Oligarhu sarunas - zelta citātu fonds 2 • IR.lv

Oligarhu sarunas – zelta citātu fonds 2

31
NULL
Ernests Kļaviņš

Viesnīcā “Rīdzene” notikušās slepenās politiķu sarunas atklāj aizkulišu vienošanās par mediju ietekmēšanu

Žurnāla “Ir” mākslinieks Ernests Kļaviņš no spilgtākajiem citātiem “oligarhu sarunās” par mediju ietekmēšanu izveidoja komiksu.

Visas sarunas lasiet žurnālā šeit.

Komikss tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu

Komentāri (31)

traductrice 30.06.2017. 10.18

Ja Latvijas tauta šīs sarunas noignorēs, norīs, no dusmām smokot, bet klusējot, ja nepiespiedīs valsts varas struktūras pašattīrīties un pārraut saites, ja mūsu valstī vairs nav NEVIENAS struktūras, kas var ierosināt kodolreakciju, tad mēs vairs nebūsim Baltijas valsts, mēs būsim pribalķika. Cieti. Un tas notiks kosmiskā ātrumā.

Tāpēc šīs sarunas nedrīkst kļūt par kārtējām “tukšām pļāpām”. Tām ir jākļūst par kodolreakcijas ierosinātāju. Bordāna partijai ir iespēja un arī cilvēkresursi, lai paceltu karogu un DARĪTU. Es ticu, ka tā būs.

+24
-1
Atbildēt

11

    Ēriks > traductrice 30.06.2017. 10.55

    Tauta noskatīsies izrādi ”Zirnekļi burkā”.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > traductrice 30.06.2017. 21.45

    To traductrice

    “ja Latvijas tauta šīs sarunas noignorēs, norīs, no dusmām smokot”

    Ja pēc čekas valsts nozagšanas megaafēras, TECII 2. kārtas, Dombrovskis, Kampars un pārējie izdzimteņi, Latvijas gazpromizatori, nav sašķeldoti un aizlaisti biogāzē, ko tad gribi?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 30.06.2017. 10.47

    ————-

    Būs nauda – būs “kodolreakcija” – šova “Oligarhu kapusvētki” turpinājums. Es ticu, ka Rietumi mums atkal palīdzēs!

    https://www.youtube.com/watch?v=cjgIzXj30es

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > traductrice 01.07.2017. 13.11

    Svēto nav, bet, salīdzinot ar Lembergu un Co V ir gandrīz vai svēta.

    Un kāds V sakars ar Pareksu, par to prasi Urbanovicam un Godmanim.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > traductrice 01.07.2017. 12.53

    A tu,dzeri,atceries to vietu sarunās,kur bija runa par Parexa pārdošanu un Kampara rebēm?Ko teiksi par šo lietu,inteliģent?Šķiet,tur bija runa par pusotru miljardu.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > traductrice 01.07.2017. 13.13

    Vajadzētu vienreiz uzzīmēt tādu tabuliņu ar Latvijai nodarītajiem zaudējumiem.Es esmu pārliecināts,ka Vienotība tur ieņemtu vienu no pirmajām,ja ne pirmo vietu.Citadeli pa lēto pārdeva Vienotības tiešā vadībā.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    basta > traductrice 01.07.2017. 14.29

    to Ēriks

    Čekai vienmēr piedurknē ir paslēpti trumpji. DPsaimņieks vietā ar krievmīļa, čekistu un bandītu drauģaļas, Paula, līdzdalību tika iebīdīta JP, tās vietā nāca ZRP, kurai piedevām bija super “saulvedis” Zatļers, tagad Vienotību aizvietos LC mērgļa, čekas kurmja, Bordāna varza.

    Pirmo vietu neapšaubāmi ieņem LC komunistu cūkas, zagļi un čekas pidarasi, otrā ir Vienotība un arī tikai tāpēc, ka LC tai atstāja maz iespēju. VEF, RVR, RRR, RAF un daudziem citiem Prudentija būtu sameklējusi tik pat “veiksmīgus” “investorus”, kā Citadelei un LM.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > traductrice 01.07.2017. 13.08

    Aha,te nu ir:Šlesers: Nē, saproti, Aivar, šis atkal ir jautājums, kurā uzvarētāju nav. Vienīgais, kurš var uzvarēt – tu tur vari uzvarēt, jo Parex atgādinās, ka tur Godmanis un vēl kaut ko. Es piekrītu, ka tur, bļaģ, pievilks klāt, ko te runājat. Ja Bērziņš ir strādājis bankā, mums šis jautājums nekāds labais nevar būt. Es domāju, nekas līdz vēlēšanām nenotiek ar Parex.

    Urbanovičs: Ar Parex notiks nākoš otrdien.

    Šlesers: Kas tad notiks?

    Urbanovičs: Viss notiks. Labo ārā un pārdod labi zināmiem cilvēkiem.

    Šlesers: Kam?

    Urbanovičs: Labi zināmiem cilvēkiem, nezinu kam. Otrdien viņi to taisās darīt. Viņi nevis velk ārā sūdus tālākai marinēšanai, viņi izņem konfektes, iepako un kāds nopērk. Nomura dabū procentus, Melngailis – komisiju, visiem labi.

    Šlesers: Bet kas pērk?

    Urbanovičs: Kas pārdod! Latvijas valsts pārdod.

    Lembergs: Nē, nu es jau darīšu visu, lai zaļie zemnieki šito neatbalstītu. Viņiem, protams.., tur mums būs konflikts par pārdošanu.

    Urbanovičs: Bet tu tur neko neatrisināsi. Kopš tautinieki izdarīja šo, viņi faktiski padarīja apriori vairākumu Jaunajam laikam [valdībā].

    Šlesers: Bet viņi nevar tādu lēmumu pieņemt vieni paši – es domāju valdībā.

    Urbanovičs: Ar vairākumu viegli. Viņi nedarīs tā, viņi pieņems valdībā vadmotīvus – konceptuāli, bet pārējo izdarīs Privatizācijas aģentūra, proti, Artis Kampars viens pats. Vot tā.

    Šlesers: Par ko mēs viņu noņemsim nost…

    Urbanovičs: Pēc tam jau, kad būs nopizģijis, piedod, pusotru miljardu.

    Lembergs: Redzi, Ainār, palika tā saruna jau, man liekas, ļoti tāda pareizi silta par Parex. Saproti, kas ir ar Jeģinstvo? Pareizie, nekādas muhļīšanās. Mēs esam muhļītāji, pareizi? A viņi kādi, bļaģ?

    Kā domā,dzeri,ja tā ir taisnība,vai Vienotība nav pelnījusi godpilnu vietu Vēstures mēslainē?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > traductrice 01.07.2017. 12.18

    Nu tik traki jau nav,tauta pašus lielākos draņķus pamazām …,piemēram,Tautas partiju aizslaucīja vēstures mēslainē,Šlesers vairs nav politikā,Vienotību tūlīt aizslaucīs vēstures mēslainē…pamazām viss notiekas,tā kunga dzirnas maļ lēni,bet labi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > traductrice 01.07.2017. 09.30

    “Latvju tautai” pilnīgi vienalga, ko ar to dara, tā spēj tikai vāvuļot vai emigrēt, nevis reāli protestēt un izdarīt secinājumus.

    Vai, varbūt, kāds nezina, kā Latvijā tiek kārtotas lietas, da visi, izņemot galīgākos stulbeņus, sen visu zina un saprot, un saprot arī to, ka neko mainīt te nevar.

    Ja tā nebūtu, tā sen būtu protestējusi kaut vai pret to medicīnas sistēmu, kas vienkārši ir nāvējoša daudziem, kas nespēj maksāt, un būtu padomājuši, kāpēc Lietuvā un Igaunijā medicīna ir, faktiski, bezmaksas, ar ko šīs valstis atšķiras no Latvijas, varbūt, daudz bagātākas, vai tur mazāk zog?

    Nerunājot par totālo politisko korupciju, kas visiem ir acīmredzama.

    “Latvju tauta” pat ārstu streiku neatbalsta, jo vaino ārstus, nevis sistēmu.

    Arī šinī gadījumā “latvju tautai”, izņemot nelielu IR auditorijas daļu un vēl nelielu daļu, viss būs pie vienas vietas.

    “Latvju tauta” turpinās balsot par Lembergu un turpinās gribēt viņu par premjeru, un kamēr tā būs, nekas te nemainīsies, pavārīsies un viss apklusīs.

    Vari ticēt, vari neticēt, nekādi protesti nebūs.

    Protams, būs reakcijas un darbības imitācija no politiķu, prokuratūras, utt. puses, kas ne ar ko reālu nebeigsies, nu, varbūt kādu kaulu tai “tautai” pametīs, bet, tādu nelielu kauliņu.

    NE Lietuvā, ne Igaunijā tauta neko tādu kā Latvijā ilgi piecietusi nebūtu, tur visi politiķi sen būtu izmesti un tiktu tiesāti ( nav mani vārdi, to teica Priekules slimnīcas vadītāja Ēšenvalde, salīdzinot med. sistēmu trijās Baltijas valstīs).

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > traductrice 01.07.2017. 12.50

    Pareizi, Ērik, tev taisnība, tauta nav stulba.

    V “izlaucīs mēslainē”, kā viskorumpētāko partiju, kas nodarījusi Latvijai vislielāko ļaunumu, toties tevis un “tautas” mīlētām “nacionālajam biznesmenim” piederošo ZZS gan nekur neizlaucīs un balsos par to, lai ko tā arī nedarītu.

    Un pat nobalsotu par Lembergu kā par prezidentu vai premjeru.

    Jo jūs taču uzskatāt, ka viņš dara visu normāli, ir izcils orators, un Latvija varētu ar viņu lepoties.

    Tie, kas balso par Lembergu un viņa ZZS ar Brigmani utt., noteikti ir tā “tautas” intelektualā elite, ne par velti viņš IR lasītājus nosauca par lumpeņproletariātu vai kaut kā tā.

    To sauc par Stokholmas sindromu, labākajā gadījumā, Lembergs par jums, aitu baru, smejas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Anonīms 30.06.2017. 11.42

Dīvaini, bet, lasot Rīdzenes sarunas, no jauna atmiņā iznirst viss, kas ar mums noticis, tā sacīt – vēsture, vēstures arhīvs. Te nu minējumi gūst apstiprinājumu – redz kā, cik precīzas bijušas nojautas par politikas aizkulisēm. (Nepavisam kā Kalvītim, ka tās esot kvalificējamas tikai kā privātās.) No Dienas žurnālistiem taču precīzi tā arī atbrīvojās. Diena un RTO – bet tā taču bija! Un Šlesera pārmetumi, ka viņu nepietiekami kā amatpersonu atspoguļojot sabiedriskajos medijos. Par Air Baltic nerunājot – Flika bēguļošana un visas zīmolu padarīšanas līdz mierizlīgumam miljonos, kur Šķēle atkal valstij nokampa gabalu. Baigi forši, privātās sarunas miljonos…

Precīzi – sarunas un konkrēti realizēti darbi.

Bija reize, kad J.Liepnieks liecināja par digitālgeitas latvju bāleliņiem. To bija ļoti būtiski uzzināt, ka Šķēle meloja, bet nu atkal visu aizmirsis, tik šausmīgi plosās.

Atzinība Latvijas radio, ka neļāvās apvienoties, ka neizgāja no savas mājas. Radio ļaudīm vajadzētu to dienu notikumus restaurēt atmiņā un tagad uz Rīdzenes sarunu bāzes paanalizēt, kāda bija to dienu notikumu gaita. Jo nejauši te nenotika nekas. Iecere neizdevās.

Mums vajag sabiedriskos medijus, kas nav nopirkti.

P.S. Atceros LTV A.Šlesera un M.Fridrihsones dialogu tajos samērā tālajos gados, kad saparatu, ka Madaras liktenis ir izlemts, un te nu pierādās, ka tā arī bija…

+20
0
Atbildēt

2

    Ēriks > Anonīms 30.06.2017. 12.55

    Sabiedriskos medijus,kas nav nopirkti…nu var jau arī tādus dabūt,bet tad vispirms vajag ļoti rūpīgi atlasīt vajadzīgos kadrus,lai viņu iekšējā pārliecība sakrīt ar mūsu vajadzībām,tad žurnālisti paši par velti, bez pirkšanas stāstīs mums vajadzīgās lietas.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    traductrice > Anonīms 30.06.2017. 12.33

    tieši tā. Lasot šīs sarunas, nav pat nekas jāpierāda. Pierādījums ir visi notikumi, kas ir iestājušies un kļuvuši par neatgriezeniskiem faktiem.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 30.06.2017. 09.28

Nu izcili.

Jebkurā demokrātiskā valstī tas būtu milzīgs skandāls.

Latvijā – klusums, gan no NA, gan no V, gan no pārējo pie varas esošo politiķu, prokuratūras, utt puses, (par ZZS un SC viss ir pašsaprotami).

Par premjeru un prezidentu vispar nerunājot.

Vismaz, tagad ir pilnīgi skaidrs, par ko balsošu nākamajās vēlēšanās – tikai par Bordāna JKP.

Un vēl – lūk jums kārtējais izcils paraugs no IR, kāda loma brīvai presei demokrātiskā valstī un kāpēc korumpētiem politiķiem un amatpersonām tā ir kā kauls rīklē.

+16
0
Atbildēt

9

    Ēriks > dzeris49 30.06.2017. 09.57

    No kurienes ziņas,ka mums ir brīva prese?Vai tad jebkurai presei nav savi saimnieki un ideoloģija?

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 30.06.2017. 11.19

    Es uzskatu,ka cīņa par ietekmi notiek visur pasaulē,un katram,kurš grib tikt pie varas,ir sava prese.Tātad pats fakts,ka notiek cīņa par ietekmi,nav nekas ārkārtējs un nosodāms,tas vienkārši ir neizbēgams,loģisks process.Tātad tautai ir svarīgi uzzināt,kuram kura prese pieder un kura vara viņai ir pieņemamāka.No šīm sarunām varam nojaust,kuri mediji ir Lemberga ietekmē,tātad atliek vēl uzzināt,kuru spēku ietekmē ir IRsis un ko šie cenšas panākt.Es galvenokārt satraucos,ka NA ir tik neaktīvs savas ideoloģijas izplatīšanā un viņiem īsti nav savas preses.

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 30.06.2017. 12.37

    Labi,oligarhi mums stulbi,bet kāpēc uzbrukumi tikai Lembergam?

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    tonijs > dzeris49 03.07.2017. 10.16

    WAT teica: Tie džeki ir prasti sociopātiski noziedznieki, ar debesīm durvju stenderes augstumā aiz kurām pēc kārtējās bezjēdzīgās izrīšanās aizbāzt savu karoti.

    …..

    Lieliski pateikts- Ernests varētu to ilustrēt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 01.07.2017. 19.19

    WAT. Forši! Malacis:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Normunds > dzeris49 30.06.2017. 15.24

    WAT, izcils komentārs!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 30.06.2017. 10.58

    Ar brīvu presi saprot presi, kas brīva no valsts struktūru vai ar valsts struktūrām saistītu oligarhu ietekmes.

    Saprotams, katram izdevumam var būt tuvāka tāda vai citāda ideoloģija.

    Katrā ziņā, ne par to tu satraucies, galvenais, ka šeit nopublicēti autentiski mūsu īsto valsts vadītāju un pelēko kardinālu sarunu ieraksti, nedomā, ka IR ko sadomājis, tam ir liela pieredze tiesu darbos, daudzi mēģinājuši, un kur tagad ir Sprūds un Lūsis, un kur IR?

    Un tas norāda, kāda līmeņa cilvēki ir šīs valsts īstie saimnieki, un ko viņi dara, tas tevi nemaz nesatrauc, uzskati, ka tas ir normāli?

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    janis_laiks > dzeris49 30.06.2017. 13.41

    Ne tik vienkārši. Jā, nojautas un klusas runas bija, tās tagad ir apstiprinājušās. Bet 1) šie galvenie varoņi nav tikai alkatīgi, sociopātiski noziedznieki, vismaz 1 no viņiem ir kas stipri vairāķ, ja atceramies visus padsmit pēkšņi mirušos, kuri kaut mirkli varēja apdraudēt baklažānu karaļvalsti; 2) to saraksts, kas pakļāvās, paši pasildīja roķeles, piebalsoja, ļāvās izmantoties, utt., ir krietni garš un notikumi ir gadu desmitu garumā. Vai kāds no viņiem būs gatavs atteikties no saņemtajiem labumiem un atzīt, ka kļūdījies? Zatlers nespēja sadūšoties un nomaksāt nodokļus par jebkādu, kaut paša nosauktu kukuļu summu, lai gan toreiz viņam nekas nedraudēja, tas būtu bijis pat vīrišķīgi. Oligarhu procesos iesaistītie riskē ar dzīvībām, ja palaidīs mutes. Vienīgi, ja pēkšņi to drosminieku būtu tik daudz, ka nepietiktu laika un resursu, lai visus apklusinātu, tad gan varētu izdoties.

    IRs varētu ieviest anonīmo atzīšanās līniju, kurā pastāstīt un nožēlot.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    WAT > dzeris49 30.06.2017. 12.09

    Ērik, vispār jau nekam nav problēmu, piemēram Pinočets ( visnotaļ slikts tēls Rietumu kultūrvidē) Čīli uzķūnēja un tā arī ir demokrātiskā periodā ( būs kāds trešdaļgadsimts) ekonomiski progresīvākā valsts Damerikā, tā var atrast gan par Singapūru, D koreju utt… Tomēr problēma ir , ja šādi ļaudis ( oligarhi utt..) ir stulbi un netālredzīgi un acīm redzami pēc LR stāvokļa Baltijā, ka LR oligarhija ir NIECĪBAS un nespējnieki, kas spēj domāt tikai sava klana robežās, un ilglaicīga redzējuma tiem nespējniekiem nav, no sākuma noslaukt LR sovoka mantojumu,tad noslaukt ES naudas, paralēli slaukt reņģēdājus, un beigās saprotot ,ka nav ko slaukt( jo neesi spējīgs parūpēties par savu ganāmpulku, ģenētiskā līmenī, tikai brutāli to nokopjot), lien pakaļā tiem, kam ir vēl milzu ganāmpulks ar pienīgām govīm ko slaukt ( KRemlim), cerībā, ka Kremļa dižslaucēji kaut ko atmetīs tām mēslu vabolēm.

    Tie džeki ir prasti sociopātiski noziedznieki, ar debesīm durvju stenderes augstumā aiz kurām pēc kārtējās bezjēdzīgās izrīšanās aizbāzt savu karoti.

    +17
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu