Apbalvojumu "Laiks Ziedonim" saņēmuši pieci sava aroda meistari • IR.lv

Apbalvojumu “Laiks Ziedonim” saņēmuši pieci sava aroda meistari

25
Balvas ''Laiks Ziedonim'' statuete. Foto: laiksziedonim.lv

Uzteic ārzemēs pieredzi guvušo jauno cilvēku ieguldījumu

Apbalvojums “Laiks Ziedonim” šogad piešķirts deju kolektīvu vadītājai Laurai Putānei, uzņēmējam Kristapam Rikānam, bibliotēkas vadītājai Laimai Liepiņai, pasniedzējai Janai Kolbinai un pētniekam Kārlim Agrim Grosam, vēsta aģentūra LETA.

Kā informēja fonda “Viegli” komunikācijas projektu vadītāja Kristīne Tjarve, visi laureāti saņēma tēlnieces Olgas Šilovas darināto statueti un 3000 eiro naudas balvu, ko nodrošina mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

Novadpētniecības nominācijas “Kedas” laureāte Putāne vada Štutgartes latviešu tautas deju kolektīvu “Trejdeksnītis” un Frankfurtes deju kolektīvu “Dimdari”. Kā viens no lielākajiem Putānes sasniegumiem ir apņemšanās organizēt pasākumu “Eslingenas Dziesmu svētkiem 70” šī gada jūnijā.

Par tautsaimniecības nominācijas “Zemi es mācos” laureātu šogad pasludināts Rikāns, kurš ir ASV uzņēmuma “Ubiquiti Networks” Latvijas filiāles “U-Labs” vadītājs. Kristaps audzis un mācījies Iecavas un Bauskas pusē, strādājis ASV un tagad atgriezies dzimtenē, lai te ar paša savāktu inženieru un profesionāļu komandu radītu inovatīvus komunikāciju produktus.

Apbalvojuma par Dzīvi literatūrā “Bize” laureāte ir Grobiņas pagasta bibliotēkas vadītāja Liepiņa. Viņa ikdienā apkalpo apmeklētājus ne tikai bibliotēkas telpās, bet arī ar bibliobusu, kas ir Liepiņas lielākais īstenotais projekts jau astoto gadu.

Titulu Bērnu un jauniešu nominācijā “Rabarbers” ieguva Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes studente un Rīgas Valdorfskolas pasniedzēja Kolbina. Par zinātnes nominācijas “Taureņu uzbrukums” laureātu kļuvis Rīgas Tehniskās universitātes Neorganiskās sintēzes institūta pētnieks Gross.

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” apbalvojumu “Laiks Ziedonim” iedibinājis 2014.gadā. Apbalvojuma mērķis ir iedvesmot, novērtēt un cildināt jaunradi.

Komentāri (25)

Anonīms 07.05.2017. 20.57

Četras dienas biju mazpilsētā un laukos, Latvija ir izmirusi. Tāpēc ir labi saprotams, ka balvu saņēmēji jau tiek meklēti un sameklēt ārzemēs. Drīz jau būs tikai mecenātu nauda, bet kam pasniegt nebūs …

Otra lieta, kādi kritēriji ir balvas saņēmēju izvēlei? Ziņotāju talants tiek ieskaitīts vai nē? Piedodiet,nekā personīga, bet es tiešām uzskatu, ka Latviju un latviešus turpina iznīdēt čekas cilvēki un tie, kas ar viņiem sadarbojās citos laikos.

Kamēr čekisti un ziņotāji nebūs nožēlojuši grēkus – mēs mirsim tikpat liekulīgi kā līdz šim …Laba nāve esot jānopelna

0
-2
Atbildēt

1

    Ēriks > Anonīms 07.05.2017. 22.05

    Es katru dienu esmu mazpilsētā un laukos,cilvēki te ir,viņi vienkārši slēpjas no skaisles,lai nebūtu jāklausās drausmīgā muldēšanā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu