Latvijas hokejisti neizmanto vairākumu un zaudē zviedriem • IR.lv

Latvijas hokejisti neizmanto vairākumu un zaudē zviedriem

28
Foto: Edijs Pālens, LETA

Valstsvienība ir A apakšgrupas 2.vietā līdz ar ASV izlasi

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē ceturtdien ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) zaudēja olimpiskajai vicečempionei Zviedrijai, pārtraucot trīs uzvaru sēriju, vēsta aģentūra LETA. Zviedrijas hokejisti nopelnīja 16 soda minūtes, taču Latvija, kas pēc trim mačiem bija otrā labākā vairākuma spēlētāja turnīrā, neizmantoja nevienu no tiem.

Latvijas izlases rindās par labāko spēlētāju nosaukts vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 28 no 30 pretinieku mestajām ripām. Arī pretiniekiem par labāko atzīts vārtsargs – Edijs Leks atvairīja visus 19 latviešu metienus, nosargājot savus vārtus “sausā”. Zviedriem vārtus guva Gābriels Landeskogs un Eliass Lindholms.

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, kurai ar 9 punktiem seko Latvija un ASV. Ceturtā ar 7 punktiem ir Zviedrija, kam ar 5 punktiem seko Vācija, un 4 punkti ir Slovākijai. Aiz pirmā sešinieka Dānijai ir 2 punkti, Itālijai – 1 punkts.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātos ar Zviedriju tikusies 14 reizes, taču tikai vienā mačā izdevies izcīnīt uzvaru – tas notika 2009.gadā Bernē, kad valstsvienība izcīnīja panākumu ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā. Tas pagaidām bijis pēdējais čempionāts, kad Latvija sasniegusi planētas meistarsacīkšu ceturtdaļfinālu.

Šajā spēlē Latvijai bija jāiztiek bez uzbrucēja Māra Bičevska, kurš devies uz Rīgu, lai apraudzītu jaundzimušo meitiņu. Viņa vietā laukumā devās Vitālijs Pavlovs, kurš čempionātā līdz šim vēl nebija spēlējis.

Latvijas hokeja izlase šo turnīru bija iesākusi kā nevienu citu pasaules čempionātu – trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs, tiekot pie maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem. Vispirms ar 3:0 pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, bet otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta A apakšgrupas vājākā komanda Itālija. Tiesa, Latvijai turnīra ievadā bijis parocīgs spēļu kalendārs, bet turpinājumā jātiekas ar spēcīgākām komandām – sestdien gaidāma tikšanās ar ASV, pēcāk dueļi pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju, mājinieci Vāciju.

Latvijas izlasi cīņā ved titulētais kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs, kurš savulaik ir izcīnījis prestižo Stenlija kausu, bet nesenajā 2015.gadā tika nosaukts par NHL labāko treneri. Līdz ar varas maiņu Latvijas Hokeja federācijā (LHF) būtiskas izmaiņas skāra arī izlasi. Sagatavošanās procesā spēlētājiem nodrošināti ļoti labi darba apstākļi, kādu iepriekšējos gados, pēc pašu hokejistu teiktā, nebija. Tiek uzskatīts, ka šogad komandai ir optimālākais sastāvs pēdējos pāris gados.

Darbā ar Latvijas izlasi Hārtlijam palīdz viņa ilggadējais asistents Žaks Klutjē, kā arī Artis Ābols un Kārlis Zirnis. Ābolam valstsvienības trenera palīga amatā šī ir atgriešanās, jo 2012.gadā viņš bija arī Teda Nolana palīgs, savukārt Zirnis par palīgu izlasē strādājis jau kopš 2013.gada. LHF izlasei devusi uzdevumu iekļūt sacensību ceturtdaļfinālā.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu