Tramps un Putins • IR.lv

Tramps un Putins

38
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AP/LETA
Gunārs Nāgels

Krievijas rēgs pār Trampa prezidentūru tik drīz nepazudīs

Varam visi atviegloti uzelpot! ASV prezidents Donalds Tramps pagājušā nedēļā, uzstājoties Varšavā, deklarēja, ka ASV stingri atbalstot NATO līguma piekto pantu. Tātad kolektīvā aizsardzība nav ne apšaubīta, ne apdraudēta. Vienlaikus viņš tomēr uzsvēra, ka Eiropai ir jādara vairāk savai aizsardzībai, tas ir, jāpalielina finansējumu aizsardzībai.

Nākamā dienā G20 galotņu sanāksmes laikā Hamburgā Vācijā prezidents Tramps pirmo reizi tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Interesanti novērot, kā abi sēž blakus viens otram, un tad prezidents Tramps izstiepj roku Putinam ar delnu uz augšu. Putins paņem viņa roku, un abi prezidenti uz īsu mirkli skatās viens otram acīs, un tad ātri palaiž rokas vaļā.

Pārrunas, šķiet, nav bijušas sevišķi sekmīgas ASV pusei. Atreferējumi no krievu un amerikāņu puses atšķiras. Tikusi minēta Krievijas iejaukšanās ASV vēlēšanās. Amerikāņu versijā Tramps esot teicis, ka šis paliek jautājums, par kuru nebūs vienošanās, bet vairs par to nav jārunā. Krievu versijā Tramps esot pieņēmis Putina apgalvojumu, ka Krievija nav iejaukusies vēlēšanās. Esot panāktas vienošanās par Sīriju. Bet par Eiropu – nekā. Krievijas iebrukums Ukrainā nav Trampam licies pietiekami svarīgs.

Ja Tramps cerēja, ka Krievijas rēgs pār viņa prezidentūru drīz pazudīs, tad viņa dēls šīs cerības ir sadragājis, jo viņš pirmo reizi atzinies, ka pagājušā gada jūnijā kopā ar Trampa znotu Džaredu Kušneru un toreizējo kampaņas vadītāju tikušies ar Kremlim tuvu stāvošu krievu juristu, lai mēģinātu saņemt kompromitējošus materiālus par Demokrātu partijas prezidenta kandidāti Hilariju Klintoni.

Jautājums lasītājiem – kāpēc Trampa un Putina tikšanās fotogrāfijas var atrast Kremļa mājaslapā, bet ne Baltā namā Flickr galerijā?

Autors ir laikraksta “Latvietis” redaktors

 

Komentāri (38)

tapat vien 12.07.2017. 19.18

V.Putins bieži tiek raksturots kā veiksmīgs taktiķis, bet slikts stratēģis. Krima tika pievienota veiksmīgi, taču Novorosijas projekts cieta fiasko, un Krima faktiski kļuvusi par apgrūtinājumu KF. Nav tiešas sauszemes satiksmes ar pussalu kā rezultātā tā lemta nīkuļošanai.

Tieši tāpat ar D. Trampu. V. Putins ir sagādājis pietiekami daudz kompromata, kas kā akmens karājas ASV prezidentam kaklā un apgrūtina manevra iespējas. Krievijas prese aizgūtnēm centās iztēlot tikšanos Hamburgā kā izcilu V. Putina panākumu. Bija pat kuriozi, kur slaveni Kremļa propagandisti V. Solovjovs un S. Markovs izplatīja neveiklu fotošopa viltojumu, lai tikai parādītu, ka viņu līderis bijis uzmanības centrā. Rodas iespaids, ka D. Tramps par spīti ASV politiskās elites pretestībai grib doties Maskavas virzienā, lai spiestu roku V. Putinam. Visticamāk, ka tāpat kā R. Niksons atdursies pret jaunu Džeksona – Veinika likumu. V. Putins grib jaunu Jaltu un pasaules pārdali. Taču atšķirībā no J. Staļina, kurš 1945. gadā varēja runāt kā līdzvērtīgs partneris, pašreizējais Kremļa saimnieks var tikai blefot. ASV politiskā elite to saprot, D. Tramps – šķiet, ka nē.

+7
-3
Atbildēt

5

    basta > tapat vien 12.07.2017. 20.54

    to tapat vien

    Gribi, tici NYT, The Washington Post un CNN apgalvojumiem! Citi tic, ka zeme plakana. Ja kaut 5% no tā ko par Trampa kungu pļūti melīgie un pidarastiskie MZL, būtu patiesība, Republikāņi sen būtu piekrituši impīčmentam

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > tapat vien 12.07.2017. 19.51

    to tapat vien

    “V. Putins ir sagādājis pietiekami daudz kompromata, kas kā akmens karājas ASV prezidentam kaklā un apgrūtina manevra iespējas.”

    Visi kompromati pret Trampa kungu ir NYT, The Washington Post un CNN fake news

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    basta > tapat vien 12.07.2017. 21.39

    to tapat vien

    “Autors slimīgi pārdzīvo par seksuālām novirzēm”

    Kā saukt tos, kas visu laiku slavināja pidarasu prezidentu?

    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/05/14/article-2143889-13131077000005DC-851_634x856.jpg

    Ārsts nez vai līdzēs, ja kā te daudzi apgalvo, tā sērga jums jau esot iedzimta.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    tapat vien > tapat vien 12.07.2017. 20.47

    > basta

    Visi kompromati pret Trampa kungu ir NYT, The Washington Post un CNN fake news

    Kāpēc šim apgalvojumam būtu jātic?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    tapat vien > tapat vien 12.07.2017. 21.21

    > basta

    Ja kaut 5% no tā ko par Trampa kungu pļūti melīgie un pidarastiskie MZL, būtu patiesība, Republikāņi sen būtu piekrituši impīčmentam

    Vājš arguments, ja to par tādu vispār var nosaukt. Autors slimīgi pārdzīvo par seksuālām novirzēm, jau tas vien kaut ko liecina. Ja viņš netic CNN, NYT vai The Washington post… par D. Trampa problēmām raksta arī Eiropas prese, pat krievu izdevumi. Impīčments ir nepatīkama procedūra, tas nozīmē atzīt savu, tas ir valdošās partijas vainu. Tieši tas attur republikāņus, kuru liela daļa asi kritizē D. Trampa Maskavas politiku, ne jau kaut kādi mistiski 5%. Izdevīgāk ir turēt D. Trampu grožos. Tāpēc kā jau rakstīju visticamāk atkārtosies Džeksona – Veinika situācija, tāpat kā tālajos 70 – ajos.

    Kas attiecas uz slimīgām iedomām visos oponentos redzēt “pidarastus” – neesmu psihiatrs, līdzēt nevaru! Varbūt vajadzētu ārstu apmeklēt. Tas diskusiju kultūrai nāktu tikai par labu.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

tonijs 12.07.2017. 15.13

Nu nav mums jāpielien Trampam- viņa simpātijas pret Krieviju ir acīmredzamas un Krievijas iejaukšanās ASV prezidenta vēlēšanās ir pierādīta. Gānīt viņu nevajag, bet uzmanīties no viņa gan vajag. Diezvai Tramps zina ko vairāk par Latviju kā Porziņģi.

+5
-3
Atbildēt

0

west 12.07.2017. 20.12

” Treampa rēgu” mērķtieecīgi veido zaudējušie “liberāļi”. Tie tagad ārdās katru dienu visos savos masu ietekmēšanas kanālos. Arī Latvijā. Arī mūsu radio, TV un interneta portālos. Viņi tā vienkārši nepadosies un melos arvien cītīgāk. Uzbruks gan Tramppa sievai, gan bērniem faktiski par neko. Galvenais, lai viņu propagandas mašīna neapstājas ne dienu.

Tramps nav nekāds zelta gabaliņš, bet viņš ir īsts amerikānis, kurš nekad nepagulsies zem kaut kāda krievu ubagu zemes čekista un nekad ar tādu nedraudzēsies. Amerikānim paša valsts ir dārgāka par visu un tur tādu ir vismaz pārsimts miljonu.

+4
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu