Moldova liedz valstī ieceļot prokremliskam žurnālistam no Latvijas • IR.lv

Moldova liedz valstī ieceļot prokremliskam žurnālistam no Latvijas

23
Ekrāna stopkards no baltnews.lv.

Žurnālists izraidīts kopā ar Maskavas kolēģi un sola sūdzēties Eiropas Cilvēktiesību tiesā

Piektdien, 12.maijā, Kišiņevas lidostā Moldovas varasiestādes aizturēja un neielaida valstī divus prokremlisko izdevumu žurnālistus – Krievijas nedēļraksta “Rossijskije Vesti” galveno redaktoru Dmitriju Jermolajevu un Krievijas starptautiskās informācijas aģentūras “Rossiya Segodnya” tīmekļa vietnes “Baltnews” korespondentu no Latvijas Andreju Tatarčuku.

Kā vēsta ukraiņu tīmekļa izdevums “Politeka”, pēc nopratināšanas abi žurnālisti izraidīti no Moldovas. Abi apgalvo, ka viņiem izraidīšanas iemels neesot paskaidrots.

Jermolajevs skaidrojis, ka viņa nolūks esot bijis doties uz prokrievisko separātistu pašpasludināto Piedņestras republiku, lai vāktu materiālus iecerētajai grāmatai par notikumiem Latvijā 1990. un 1991.gadā, jo Tiraspolē dzīvojot šo notikumu aculiecinieki.

Pirmdien Maskavā sarīkotajā preses konferencē Jermolajevs paziņoja, ka abi žurnālisti izlēmuši iesniegt prasību pret Moldovu Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Komentāri (23)

jurisml_inbox_lv 17.05.2017. 12.10

tatarčuku nevajag laist atpakaļ Rīgas lidostā prokremliskajiem te nav vietas, kauns no Latvijas aizturēts krievs starptautiskā lidostā.

+2
0
Atbildēt

0

dullaisdauka 31.05.2017. 19.00

Visu cieņu Moldovas varas vīriem un sievām! Tikai Latvija ir viena izgāztuve, kur var visi Kremļa atkritumi savākties, jo visi drošībnieki ir kangari un exčekisti, bet valdošie korumpēti zagļi, kuri jau sen pārdevušies Putļeram!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu