ATSKATS: IR Pēterburgā no 4. līdz 7. maijam. • IR.lv

ATSKATS: IR Pēterburgā no 4. līdz 7. maijam.

26
NULL

Maija brīvdienās žurnāls Ir programmas Ir Kultūras ceļojumi ietvaros aicināja savus lasītājus un domubiedrus doties uz Pēterburgu baudīt pilsētu un mākslu.

Gleznainā Pēterburga ir pilsēta, kura neatstās vienaldzīgu nevienu. Tās bagātīgā arhitektūra, gadsimtiem ilgās tradīcijas, krāšņās mākslas galerijas un pilis izglīto un iedvesmo savus apmeklētājus. Tāpēc Pēterburgu visnotaļ var dēvēt par kultūras un inteliģences epicentru.

Maija brīvdienās kopā ar saviem lasītājiem un domubiedriem devāmies uz Pēterburgu baudīt pilsētu un mākslu. Četrās dienās vēlējāmies apskatīt bijušās Krievijas impērijas galvaspilsētas ievērojamākās vietas un baudīt tradīcijām bagāto Krievijas baleta mākslu.


Ceļojumam tika sagatavota aizraujoša kultūras programma: piedzīvojām slaveno Pēterburgas Balto nakšu sākumu, ekskursijas laikā vērojām, kā pār Ņevu paceļas tilti. Devāmies izbraukumā ar kuģīti no Pēterburgas centra līdz Krievijas Versaļai — slavenajai Pēterhofas pilij. Šeit radās lieliska iespēja izstaigāt ekstravaganto pils kompleksu un izbaudīt, kā mūzikas pavadījumā tiek iedarbinātas greznās strūklakas. Savukārt īstus mākslas šedevrus mēs aplūkojām Ermitāžā un Katrīnas pilī. Arī Pečoru klostera apskate izvērtās par patiesu piedzīvojumu.



Taču ceļojuma galvenais notikums bija Marijas operteātra apmeklējums, kur izbaudījām Igora Stravinska baletu Svētpavasaris. Izrāde veidota no diviem viencēliena baletiem: Svētpavasaris modernajā baleta versijā un atjaunotais 1913. gada Krievu baleta iestudējums ar Vāclava Ņižinska horeogrāfiju.


Kopā ar mūsu gidi Solvitu Pēterburga tika iepazīta tik plaši, cik vien to iespējams izdarīt četrās dienās — pastaigas visas dienas garumā sniedza iespēju īsā laikā gūt neaizmirstamu iespaidu par tā dēvēto Ziemeļu Venēciju. Tādu pilsētu, saprotams, tik īsā laikā pilnvērtīgi apskatīt nevar, taču šādi braucieni mūs mudina ne tikai atgriezties un iepazīt iepriekš neiepazīto, bet rada arī vēlmi doties citu kultūras pērļu mēklējumos.

Kopš 2016. gada rudens žurnāls Ir piedāvā saviem lasītājiem un domubiedriem doties kopīgos kultūras baudīšanas ceļojumos. Uzzināt vairāk par mūsu organizētajiiem braucieniem varat: www.irir.lv/celojumi vai zvanot +371 67281588.


 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu