AUDIO: Oligarhu sarunas Rīdzenē. Airbaltic • IR.lv

AUDIO: Oligarhu sarunas Rīdzenē. Airbaltic

34
NULL

Lembergs: “A savādāk teiks – vot, bļag, viņš tur izkārtoja šito te. Nahuj, man tas neder!”

Žurnāls IR publisko sabiedrībai būtisku informāciju no sarunām, ko izmeklētāji 2009. – 2011. gadā noklausījās viesnīcā Rīdzene, kur Ainārs Šlesers ar politiķiem un uzņēmējiem kārtoja lietas.

Arī airBaltic ir bieži apspriests Rīdzenes sarunās – pie Šlesera nāk kompānijas vadītājs Fliks un stāsta par biznesa gaitu. Viņš 2009. gada janvārī ir kļuvis par airBaltic mazākuma akcionāru, pārņemot akciju paketi no SAS. Taču sarunās atklājas, ka airBaltic pārņemšana ir Aināra projekts, kuram finansējuma piesaisti nodrošinājis Andris un vēlāk, kad problēmās nonākušais bizness slīd ārā no rokām, pieaicināts tiek arī Aivars.

2011. gada februārī Šlesers ar Lembergu apspriež, kā pilnībā pārņemt airBaltic, par iespējami zemāku cenu iegūstot valstij piederošās daļas un apvienojot ar BAS jau piederošajām akcijām.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā “Ir” šeit!

 

 

Komentāri (34)

rinķī apkārt 15.06.2017. 11.58

Ierakstos skaidri parādās, ka Šleseram politika bija naudas pumpis -pa tiešo var bīdīt caur Saeimu sev vajadzīgas lietas utt Bet…:) Lai izbīdītu sev izdevīgu Saeimas lēmumu, ir nepieciešams deputātu balsojums. Ok, pieņemsim, ka “oligarhu lietā”, lai kādu nosēdinātu uz tiesājamo sola, pietrūka pierādījumu, taču es neticu, ka deputāti, kuri balsoja par Šleseram un viņa partneriem izdevīgajiem lēmumiem, nebija skaidrs, kādēļ viņi šādi lemj un balso. Tā kā ieraksta kontekstu var attiecināt ne tikai uz Šleseru un Co, bet arī uz visiem tiem deputātiem, kuri katrā atsevišķā reizē ir atbalstījuši mūsu blēžu vajadzības.

+21
0
Atbildēt

2

    Anonīms > rinķī apkārt 15.06.2017. 12.19

    nu ra – kāds lauva esi izrādās ….

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > rinķī apkārt 15.06.2017. 12.23

    rinķī apkārt… es neticu, ka deputāti, kuri balsoja par Šleseram un viņa partneriem izdevīgajiem lēmumiem, nebija skaidrs, kādēļ viņi šādi lemj un balso.

    ________________________

    Svēta patiesība. Tomēr nedomāju, ka viņi ir daudz gudrāki par IR publiku, kura stāvēja un krita par TUA. 4. jautājums pat aizrunājās tik tālu, ka latviešiem vajag lasīties prom no Jūrmalas, lai atbrīvotu vietu Putina naudas maisiem, bet Āboltiņa piesauca Dožģ žurnālisti, kura esot iegādājusies īpašumu Latvijā, Dožģ gan ironizēja par šo “argumentu”:)

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

basta 15.06.2017. 22.01

Šlesera ieliktnīši joprojām amatos, bet Šķēle savus taukmūļus ir piekomandējis Vienotībai.

+2
-4
Atbildēt

2

    basta > basta 16.06.2017. 09.12

    Pabriks, Štokenbergs un straujuma neskaitās? Kučinskim kaut kur bija jāpaliek, kad TP beidzās, bet manis minētie tika speciāli piekomandēti.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    cabulis > basta 15.06.2017. 22.43

    Viens taukmūlis vada valdību, it kā ne no V.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

Austras koks 15.06.2017. 10.29

Nu lamu vārdus jau nu daļēji ar zvaignītēm varēja aizstāt, savādāk nākas secināt, ka IRam kultūras līmnis vēl zemāks kā Lembergam, kurš vismaz nelamājas publiski, bet tikai šaurā paziņu lokā.

+2
-16
Atbildēt

3

    Austras koks > Austras koks 15.06.2017. 18.56

    Kvaukšķi, kurā vietā es esmu Lembergu aizstāvējis?! Parādiet man varbūt no visas daudzo gadu vēstures, kopš šeit komentēju, kur to var redzēt?

    Un kāds sakars lamu vārdu aizklāšanai cenzūru?

    R.A., jā man ar pasprūk, bet nav jau pilnībā jāaizklāj ar zvaigznēm, to var darīt daļēji, lai saprotams, kas par vārdu, bet vienlaicīgi parādot arī raksta autora pietiekamu kultūras līmeni.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    igulens_gmx_de > Austras koks 15.06.2017. 11.35

    Un vai tad nesāktos spriedelēšana par “itkā cenzūru” nevis par lietas būtību – ja sekotu ieteikumam lietot zvaigznītes?

    Lembergu protiet aizstāvēt vienalga kur un kad, nekoa?

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > Austras koks 15.06.2017. 11.40

    Skrienot pakaļ tramvajam, man arī dažreiz izsprūk kāds trīstāvīgais, ja deguna priekšā durvis aizveras, okupācijas sekas :)un šādas situācijas dokumentējot, un publiskojot vajadzētu likt zvaigznītes īpašajās vietās, jo emocijas utt.

    Bet bildē, kur trīs, vai cik tur tēvaiņi aukstasinīgi dala Latviju, pilns teksts ir īsti vietā. Tēliem akcenti pareizie sakrīt un līmeni labāk var ieraudzīt. Zvaigznītes ir zvaigznītes :)

    +19
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu