Visvairāk ''melno punktu'' ir uz Rīgas apkārtnes ceļiem, nāvējošākais - uz Tallinas šosejas • IR.lv

Visvairāk ”melno punktu” ir uz Rīgas apkārtnes ceļiem, nāvējošākais – uz Tallinas šosejas

9
Attēls: lvceli.lv

Jaunajā Latvijas autoceļu bīstamo vietu kartē ir 99 ”melnie punkti”

Apkopojot datus par laika posmu no 2014. līdz 2016.gadam, valsts akciju sabiedrībā “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) izveidota jauna Latvijas autoceļu ”melno punktu” jeb satiksmei bīstamo vietu karte, kurā atzīmēti 99 punkti, vēsta aģentūra LETA.

Vislielākais melno punktu skaits ir Pierīgā, kur ir visintensīvākā satiksme, savukārt visnāvējošākais punkts atrodas Tallinas šosejas (A1) 41.kilometrā, krustojumā ar autoceļu P53. Šajā vietā pēdējo trīs gadu laikā bojā gājuši seši cilvēki, ievainoti pieci, žurnālistus informēja LVC pārstāvji. Par melno punktu tiek uzskatīta vieta, kur 1 km garumā trīs gadu laikā notikuši vismaz 8 satiksmes negadījumi vai gājuši bojā vismaz 3 cilvēki.

Kā norādīja LVC pārstāvji, vēsturiski lielākais melno punktu skaits bija pirmskrīzes laikā – 174. Salīdzinot ar iepriekšējo trīs gadu periodu, redzams, ka melno punktu lokācija mainās – 41 punkts, kas bija “melns” 2011.-2013.gada periodā, tāds vairs nav.

Melno punktu kartes tiek veidotas ik pēc trīs gadiem un tiek ņemtas vērā, plānojot satiksmes drošības uzlabošanu valsts autoceļu tīklā.

Komentāri (9)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu