Maskavā aizturēts Aleksejs Navaļnijs (papild.) • IR.lv

Maskavā aizturēts Aleksejs Navaļnijs (papild.)

31
Alekseja Navaļnija aizturēšana. Foto: Korucijas apkarošanas fonds/TT NYHETSBYRÅN/LETA

Pirmdien visā Krievijā notiek protesta akcijas pret korupciju, kuras rīko Navaļnijs

Maskavā pirms paredzētās protesta akcijas aizturēts tās rīkotājs – opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, paziņojusi viņa sieva Jūlija Navaļnija.

“Alekseju aizturēja mājas kāpņu telpā. Viņš lūdza pavēstīt, ka plāni nemainās – Tveras iela,” Navaļnija tvitera kontā ierakstījusi Jūlija Navaļnija. Viņa arī tviterī ievietojusi fotoattēlu, kurā redzams Navaļnijs pie policijas automašīnas, vēsta LETA.

Savukārt Navaļnija vadītā Korupcijas apkarošanas fonda telpās Maskavā pirmdienas pēcpusdienā pārtraukta elektroapgāde, tviterī paziņojusi fonda pārstāve Kira Jarmiša.

Pirmdien visā Krievijā notiek protesta akcijas pret korupciju, kuras rīko Navaļnijs. Daļa no šīm akcijām notiek ar varasiestāžu atļauju, bet daļa ir nesankcionētas. Visā valstī aizturēti 1750 protestētāju.  Saskaņā ar “OVD-Info” datiem Maskavā pirmdien tika aizturēti 866 cilvēki, bet Sanktpēterburgā – 658. Vairumam no aizturētajiem draud administratīvā atbildība, taču Maskavā vismaz pret vienu aizturēto, kas esot policistam sejā iepūtis asaru gāzi, ierosināta arī krimināllieta.

Pretkorupcijas akcijas iniciatoram Aleksejam Navaļnijam jau piespriests 30 dienu ilgs administratīvai arests.

Navaļnijs ir saņēmis Maskavas pašvaldības atļauju rīkot protesta akciju Saharova prospektā, taču svētdienas vakarā Navaļnijs paziņoja, ka tā notiks Tveras ielā netālu no Kremļa. Līdz ar to šī protesta akcija būs nesankcionēta. Savu lēmumu mainīt akcijas norises vietu Navaļnijs pamatoja ar to, ka varasiestādes izdara spiedienu uz apakšuzņēmējiem, kuri, minot dažādus iemeslus, atteikušies paredzētajā pasākuma norises vietā Saharova prospektā samontēt skatuvi. Maskavas mērija paziņoja, ka policija netraucēs cilvēku pārvietošanos pa Tveras ielu, kas ir slēgta transporta satiksmei valsts svētku – Krievijas dienas – pasākumu dēļ, taču aizturēs tos, kam būs plakāti vai kas izkliegs saukļus.

Policija pirmdien aizturējusi trīs vīriešus, kas dalīja skrejlapas pie oficiālās protesta akcijas norises vietas Saharova laukuma, bet, sākoties protesta akcijai Tveras ielā, tur aizturēti vairāki cilvēki ar plakātiem.

Pievienota 4. un 5. rindkopa.

Komentāri (31)

traductrice 12.06.2017. 15.09

VIDu krata:)

0
0
Atbildēt

2

    Austras koks > traductrice 12.06.2017. 16.17

    Konkrētāk – Finanšu policiju :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    tonijs > traductrice 12.06.2017. 18.03

    Vēl konkrētāk – Bogdanovu pāri :) Krievijas varturi dara visu, lai Navaļnijam nebūtu Krievijā dzīves, tātad baidās no viņa. Nez cik lielas tās demonstrācijas?

    0
    0
    Atbildēt

    0

lno 12.06.2017. 15.01

не раскачивайте лодку нашу крысу тошнит

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu