SVF: bez strukturālajām reformām Latvijas ekonomikas izaugsme var būt ierobežota • IR.lv

SVF: bez strukturālajām reformām Latvijas ekonomikas izaugsme var būt ierobežota

22
Foto: imf.org

Vidējā termiņā IKP pieaugumu SVF prognozē līdz 3%, ja nenotiks vajadzīgās reformas

Neīstenojot strukturālas reformas, Latvijas ekonomikas izaugsme vidējā termiņā varētu būt ierobežota 3% apmērā gadā, šodien žurnālistiem sacīja Starptautiskā valūtas fonda (SVF) misijas Latvijā vadītājs Bens Kelmansons. Viņš atzina, ka krīzes atstātās rētas un tautsaimniecības problēmas varētu ierobežot Latvijas izaugsmi turpmākajos gados.

Kopš finanšu krīzes tādi faktori kā paaugstināta nenoteiktība, vāja komersantu finansiālā situācija un strikti kreditēšanas nosacījumi mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ir sastopami daudzās valstīs. Šie faktori kopā ar tautsaimniecības problēmām, piemēram, demogrāfiskajiem izaicinājumiem varētu ierobežot Latvijas ekonomikas izaugsmi vidējā termiņā 3% apmērā gadā.

Pēc Kelmansona teiktā, apņēmīga politika varētu paātrināt izaugsmi un konverģenci. To var panākt, īstenojot strukturālas un institucionālas reformas, tostarp aizstāvot īpašumtiesības, reformējot tieslietu un maksātnespējas jomu un palielinot finanšu pakalpojumu pieejamību, lai vairotu investīcijas. Jānodrošina lielāki publiskie ieguldījumi infrastruktūrā un cilvēkresursos, jāmazina strukturālais bezdarbs, tā mazinot demogrāfisko problēmu iespaidu uz tautsaimniecību. Latvijai jābūt uzmanīgai, lai atalgojuma pieaugums nepārsniegtu produktivitātes kāpumu.

SVF ekspertu kārtējā vizīte Rīgā norit no 18.maija. Valūtas fonda pārstāvji Latviju pēcprogrammas uzraudzības gaitā apmeklē divas trīs reizes gadā.

Komentāri (22)

vvilums 31.05.2017. 14.58

Jau kura starptautiska organizācija iebaksta mūs, ka kucēnus ar degunu, bet mums kā nepieleca tā nepielec.

+6
0
Atbildēt

2

    dzeris49 > vvilums 31.05.2017. 15.03

    Kam “mums”, mums ta pielec, arī tiem klauniem, kas tur skaitās mums “tautas kalpi” lielākai daļai viss pielec, bet, kas tad viņiem ļaus, tie jau baidās lieku vārdu pateikt, lai tikai nezaudētu savu krēslu, sen jau izdresēti un iemācīti turēt muti vai arī riet un spiest podziņas tikai pēc pavēles, kā sunīši cirkā.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > vvilums 31.05.2017. 16.03

    tautas kalpiem itin labi pielec , bet skaidri zin ka zaudēs privilēģijas ,kuras ieguvuši 25 gadu laikā,

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

dzeris49 31.05.2017. 14.20

Mūsu korumpētajiem politiķiem – populistiem veikt tādas reformas nozīmē zāgēt to zaru, uz kura sasēdušies viņu sponsori un viņi paši.

Tāpēc nekādas reformas, izņemot imitāciju, šai valstī nenotiks, kā nenotiek jau gadus 15, kaut, pļāpāšana notiks, un pat kāds politisks teātris sava vēlētāja muļķošanai arī.

+7
-3
Atbildēt

12

    Ēriks > dzeris49 31.05.2017. 15.14

    Abet lūdzu!

    26. maijā, Ventspils augsto tehnoloģiju parkā, tika atklāta Vācijas izcelsmes uzņēmuma “Wasserkabel Baltic” vienotās apkures un dzesēšanas sistēmas komponentu rūpnīca, kur ražos Latvijā un Baltijā vienīgās jaunās paaudzes apkures un gaisa dzesēšanas sistēmas, kā arī polipropilēna caurules ēku iekšdarbiem. Iekārtu iegādē un apgrozāmajos līdzekļos uzņēmums investējis ap 1,7 miljonus eiro.Svinīgajā ceremonijā piedalījās Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis, AS “Wasserkabel Baltic” akcionārs un valdes loceklis Hans-Eberhard Schmidt un viens no uzņēmuma akcionāriem no Ķīnas – Xianjun He, kuri pārgrieza svinīgo lentu un kopīgi iedarbināja ekstrūzijas un galvenās velmēšanas ražošanas līnijas, tādējādi simboliski uzsākot ražošanu.

    Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pauda gandarījumu par vēl vienu jaunu uzņēmumu Ventspilī: “Jaunu darbavietu radīšana Ventspilī ir viena no pašvaldības galvenajām prioritātēm. Katrs jauns uzņēmums pilsētā ir svētki gan komersantam, gan ventspilniekiem, jo tās ir jaunas darbavietas un ieņēmumi budžetā. Ir paveikts milzīgs darbs, lai investori izvēlētos savus līdzekļus ieguldīt tieši Ventspilī. Katru uzņēmumu vērtējam kā prioritāti un tāds ir arī Wasserkabel Baltic. Ir gandarījums, ka tieši ar Wasserkabel Baltic Ventspilī ienākušas arī pirmās investīcijas no Ķīnas. No pašvaldības un brīvostas pārvaldes puses turpināsim darīt visu iespējamo, lai komersantiem šeit būtu vislabākie apstākļi un vēlam veiksmi.”

    http://www.portofventspils.lv/lv/svinigi-atklaj-wasserkabel-baltic-vienotas-apkures-un-dzesesanas-sistemas-komponentu-razotni

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 31.05.2017. 15.41

    Tev,dzeri, nepatīk,ka Latvijā parādās jaunas rūpnīcas? Domājams,ka ārzemju investori nemirs pēkšņā nāvē.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 31.05.2017. 16.06

    Ei nu ej,kur tad būtu vairāk rūpnīcu?Tur,kur Vienotība ar zatleristiem saimnieko,vai?Paņemot Saskaņu biedros?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 31.05.2017. 17.20

    to Ēriks

    Vienam Ķīnas partijas bosam atrada pilnu istabu ar naudu un dārglietām un izrādījās viņa “veiksmes stāsts” bija laba uzņemējdarbības vides radīšana, kas veicināja viņa pārvaldītā apgabala uzplaukumu. Bija no kā ņemt. Ko var sagaidīt no tiem, kas ir utubungas pēc savas būtības, pat ja tiem arī izdevies nozagt miljonu, radot valstij simtiem miljonu lielu skādi.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 31.05.2017. 17.28

    to dzeris49

    Vienotības ideoloģiskie un tikumiskie priekšgājēji, LC komunistu cūkas un sodomīti, dažu gadu laikā valsts mantu, praktiski visas strādājošās rūpnīcas, kolchozu un sovhozu īpašumus, desmitiem, iespējams pat līdz simtam miljardu vērtībā izdalīja komunistiem, čekistiem un bandītiem un nelegālos imigrantus apdāvināja ar dzīvokļiem. Viņu sekotājiem, Vienotībai, tik braši negāja, jo nebija jau daudz palicis, ko izvazāt.

    Der aizdomāties arī mūsu kleptokrātijai http://agonia-ru.com/archives/37

    p.s. Par MNA un Haraldu Velmeru, kurš kopā ar Vienotību un “Prudentija” atsavināja valstij ap pus miljarda vērto LM un uzdāvināja Krimas čekistiem, varēji pat neatgādināt, tas tāpat netiks aizmirsts.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    fretka > dzeris49 31.05.2017. 14.40

    Tas krauklis gan ir viens melns homofobs :D

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 01.06.2017. 09.16

    to dzeris
    Kad NA ir kalpojuši komunistam un krievmīlim Lembergam?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    fretka > dzeris49 31.05.2017. 15.12

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 31.05.2017. 15.48

    Ja nebūtu tāds Lembergs ar savu ZZS un NA pakalpiņu komandu, tās rūpnīcas Latvijā būtu daudz vairāk.

    Jo gaiss un investīciju klimats, kas atkarīgs arī no TS, maksātnespējas procesa, utt., būtu daudz labāks.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 31.05.2017. 14.57

    Ērik, labāk uzraksti ko labu par Lembergu, sen neesi stāstījis,, cik viņš izcils “nacionālais biznesmenis”, utt., ka nenoņem stipendiju.

    Nu, ar fretku viss skaidrs, viņš ir patiess un raksta, ko domā, pie jebkuras tēmas tās seks. minoritātes galvā rosās, nedod mieru, neļauj gulēt, var tikai izteikt līdzjūtību un rekomendēt griezties pie specialista.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 31.05.2017. 15.24

    Nu redz, kāds Lembergs malacis, atkal kārtējo rūpnīcu atvēris, par katru pazudušo vai pēkšņi mirušu liecinieku viņa lietā – jauna ražotne Ventspilī.

    Nu, bez Lemberga tur, protams, pat Ventspils nebūtu, kur nu vēl kas cits.

    Fretka – tas ir mans un R.A. sens strīds, un tas ir taisni par tēmu, atšķirībā no tava komentāra, kas galīgi nav par tēmu.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

Absints 01.06.2017. 10.41

Medicīna – Latvijā, faktiski godīgas un kvalitatīvas medicīniskās aprūpes nav

Izglītība – visdārgākā un visnekvalitatīvākā Eiropā

Ceļi – ceļu katastrofālais stāvoklis būtiski veicina lauku tukšošanos, ekonomisko bēgšanu uz Rīgu vai ārzemēm, būtiski bremzē ekonomisko attīstību reģionos.

Tieslietas – nupat ir tāds stāvoklis, ka tiesu faktiski nav, jo iedzīvotāji, apzinoties to, ka tiesa “viņu jautājumu” skatīs 10 gadus, to nemaz neiesniedz. Iedzīvotājiem fakstiski tiesiskā aizsardzība nepastāv. Nespēja sakārtot maksātnespējas administrēšanu jau kļuvusi par Latvijas atpazīstamības karogu..

Iekšlietas- joprojām pastāv: “iesniegumu par nozagtu pasi labāk nerakstiet, tāpat neatradīsim”. policiju par nozagtu velosipēdu nav jēgas saukt. nav jau slepkavība..

Aizsardzība- neredzu koncepciju, redzu darbošanos pagājušā gadsimta militārās doktrīnas ietvaros.

Tas ir mans īsais uzskaitījums. Kuras partijas programmā tas ir? Tad balsošu par viņiem..

+1
0
Atbildēt

1

    basta > 01.06.2017. 12.01

    to Ķīps

    Par kādu medicīnu runa, kad Vienotība par VM līdzekļiem saviem saimniekiem pasūta jaunas būves, kad jau esošajās nepietiek personāla. Ceļu būvē valda monopolstāvoklis, tāpēc nav jābrīnās par brāķi, kā bija Tīnūžu ceļa gadījumā. Vai sakārtotas tieslietas vajadzīgas šeit saimniekojošām čekistu firmām un Krievijas bandītiskiem grupējumiem. MNA valda Vienotības biedra, Ervīna Ābeles “kārtība”, bet LM un Haralda Velmera gadījums vispār hrestomātisks. IeM kopš Čevera laikiem ir padarīta par Solncevas brigāžu struktūrvienību. Kāda vēl valsts aizsardzība, kad tās vadība uzticēta Krievijas karaskolas absolventam un starp oficieriem, kuriem, starp citu, specdienesti piešķir pielaides, SC, tātad kremlim, simpatizējošo, kā slimam sunim blusu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu