Ceturtdien MVT Vasaras mājā Ināras Eglītes performance "Debesis bez tukšuma" • IR.lv

Ceturtdien MVT Vasaras mājā Ināras Eglītes performance “Debesis bez tukšuma”

23
NULL

Pasākums notiek projekta “Ārup. Andris Grīnbergs” izstāžu ciklā

Ceturtdien, 29. jūnijā plkst. 17 fonda “Mākslai vajag telpu” (MVT) Vasaras mājā Kalnciema ielā 36/38, turpinot projekta “Ārup. Andris Grīnbergs” izstāžu ciklu norisināsies Ināras Eglītes performance “Debesis bez tukšuma”. 

Vasaras Māja ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošām darbnīcām. Laikā no 15. jūnija MVT Vasaras mājā norisināsies izstādes, izrādes un performances, kurās piedalīsies mākslinieki Andrejs Grants, Biruta Delle, Andris Eglītis, Helēna Heinrihsone, dzejniece Ināra Eglīte. Savukārt MVT Vasaras mājas sezonas noslēgumā no 31. augusta līdz 10. septembrim būs apskatāma kuratora Kaspara Vanaga veidota izstāde. Projekta un arī topošās monogrāfijas par Andri Grinbergu autore un kuratore ir Ieva Kalniņa. 

Ināra Eglīte (1948) ir dzejniece un tulkotāja. Viņas dzejoļi ir publicēti dažādos preses izdevumos, kā arī Padomju Latvijas jauno autoru kopkrājumā “Acis”. Tomēr vēl arvien viņa ir dzejniece bez savas grāmatas, jo līdz šim nav izdots atsevišķs viņas dzejoļu krājums. 70. gadu sākumā Ināra Eglīte iepazīstas ar Intu Grinbergu (toreiz Jaunzemi), vēlāk – arī ar Andri Grinbergu. Ināra Eglīte ir bijusi dalībniece daudzās Andra Grinberga performancēs un hepeningos. Tomēr visbūtiskākais viņas pienesums Andra Grinberga daiļrades kontekstā ir viņas dzeja, kas atskan abās pirmajās Andra filmās un dod tām “mugurkaulu”. Ināru Eglīti saista mākslu saskarsmes teritorija un subjektīvā robežu paplašināšana. 

Ieeja pasākumos bez maksas. Vairāk informācijas fonda feisbuka lapā

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu