Rīgas Motormuzejā skatāma autoskolas vēsturei veltīta izstāde • IR.lv

Rīgas Motormuzejā skatāma autoskolas vēsturei veltīta izstāde

29
Foto Ieva Čīka, LETA

Eksponēts daudzveidīgs 1980. gadu autoskolas aprīkojums

Rīgas Motormuzejā otrdien, 20. jūnijā atklās izstādi “Autoskola – vakar, šodien, rīt”, raksta aģentūra LETA. Izstādē tiks eksponēts daudzveidīgs 1980. gadu autoskolas aprīkojums. Apmeklētāji varēs praktiski pārbaudīt ceļu satiksmes noteikumu zināšanas ar dažādām tā laika elektroniskām ierīcēm un stendiem, kā arī nokārtot teorijas eksāmenu ar papīra biļetēm. 

Vienlaikus izstāde vēsta arī par auto vadītāju apmācības un zināšanu pārbaudes mūsdienu kārtību un darbu, ko CSDD veic jauno vadītāju sagatavošanā un ceļu satiksmes drošības uzlabošanā. 

Ideja par izstādi radās, apskatot agrākās profesionālās autoskolas mācību telpas, kas vēl šodien bija saglabājušas 80.gadu noformējumu un aprīkojumu. Tās atradās četrstāvu ēkā Bauskas ielā, kur kopš 1992.gada izveidota Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) Rīgas nodaļa. 

Pirmā autovadītāja apliecība tika izsniegta Parīzē 1893.gadā. Latvijā pirmos noteikumus par braukšanu ar automobili noteica 1903.gadā Rīgā, bet 1920.gados jau tika organizēti pirmie auto vadītāju kursi. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, vadītāju kvalifikācijas jautājumi tika uzticēti jaunizveidotajam CSDD. Ejot līdzi laikam, papīra biļetes nu jau aizstāj datorizēts eksāmens, un šobrīd jaunie eksāmenu jautājumi jau tiek izstrādāti video situāciju veidā, kas ļaus labāk pārbaudīt vadītāja izpratni par konkrētām ceļa situācijām.

Vairāk informācijas mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu