Infografika: Sociālos tīklus un aplikācijas aktīvāk izmanto sievietes • IR.lv

Infografika: Sociālos tīklus un aplikācijas aktīvāk izmanto sievietes

27
NULL

DNB bankas aptauja rāda, ka vīrieši vairāk sarakstās ar finanšu un valsts iestādēm

Sievietes biežāk nekā vīrieši saziņai ar uzņēmumiem izvēlas sociālos tīklus un aplikācijas, secināts DNB bankas aptaujā.

Piemēram, Facebook un Twitter saziņas iespējas sievietes izmanto 51% gadījumu, bet Skype un Whatsapp izvēlē sieviešu īpatsvars veido jau 62%. Atšķirīgas dzimumu nianses ir arī atbildēs, ar kurām nozarēm respondenti sarakstās ar sociālo tīklu un aplikāciju starpniecību. Aptaujātie Latvijas iedzīvotāji attālināti rakstveidā visbiežāk sazinās ar telefona operatoru, televīzijas, elektrības un citu pakalpojumu sniedzējiem – gandrīz trešdaļa iedzīvotāju (35%). Tas arī ir saprotams, jo šos pakalpojumus izmanto ikviena mājsaimniecība Latvijā. Kopumā ar regulāro pakalpojumu sniedzējiem sociālajos tīklos vai caur aplikāciju jautājumus risina 59% vīriešu un 41% sieviešu.

Tomēr ir nozares, kurās vairāk izceļas stiprā dzimuma pārstāvji. Piemēram, no katra desmitā Latvijas iedzīvotāja, kurš attālināti sarakstās ar finanšu un valsts iestādēm, vairākumu jeb 63% veido vīrieši.

Pēc DNB bankas pasūtījuma aptauja īstenota 2017. gada aprīlī, un tajā piedalījās 500 respondentu no visas Latvijas vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Komentāri (27)

Anonīms 20.06.2017. 16.32

jo latviešu skolotājas savus vīriešus audzina par idiotiem :P

0
-2
Atbildēt

1

    igulens_gmx_de > Anonīms 20.06.2017. 17.13

    Kas par atbaidošu komentāru. Jūs sakiet, ka latviešu vīrieši ir mazi, vel audzināmi bērni kad nonāk sievas/skolotājas rokās? Tas man grūti ticēt jo tā kautko nepazīstu.Gribu dzirdēt kādu konkrētu, objektīvu pierādikumu šādam apgalvojumam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu