vēlēšanām tas jādara droši , galvoju , ka partijai tas nāks tikai par labu

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu