Rīgā šonedēļ viesosies Prusilas stīgu instrumentu orķestris no ASV • IR.lv

Rīgā šonedēļ viesosies Prusilas stīgu instrumentu orķestris no ASV

25
Orķestra publicitātes attēls

Orķestris ieguvis pirmo vietu stīgu orķestru kategorijā Vīnes Starptautiskajā mūzikas un jaunatnes festivālā

Rīgas Sv.Jāņa baznīcā 23.jūnijā plkst.18 ar koncerta programmu “Mūzika vasaras vakaram” uzstāsies Prusilas stīgu instrumentu orķestris no ASV, raksta aģentūra LETA. Koncerta turnejai Baltijas valstīs orķestris sagatavojis programmu, kurā iekļautas tādas kompozīcijas kā stīgu mūzikas virtuoza Antonio Vivaldi ”Concerto Grosso” un Johana Štrausa ”Čehu polka”, gan Antonīna Dvoržāka ”Trīs slāvu dejas”, Pablo Kazala ”Putnu dziesma”, Normena Della Hojo ”Trīs dejas stīgu orķestrim”, Frenka Tičeli ”Miers”, Gustava Holsta ”Brukgrīnas svīta”. Koncertā būs klausāma komponista Skota Džoplina regtaima kompozīcija ”Lauku kluba regtaims”. 

Orķestris bieži uzstājas ASV, kā arī piedalās starptautiskās programmās un sabiedriskās televīzijas pārraidēs. Kopš 1991.gada orķestris dodas arī starptautiskos koncertceļojumos uz tādām valstīm kā Vāciju, Čehiju, Slovākiju, Ungāriju, Austriju, Angliju, Itāliju, Ķīnu un daudzām citām. Savas pastāvēšanas laikā kolektīvs ieguvis pirmo vietu stīgu orķestru kategorijā Vīnes Starptautiskajā mūzikas un jaunatnes festivālā. 

Orķestra diriģents Entonijs Arnons ir Aiovas Universitātes Mūzikas skolas čella spēles asociētais profesors, kā arī Prusilas Mūzikas skolas mācībspēks un diriģents. 

Ieeja koncertā ar ielūgumiem ko iespējams saņemt ”Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu