Vīne 25.-28.novembris. Mariss Jansons un Bavārijas orķestris. Gustavs Klimts. Belvederas pils un Burgenlande • IR.lv

Vīne 25.-28.novembris. Mariss Jansons un Bavārijas orķestris. Gustavs Klimts. Belvederas pils un Burgenlande

27
NULL

2017.gada novembra beigās pirmās Adventes laikā, kad Vīne jau būs tērpusies Ziemassvētku rotā, aicinām jūs doties “IR Kultūras ceļojumā uz Vīni” un baudīt mūsu lieliskā latviešu maestro Marisa Jansona un Bavārijas radio orķestra koncertu Vīnes Mūzikas biedrības (Musikverein) Zelta zālē.

Musikverein Zelta zāle ir viena no trim pasaules labākajām akustiskajām koncertzālēm un koncerti šajā unikālajā vietā ir ļoti pieprasīti mūzikas mīļotāju vidū visā pasaulē, jo sevišķi, ja diriģē tāds meistars kā Mariss Jansons. Mums ir patiess prieks, ka varam “IR Kultūras ceļojumu”dalībniekiem piedāvāt iespēju baudīt izcilu mākslinieku sniegumu, izcilā vietā! Jāpiebilst, ka Mariss Jansons ir viens no nedaudzajiem pasaules diriģentiem, kuriem uzticēts diriģēt slaveno “Vīnes filhamoniķu” Jaunā gada koncertu vairāk kā vienu reizi (Mariss jansons ir diriģējis Jaunā gada koncertu jau trīs reizes).

Vīne pelnīti tiek uzskatīta par vienu no Eiropas kultūras galvaspilsētām. Tieši tādēļ vēlamies jūs nedaudz tuvāk iepazīstināt ar Vīnes un Austrijas vēstures un kultūras vērtībām. 

Par to, cik Vīne ir dažāda un krāšņa, jūs varēsiet pārliecināties, dodoties piecas stundas garā ekskursijā (ar jaunu, komfortablu autobusu un kājām). Šķiet, ka piecas stundas ir daudz, bet tās “aizlidos vēja spārniem”, jo Vīnes centrā unikāla ir gandrīz katra ēka, katrai no tām ir savs stāsts. Klimts, Šīle, Hundertvasser, Otto Vāgnera jūgendstila arhitektūras brīnumi.


“IR Kultūras ceļojums uz Vīni” ietvaros mēs vēlamies jums parādīt ne tikai Vīnes urbāno krāšņumu, bet arī iepazīstināt ar gleznaini skaistu un vēsturiski interesantu apgabalu netālu no Vīnes – Burgenlandi. Burgenlandei esam iecerējuši veltīt veselu dienu. Ekskursijas laikā pabūsim:
– Vienā no ievērojamākajām Austrijas pilīm – Forhtenšteinas pils (Forchtenstein). Šī viduslaikos celtā pils – cietoksnis jau kopš 1622. gada ir Esterhāzi firstu mājvieta. Jozefs Haidns 40 gadus bija Esterhāzi galma kapelmeistars. Forhenšteinas pilī apskatīsim Eiropas lielāko, privāto ieroču kolekciju un baudīsim lielisku skatu uz Burgenlandi.

– Skaistajā un romantiskajā Jozefa Haidna mājvietā – Eizenštates pilsētiņā. Gadsimtu garumā Eizenštate ir bijusi Esterhāzi firstu mājveta, un arī Jozefs Haidns šeit ir nodzīvojis gandrīz visu savu dzīvi, un ir apglabāts Eizenštatē. Jozefa Haidna galvaskauss ilgu laiku atradās Musikverein (Vīnes filharnonijā), un tikai 145 gadus pēc viņa nāves tas tika svinīgi atvests uz Eizenštati un pievienots komponista pīšļiem. Apmeklēsim Esterhāzi pili un tās vīna pagrabus (Austrijas lielāko vīna muzeju).

– Ziemassvētku tirdziņos nelielajā, bet ļoti gleznainajā Rustas pilsētiņā, ar iespēju nogaršot īstus Burgenlandes vīnus.

Vakarā, pēc atgriešanās no ekskursijas, tiem, kas vēlēsies, būs iespēja baudīt slavenos Grincingas vīnus vēsturiskā krodziņā, kuru bieži apmeklējis Bēthovens laikā, kad komponēja 9. simfoniju un kad viņš bija apmeties netālu no krodziņa.

Esot Vīnē, katram kultūras “gardēdim” noteikti jāizmanto iespēja redzēt pasaulē lielāko Gustava Klimta darbu kolekciju. “IR kultūras ceļojums uz Vīni” ietvaros mēs vēlamies jums parādīt brīnišķīgos Kilmta darbus, kuri izstādīti unikālā vietā – Belvedēras pilī.


“IR Kultūras ceļojums uz Vīni” ļaus sajust Ziemassvētku tuvušanos un “noķert” to sajūtu.

Kad: 25. – 28. novembris
Cena, nakšņojot divvietīgā numurā 638 EUR
Cena, nakšņojot vienvietīgā numurā 767 EUR
Cenā iekļauts:
– avio biļete Rīga – Vīne – Rīga.
– nakšņošana premium klases dizaina viesnīcā “Renaissance Wien Hotel” 4* (3 naktis).
– grupas transfērs uz un no viesnīcas, kā arī autobuss pilsētas un Burgenlandes ekskursijas laikā. 
– ekskursija pa Vīni licenzēta latviešu valodā, runājoša gida pavadībā (5 h garumā) ar autobusu un kājām.
– dienas ekskursija (8 h) licenzēta latviešu valodā runājoša gida pavadībā uz Burgenlandi ar Forhenšteinas pils, Eizenštates, Esterhāzi pils (pils vīna pagrabu un Eiropā lielākās privātās ieroču kolekcijas) un Rustas pilsētiņas, un Ziemassvētku tirdziņa apskati. 
– Belvedēras pils un Gustava Klimta darbu kolekcijas apskate. 
– ceļojuma apdrošināšana.

Papildus izmaksas:
 4. (86 EUR) vai 5. (66 EUR) kategorijas biļetes uz Marisa Jansona un Bavārijas radio orķestra koncertu, Vīnes Mūzikas biedrības Zelta zālē 27. novembrī. Biļešu vietas tiks precizētas tuvākajā laikā.
– Grincingas vīnu degustācija (6 vīni) vēsturiskā krodziņā – 25 EUR no personas.


Ceļojuma programma
1.diena 07:10 izlidojam no Rīgas uz Vīni, kur lidostā grupu sagaidīs licenzēts, latviešu valodā runājošs gids. Jau no lidostas sāksik Vīnes ievērojamāko vietu iepazīšanu. Ekskursijas laikā paredzēta pauze pusdienām. Ap 15:00 iekārtosimies viesnīcā Renaissance Wien Hotel. Tālāk brīvais laiks patstāvīgai Vīnes iepazīšanai. Šajā laikā Vīnē notiks vairākas nozīmīgas mākslas izstādes, piemēram, Monē un Albrehta Dīrera darbu izstādes. Mēs ieteiksim jums pašu interesantāko un pastāstīsim, kā to atrast.
2.diena Līdz 09:45 brokastis viesnīcas restorānā. No 10:00 – 18:00 ekskursija ar autobusu latviešu valodā runājoša gida pavadībā pa Burgenlandi. Pēc 18:00 atgriežamies viesnīcā. Tālāk brīvais laiks patstāvīgai pilsētas apskatei vai iespēja doties uz Grincingas vīnu degustāciju.  
3.diena Līdz 10:30 brokastis viesnīcas restorānā. Pēc brokastīm dosimies apskatīt Belvedēras pili un Gustava klimta darbu kolekciju. Pēc Belvedēras pils apmeklējuma brīvais laiks. 18:00 tiksimies viesnīcas vestibilā, lai kopīgi dotos uz Marisa Jansona un Bavārijas radio orķestra koncertu , Vīnes Mūzikas biedrības (Musikverein) Zelta zālē.
4.diena brokastis viesnīcas restorānā. Līdz pl.12:00 jāatbrīvo numuriņš, atstājot bagāžu viesnīcas mantu glabātavā. Līdz 16:15 brīvais laiks. Tad kopīgi ar autobusu dosimies uz lidostu. Rīgā ieradīsimies 22:10.

Jautājumu gadījumā lūgums zvanīt 67 281 588 vai rakstīt [email protected].

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu