VID atsāk publiskot papildinātu nodokļu parādnieku sarakstu • IR.lv

VID atsāk publiskot papildinātu nodokļu parādnieku sarakstu

3
Foto: Ieva Čīka, LETA

Patlaban valstī ir ap 120 000 nodokļu parādnieku, 47 000 parāds pārsniedz 150 eiro

Ņemot vērā nodokļu maksātāju lielo interesi, Valsts ieņēmumu dienests (VID) no šodienas plāno atsākt publicēt nodokļu parādnieku sarakstu, vēsta aģentūra LETA. Saraksts būs pieejams VID tīmekļa vietnē un tajā varēs atrast ikvienu saimnieciskās darbības veicēju, kā arī juridisku personu, kurai ir izveidojies par 150 eiro lielāks nodokļu parāds.

Kaut gan ziņas par konkrētu parādnieku ir iespējams saņemt jau tagad, līdz šim tik plašs nodokļu parādnieku saraksts netika apkopots un publiskots. Saraksts tiks aktualizēts reizi mēnesī. Jaunākā informācija liecina, ka patlaban valstī ir apmēram 120 000 parādnieku, apmēram 47 000 nodokļu parādnieku parādsaistības pārsniedz 150 eiro. Lielāko nodokļu parādnieku sarakstu VID pārtrauca publiskot pērn rudenī.

“Kā iestāde mēs vēlamies sabiedrībai nodrošināt maksimālu caurspīdīgumu. Gan uzņēmējiem būs vieglāk noskaidrot, kāda situācija ar nodokļu parādiem ir potenciālajiem sadarbības partneriem, gan arī privātpersonām būs pieejama ērta iespēja apskatīties, kādā situācijā atrodas uzņēmums, no kā tiek saņemts pakalpojums,” skaidroja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

“Tas nebūs tikai lielo nodokļu parādnieku saraksts. Tas būs faktiski visu to parādnieku saraksts, kas uz šo brīdi pieejami publiskajā datubāzē – vai tas būtu partneris, vai kāds, no kura pērkam pakalpojumus vai bulciņas, vai dzeram kafiju kafejnīcā. Šajā sarakstā varēs pārliecināties, vai uz konkrētu datumu nodokļu parāds nav bijis lielāks par 150 eiro,” lsm.lv skaidro Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktore Santa Garanča.

Kā vēsta LETA, Garanča aicina uzņēmējus nokārtot parādsaistības, ja tie nevēlas tapt publiskoti sarakstā. Lai nenonāktu publiskoto nodokļu parādnieku vidū, Garanča aicināja arī turpmāk nekavēt noteiktos maksājumu termiņus, kā arī nepieciešamības gadījumā izmantot nodokļu likumos paredzētās iespējas labprātīgi samaksāt nokavēto nodokļu maksājumu.

Komentāri (3)

Anonīms 15.05.2017. 09.26

nabagu tramdīšana … tos, kam tie miljonu parādi, vai tos, kuriem nodokļus vispār neaprēķina un neiekasē un kuri tad attiecīgi sarakstos nemaz nevar nonākt, tos jau nepublicēs …

Jā …. seksīgi, ko citu teikt

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu