Eksprezidents Bērziņš: Nodokļu reforma ar vienu roku dod, ar otru atņem iedoto • IR.lv

Eksprezidents Bērziņš: Nodokļu reforma ar vienu roku dod, ar otru atņem iedoto

9
Eksprezidents Andris Bērziņš. Foto: Evija Trifanova, LETA

Eksprezidents norāda, ka nodokļu reforma ir diezgan savāda.

Šajā nodokļu reformā ar vienu roku dod, ar otru – atņem to pašu, kas iedots, un pat vēl vairāk, intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze” saka eksprezidents Andris Bērziņš, kurš pašvaldību vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta kandidēs uz Rīgas domi. 

Bērziņš uzskata, ka “Vienotība” patlaban cenšas celt savu reitingu ar pretošanos nodokļu reformai. Tai pat laikā viņš pats uzskata, ka nodokļu reforma ir diezgan savāda, interviju atstāsta LETA. 

“Daļēji piekrītu “Vienotības” viedoklim par nodokļu reformu, bet kā prioritāti redzu citu virzienu – valsts pārvaldi un reģionālo reformu, un nodokļu pieskaņošana varētu notikt budžeta veidošanas procesā, dodot priekšroku neapliekamā minimuma palielināšanai iespēju robežas. Svarīgāk būtu turpmāk pārvērtēt budžeta izdevumu daļas pozīcijas,” viņš komentē. 

Bērziņš arī piebilst, ka pasaulē nevienā attīstītā valstī netiek taisīta visaptveroša nodokļu reforma. Nodokļus pieskaņo konkrētai esošajai situācijai, risina konkrētas problēmas, nevis rada arvien jaunus satricinājumus, viņš saka. “Tā, piemēram, Latvijas gadījumā – elektroenerģijas cenas, kas pie mums ir par ceturtdaļu augstākas nekā Igaunijā. Lūk, risiniet šo problēmu! Kāda jēga taisīt nodokļu reformu, ja nerunā par to, kā finansēt veselības aprūpi un izglītību? Ir jēga kaut ko reformēt tikai tad, ja kaut kas tiek atrisināts. Bet šajā reformā ar vienu roku dod, ar otru – atņem to pašu, kas iedots, un pat vēl vairāk. Tā jau, piedodiet, ir blēdība. Savādās nodokļu politikas dēļ samazināsies investīcijas, jo kurš tad gribēs investēt šādā situācijā? Pat mūsu uzņēmumi nereti investē ārzemēs, jo šeit tas ir neizdevīgi un neskaidri,” saka Bērziņš. 

Šodien valdība lems par Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajām valsts nodokļu politikas pamatnostādnēm 2018.-2021.gadam, tādējādi paužot atbalstu nodokļu reformas sākšanai. Valdība 3.maijā vienojās uz nedēļu atlikt lēmuma pieņemšanu, ņemot vērā arī to, ka “Vienotības” ministriem nebija partijas mandāta balsot par pamatnostādnēm. Politiskais spēks vakar paziņoja, ka atbalstīs nodokļu reformas pamatnostādnes, ja tajās tiks nodrošināti līdzekļi veselībai, izglītībai un iekšējai drošībai. Koalīcijas padomē gan vakar vēl netika pieņemts lēmums attiecībā uz “Vienotības” priekšlikumiem, taču valdību veidojošo partiju politiķi kopumā pauž pozitīvu viedokli par iespēju šodien apstiprināt šo dokumentu.

Komentāri (9)

zanE 09.05.2017. 08.44

– “Bērziņš uzskata, ka “Vienotība” patlaban cenšas celt savu reitingu ar pretošanos nodokļu reformai. Tai pat laikā viņš pats uzskata, ka nodokļu reforma ir diezgan savāda, interviju atstāsta LETA.”

…savādā Latvija…ja zems reitings – nemēģini iebilst aplamībām, turi muti un ļauj sabiedrību slaukt pēc pilnas programmas…vēl dīvaināk – ikviens, kurš izsakās par “nodokļu reformu”, atsaucas uz Vienotības zemajiem reitingiem un…tomēr atzīst, ka reforma ir galīgi šķērsām un nepārdomāta…pat Rostovskis, kas tik nikni uzbruka Vienotībai par reformas “kavēšanu”, nu aicina pievērsties ticībai: – ” Skaidrs, ka tur nevar visu izrēķināt līdz detaļām. Reformās ir divas lietas – ir aprēķinu daļa un ticības un pārliecības lieta.”

http://financenet.tvnet.lv/finansu_zinas/659129-valsts_finansu_stabilitate_briesmas_lb_aicina_veikt_triju_nodoklu_reformas

+6
0
Atbildēt

0

Balitis 09.05.2017. 10.26

Vienotība kritizē, jo grib celt reitingu, bet Bērziņš kritizē jo? Tikmēr Gulbjus un Latvijas banku interesē tikai solidaritātes nodokļa likvidēšana.

+5
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 09.05.2017. 09.11

pats laikam aizmirsis , ka ar vienu roku iedeva( būdams baņķieris ,veikdams iemaksu penzijai) , tagad ar abām saņem , tāda nu ir komunistu darīšana , bet būdams baņķieris nemaz tik dumš nav ka neredzētu mahinācijas nodokļu politikā , vai nejauši izrunājies? ka žurnālists šo publicēdams vareetu dabūt pa galvu ar nav izslēgts

+5
0
Atbildēt

1

    basta > 09.05.2017. 10.36

    to Ebenemezers

    Viens rihtīgs maitas gabals, nekādi Rinkēvičam neizdevās viņu pierunāt uzlēkt kazačogu 9. maijā Sarkanā laukumā.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu