Radošajā mājā "Free Riga" atklās jauno fotogrāfu izstādi "Caurvējš" • IR.lv

Radošajā mājā “Free Riga” atklās jauno fotogrāfu izstādi “Caurvējš”

23
Fotogrāfes Mārītes Lempas darbs no izstādes "Caurvējš"

Izstādē apskatāmi 13 jauno autoru darbi

Radošajā mājā “Free Riga” 30.maijā plkst.19 tiks atklāta “ISSP Skolas” 2017.gada absolventu izstāde “Caurvējš”, kas ir daļa no festivāla “Rīgas Fotomēnesis 2017” programmas, raksta aģentūra LETA.

Izstādē jaunie fotogrāfi pieskaras eksistenciālām tēmām, kas rodas sadursmē starp indivīda iekšējo stāvokli un ārpasauli. Lai gan fotogrāfija ir izslavēta ar spēju fiksēt taustāmo pasauli, izstādes autori šo mediju izmanto, lai atainotu savu realitāti. 

Autoru darbos netieši atspoguļojas mūsdienu nestabilais sociālpolitiskais konteksts, kas veido nemierīgu dzīves fonu. Katra telpas istaba šajā izstādē ir pārtapusi par savdabīgu autora iekšējās pasaules atspoguļojumu, rezultātā radot vienas paaudzes psiholoģisku portretu šā brīža aktuālajiem notikumiem, raksta skolas vadītāja Iveta Vaivode Gabaliņa. 

Izstādē “Caurvējš” sevi piesaka jaunie fotogrāfijas autori Agnese Zvirbule, Arta Kauliņa, Elmārs Sedols, Jēkabs Pravornis, Kristaps Mednis, Kristīne Krauze Slucka, Laima Buša, Madara Gritāne, Margarita Ogoļceva, Mārīte Lempa, Mārtiņš Eglītis, Teiksma Jankava un Toms Harjo. I

zstāde būs aplūkojama līdz 22.jūnijam.

Vairāk informācijas ISSP mājas lapā un “Free Riga” feisbuka lapā

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu