Sāk pastiprinātas pārbaudes uz Šengenas zonas ārējās robežas • IR.lv

Sāk pastiprinātas pārbaudes uz Šengenas zonas ārējās robežas

40
Ilustratīvs foto: Ivars Svilāns, LETA

Robežsargu datorizētās pārbaudes paildzinās robežas šķērsošanas laiku

Valsts robežsardze no šodienas sāks visu Eiropas Savienības (ES) pilsoņu pastiprinātas pārbaudes uz Šengenas zonas ārējās robežas, vēsta aģentūra LETA. Jaunā kārtība paredz, ka turpmāk Rīgas, Ventspils un Liepājas ostā, kā arī starptautiskajā lidostā “Rīga” robežsargi datorizēti pārbaudīs visas ieceļojošās un izceļojošās personas, tostarp ES, Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) un Šveices pilsoņus un mehāniskos transportlīdzekļus, kuri šķērsos Šengenas zonas ārējo robežu.

Pastiprināta datorizēta pārbaude notiks arī Silenes, Pāternieku, Terehovas, Grebņevas un Vientuļu, Pededzes robežkontroles punktā, Kārsavas un Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā. Līdz šim datorizētā robežpārbaude bija trešo valstu pilsoņiem. ES, EEZ un Šveices pilsoņiem, šķērsojot Šengenas zonas ārējo robežu, notika vien ceļošanas dokumentu pārbaude, taču turpmāk notiks datorizēta robežpārbaude, pārbaudot uzrādītos dokumentus Šengenas informācijas sistēmās, “Interpola” un nacionālajās informācijas sistēmās.

Jaunā kārtība paildzinās katras ārējo robežu šķērsojošās personas robežpārbaudes laiku, taču robežsardze darīs visu iespējamo, lai robežpārbaudes procedūra notiktu maksimāli raiti un robežu šķērsojošām personām sagādātu pēc iespējas mazākas neērtības, paziņoja Valsts robežsardzes pārstāvji.

Pastiprinātas robežpārbaudes noteiktas ar Eiropas Parlamenta martā apstiprinātajiem grozījumiem Šengenas Robežu kodeksā, kas stājas spēkā šodien, 7.aprīlī. Grozījumu mērķis ir palielināt drošību Šengenas telpā un identificēt personas, kas varētu radīt draudus sabiedriskajai kārtībai un iekšējai drošībai.

Komentāri (40)

lno 07.04.2017. 18.50

Aculiecinieks Reinis Stokholmā: Pilsētas centrs paralizēts. Man šausmīgi paveicās http://www.la.lv/aculiecinieks-reinis-abolins-stokholma-pilsetas-centrs-paralizets-man-sausmigi-paveicas/

0
0
Atbildēt

0

lno 07.04.2017. 16.36

Arī Zviedrijā sākusies bagātināšanās? http://www.svoboda.org/a/28416585.html

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu