Lielajā Ģildē Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris uzstāsies kopā ar Sakramento kori • IR.lv

Lielajā Ģildē Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris uzstāsies kopā ar Sakramento kori

36
Sakramento kora publicitātes foto

Koncerts pirmdien, 26.jūnijā plkst. 19. Koncerts bez maksas

Lielajā Ģildē pirmdien, 26.jūnijā plkst.19 notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (LVJMA) Simfoniskā orķestra un ASV Sakramento kora sadraudzības koncerts, raksta aģentūra LETA. 

Mākslinieki izpildīs Fēliksa Mendelszona psalmu ‘Nr.42 un Džoakīno Rosīni ”Stabat Mater”. Līdzās korim un orķestrim, koncertā uzstāsies vairāki solisti – soprāns Laura Teivāne, mecosoprāns Tatjana Kopača, tenori Ansis Bētiņš un Vjačeslavs Aleksejevs, baritons Šons Spīss, kā arī bass Edgars Ošlejs. 

Sakramento koris, ko vada diriģents Donalds Kendriks Latvijā uzstāsies pirmo reizi. Tā repertuārā ir plaša kormūzikas un simfoniskās mūzikas programma – renesanses mūzika, lielformas romantiskie skaņdarbi un mūsdienu mūzika. Īpaša kora repertuāra sastāvdaļa ir arī koncertsērija ”Vitrāžas”, kurā iekļauti skaņdarbi, kas komponēti atskaņošanai pasaules slavenākajās katedrālēs gan ”acapella”, gan ērģeļu vai nelielu kameransambļu pavadījumā. Koris savas pastāvēšanas laikā izdevis piecus kompaktdiskus, kā arī saņēmis daudzus apbalvojumus mūzikas un menedžmenta jomās. Šobrīd tajā darbojas 180 augsti profesionāli dziedātāji un 55 orķestra mūziķi. 

Vairāk informācijas par Amerikas kori mājas lapā

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu