Liepāju vadīs Uldis Sesks, Cēsis - Jānis Rozenbergs • IR.lv

Liepāju vadīs Uldis Sesks, Cēsis – Jānis Rozenbergs

24
Uldis Sesks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Pašvaldībās vadītāji amatā ievēlēti atkārtoti

Ceturtdien divās nozīmīgās pilsētās Latvijā – Liepājā un Cēsīs – atkārtoti pārvēlēti to vadītāji. Liepājas domi vadīs Uldis Sesks, Cēsu novada domi – Jānis Rozenbergs. Arī Kuldīgā pārvēlēta iepriekšējā domes vadītāja Inga Bērziņa.

Pirmajā jaunā sasaukuma Liepājas domes sēdē Sesks (Liepājas partija) ievēlēts atkārtoti ar 11 deputātu balsīm, aģentūru LETA informēja Liepājas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Simona Petrovica. Par Sesku balsoja seši Liepājas partijas deputāti un pieci LRA deputāti.

Par otru domes priekšsēdētāja amatam izvirzīto kandidātu Valēriju Agešinu (“Saskaņa”) nobalsoja četri “Saskaņas” deputāti.

Arī Cēsu novada domes priekšsēdētāja amatā vienbalsīgi pārvēlēts līdzšinējais mērs Jānis Rozenbergs (V). Domes sēdē piedalījušies visi 15 domē ievēlētie deputāti, un citu kandidātu vadītāja amatam nav bijis, informēja novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Līga Dzemido.

Pašvaldību vēlēšanās Cēsu novadā pārliecinoši uzvarēja partija “Vienotība”, kuras sarakstā ar pirmo numuru kandidēja Rozenbergs. Viņa partijai domē ir 11 deputātu mandāti, divi deputāti ievēlēti no Latvijas Zemnieku savienības, bet pa vienai vietai ir Latvijas Zaļajai partijai un nacionālajai apvienībai “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK.

Savukārt par Kuldīgas novada domes priekšsēdētāju ceturtdien atkārtoti ievēlēta līdzšinējā pašvaldības vadītāja Inga Bērziņa (“Kuldīgas novadam”), informēja pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inese Ozola. Bērziņa amatā ievēlēta ar 13 balsīm “par” un trim balsīm “pret”.

Par Bērziņu, kura bija vienīgā šim amatam izvirzītā kandidāte, nobalsoja 10 partijas “Kuldīgas novadam” deputāti un trīs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti. Ceturtā ZZS deputāte Ruta Karloviča domes sēdē nepiedalījās.

 

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu