Barselona 19.-23.oktobris. Verdi "Masku balle" Barselonas operteātrī, Gaudi, Pikaso un Montseratas klosteris • IR.lv

Barselona 19.-23.oktobris. Verdi “Masku balle” Barselonas operteātrī, Gaudi, Pikaso un Montseratas klosteris

22
NULL

Dž.Verdi opera “Masku balle” ar pasaules operzvaigžņu piedalīšanos Barselonas operā “Gran Teatre del Liceu”, Gaudi arhitektūra, Pikaso šedevri un noslēpumainais Montseratas kalnu klosteris – “IR Kultūras ceļojums uz Barselonu” 19. – 23.oktobrī. Vasaras turpinājums un kultūra. 

Barselona noteikti jāapskata un jāizbauda katram, jo tā ir unikāls mākslas, vēstures, arhitektūras, ainavu un sajūtu kaleidoskops. Par Barselonu mēdz teikt, ka tā ir viena no retajām pilsētām, kas patīk pilnīgi visiem! Aicinām jūs oktobrī doties IR Kultūras ceļojumā uz Barselonu, jo tieši oktobrī Barselonas operteātrī Gran Teatre del Liceu varēs skatīt vienu no 2017./2018.gada sezonas grandiozākajiem uzvedumiem – Džuzepes Verdi operas Masku balle iestudējumu, kuru veidojusi starptautiski atzītu zvaigžņu komanda. Jums būs iespēja uz vienas skatuves baudīt ne tikai lielisku operas mākslinieku sastāvu ar Piotr Beczala, viens no labākajiem mūsdienu tenoriem, un daiļo soprānu Ekaterina Metlova galvenajās lomās, bet arī interesanto scenogrāfiju un Christian Lacroix dizainētos tērpus.

Barselonas mākslas, kultūras un arhitektūras piedāvājums ir milzīgs, un to pāris dienās ir ļoti grūti aptvert. 
Esam atlasījuši, mūsuprāt, spilgtāko, kas ļaus sajust Barselonas “garšu”:

• Dosimies kājām ekskursijā pa Barselonas sirdi – Gotisko kvartālu jeb Barri Gotic (šis rajons atrodas dažus simtus metru attālumā no viesnīcas Oriente Atiram Hotel). Gotiskais kvartāls ir Barselonas pirmsākums – romiešu kolonijas Barsino atrašanās vieta.

• Barselona nav iedomājama bez Antonio Gaudi radītajiem arhitektūras šedevriem, tādēļ mēs apmeklēsim Sagrada Familia un apskatīsim citus Gaudi arhitektūras pieminekļus. Sagrada Familia celtniecība tika uzsākta 1882. gadā un, lai gan tās celtniecība vēl joprojām nav pabeigta, tā ir kļuvusi par vienu no Barselonas un visas pasaules modernās arhitektūras simboliem.

• Pablo Pikaso muzeja apmeklējums. Lai arī pasaulē atzītais mākslinieks dzimis Malagā, Spānijas dienvidos, un lielāko savas dzīves daļu pavadījis Francijā, Barselonā pagājusi viņa jaunība. Tāpēc jātic tam, ka pilsēta ar savu moderno un kosmopolītisma pilno garu, ir likusi pamatu mākslas ģēnija redzējumam.

• Pavisam netālu no Barselonas Montseratas kalnos atrodas Spānijā vecākais benediktiešu klosteris, kas savu nosaukumu ieguvis pateicoties kalniem – Montseratas klosteris. Reizē skaistie un arī baisie, klosteri ieskaujošie kalni, rada neaprakstāmas sajūtas un pārliecina par dabas māksliniecisko dažādību un unikalitāti. Klosterī atrodas Melnās Madonnas skulptūra un Antonio Gaudi radīta altārtelpa. Montseratas klosteri apvija dažādas leģendas, pastāv pat versija, ka tajā ir/bija paslēpts Svētais Grāls.

• Jūsu ērtības un komforta labad esam izvēlējušies viesnīcu Oriente Atiram Hotel, kas atrodas Barselonas slavenākajā ielā La Rambla. Somersets Moems ir teicis, ka La Rambla ir pati skaistākā iela pasaulē. Ielu ieskauj dažādi restorāni, veikaliņi, radot pilsētas dīkas baudīšanas atmosfēru un aicinot atklāt Barselonas gastronomiso piedāvājumu. Viesnīcai pāri ielai atrodas Gran teatre del Liceu, turpat netālu ir slavenais barselonas tirgus La BogueriaBarceloneta pludmale un osta ir tikai 20 minūšu gājiena attālumā no viesnīcas.

IR Kultūras ceļojums uz Barselonu ļaus atgriezties vasarā un baudīt kultūru Katalonijas kultūras centrā. 

Kad: 19. – 23.oktobris 
Cena, nakšņojot divvietīgā numurā 872 EUR 
Cena, nakšņojot vienvietīgā numurā 1198 EUR 
Cenā iekļauts:

 avio biļete Rīga – Barselona – Rīga.
– nakšņošana 3* viesnīcā Oriente Atiram Hotel 4 naktis ar brokastīm zviedru galda veidā. Viesnīca iekārtota 19.gs ēkā pašā pilsētas centrā. 
– grupas transfērs uz un no viesnīcas, kā arī autobuss pilsētas un Montseratas klostera apskates ekskursiju laikā.  
– Barselonas iepazīšanas  ekskursija gida pavadībā gan kājām, gan ar autobusu. 
– Ekskursija angļu valodā runājoša gida pavadībā pa Gotisko kvartālu, Barselonas vecpilsētu un Sagrada Familia apmeklējums (ieejas biļetes iekļautas).
– Pablo Pikaso muzeja apmeklējums (ar audiogidu), cenā iekļautas ieejas biļetes un audiogids.
– Ekskursija uz Montseratas kalnu klosteri ar autobusu angļu valodā runājoša gida pavadībā.
– Brauciens ar funikulieri kalnos pie Montseratas klostera. 
– Ceļojuma apdrošināšana.

Papildus izmaksas
3 kategorijas biļete uz operas Masku balle iestudējumu Gran Teatre del Liceu. Sēdvietu plānu var apskatīt šeit (3.kategorijas sēdvietas violetā krāsā). Vienas biļetes cena 138,60 EUR.


Ceļojuma programma
1.diena
 12:30 izlidojam no Rīgas lidostas uz Barselonu. Ar autobusu dosimies uz viesnīcu. Ceļā mūs pavadīs gids, kurš parādīs ievērojamākās pilsētas vietas. Ap 19:30 iekārtosimies viesnīcā Oriente Atiram HotelVakarā brīvais laiks tuvējo restorānu un kafejnīcu baudīšanai.
2.diena 
Līdz 10:00 brokastis. Pēc brokastīm ar metro dosimies uz Pablo Pikaso muzeju. Pēc muzeja apskates brīvais laiks patstāvīgai pilsētas apskatei un baudīšanai. 
3.diena
 
Līdz 9:30 brokastis viesnīcas restorānā. Pēc brokastīm gida vadībā dosimies kājām iepazīt Barselonas vecpilsētu, Gotisko kvartālu un Sagrada Familia. No 13:00 brīvais laiks. 19:15 tiksimies viesnīcas vestibilā, lai kopā kājām dotos skatīties operas Masku balle iestudējumu. No viesnīcas līdz operteātrim ir 300 metri.
4.diena 
līdz 9:00 brokastis viesnīcas restorānā. Pēc brokastīm ar autobusu gida pavadībā dosimies uz Montseratas klosteri. Barselonā atgriezīsimies ap pl.14:00. Dienas atlikušo daļu katrs pēc saviem ieskatiem varēs izmantot pilsētas apskatei un atmosfēras baudīšanai.
5.diena
 brokastis viesnīcas restorānā. Līdz pl.12:00 jāatbrīvo numuriņš, atstājot bagāžu viesnīcas mantu glabātavā. Līdz 14:45 brīvais laiks. Tad kopīgi ar autobusu dosimies uz lidostu. Rīgā ieradīsimies 21:50.

Vairāk informācijas, rakstot [email protected] vai zvanot 67 281 588. Vietu skaits ierobežots.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu