Latvijas Mākslas akadēmijā atklās "Dizaina diplomu dienas" pasākumu programmu • IR.lv

Latvijas Mākslas akadēmijā atklās “Dizaina diplomu dienas” pasākumu programmu

17
NULL

LMA Dizaina nodaļas bakalaura un maģistra programmu diplomdarbi

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) 1.jūnijā plkst.17 atklās desmitās “Dizaina diplomu dienas” pasākumu programmu, kurā ietilpst izstādes, modes skate un seminārs, raksta aģentūra LETA. 

Programmas atklāšanas pasākumā 1.jūnijā tiks izrādīti LMA Dizaina nodaļas bakalaura un maģistra programmu diplomdarbi. 

Pasākuma laikā 2.jūnijā Ķīpsalas peldbaseinā notiks arī LMA modes skate, kurā būs aplūkojami LMA Modes katedras komisijas atlasīti studentu darbi. Modes skates vizuālās identitātes veidotāja ir LMA Vizuālās komunikācijas studente Sigita Sniegs. 

Savukārt 3.jūnijā norisināsies seminārs “Modes procesi” un LMA modes skates kolekciju izstāde. Seminārā ar vieslekcijām uzstāsies arhitekte, Oslo Vesterdāles Mākslas komunikāciju un tehnoloģiju augstskolas profesore Vēsma Kontere Makilana, kura stāstīs par modes dizaina sociālo tendenču prognozēšanu un analīzes metodēm. Tāpat seminārā uzstāsies arī Dānijas VIA Universitātes lektore Lene Pedersene, kuras stāstīs par dizaina pētniecības metodēm kā rīku aktuālas dizaina idejas izstrādē. 

Bet 15.jūnijā no plkst.12 līdz 18 interesentiem būs iespēja apmeklēt “Dizaina komunikācijas pēcpusdienu” kurā tiksies dizaina un citu nozaru studenti, kā arī tie, kuri vēl tikai plāno studēt Dizaina nodaļā. Pasākumā piedalīsies arī vairāki nozares profesionāļi, uzņēmēji, valsts un pašvaldību pārstāvji un tie, kurus interesē dizaina izveide un pilnveide starpdisciplinārā sadarbībā. 

Dizaina nodaļā ir četras apakšnozares – Funkcionālais dizains, Vides māksla, Metāla dizains un Modes māksla, un šajā nodaļā bakalaura un maģistra programmās šogad absolvē 40 diplomandi.

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu