Tramps un ES vadītāji nav vienisprātis klimata, tirdzniecības un Krievijas jautājumos • IR.lv

Tramps un ES vadītāji nav vienisprātis klimata, tirdzniecības un Krievijas jautājumos

26
Donalds Tusks un Donalds Tramps. Foto: EPA-LETA

Ukrainas konflikta sakarā Tuska un Trampa domas sakrītot

Eiropas Savienības (ES) amatpersonas un ASV prezidents Donalds Tramps nav vienisprātis klimata, tirdzniecības un Krievijas jautājumos, pēc tikšanās ar Baltā nama saimnieku ceturtdien Briselē paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, vēsta aģentūras LETA-DPA.

“Man šķiet, ka mēs esam vienisprātis daudzās jomā (..), bet daži jautājumi paliek atvērti, piemēram, klimats un tirdzniecība,” sacīja Tusks. “Es neesmu 100% pārliecināts, ka mēs šodien varam sacīt, ka (..) mums ir līdzīga nostāja, līdzīgs viedoklis par Krieviju,” runājot par sevi un Trampu, sacīja Tusks.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Ukrainas konflikta jautājumā viņu domas esot līdzīgas. “Tomēr mana vēsts prezidentam Trampam bija tāda, ka mūsu sadarbībai un draudzībai tās dziļāko nozīmi piešķir tādas Rietumu vērtības kā brīvība, cilvēktiesības un cilvēka cieņas ievērošana,” norādīja Tusks.

Tramps ceturtdien Briselē tikās ar Tusku un Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru. ASV prezidents sarunās esot paudis bažas par Lielbritānijas izstāšanos no ES, norādot, ka tā rezultātā ASV varētu zaudēt darbavietas, aģentūrai DPA atklāja informācijas avots ES

Tramps savā pirmajā ārzemju braucienā viesojas jau ceturtajā galamērķī, tiekoties arī ar NATO dalībvalstu līderiem un jauno Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.

Komentāri (26)

basta 26.05.2017. 10.12

Ja Trampa kungam ar putlerastiem: Junkeru un Tūsku, pārāk daudz viedokļu sakristu, tad, Dievs esi Eiropai žēlīgs!

0
-1
Atbildēt

2

    ierados > basta 27.05.2017. 08.29

    Paldies Dievam, puzes lāčplēša patiesība sakrīt ar Trampu, kurš tomēr atpaliek, jo vēl nav paziņojis, ka NATO okupē Baltiju. Spriežot pēc viņa izgājieniem publiskā pasākumā, šāds atklāsmes brīdis vairs nav tālu. Eiropa (un Pasaule) beidzot redzēs, kurš ir īsts putlerists un kurš nav, taču, diemžēl, var būt par vēlu. Prātiņ, nāc mājās!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > basta 27.05.2017. 11.42

    to ierados

    Kāds te sakars ar “puzes lāčplēsi”, kad manu tautu un valsti bez žēlastības drāž tavējie: kremļa pakalpiņi, čekas kājslauķi, zagļi, kolorādi un fekāliju stumdītāji, Vienotība?

    p.s. tavas sugas brāļi ir putļerasti

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu