Meja: varētu saglabāt pārvietošanās brīvību ar ES arī "Brexit" īstenošanas fāzē • IR.lv

Meja: varētu saglabāt pārvietošanās brīvību ar ES arī “Brexit” īstenošanas fāzē

20
Terēza Meja. Foto: AFP-LETA

Līdz izstāšanās pabeigšanai Lielbritānija jaunu tirdzniecības līgumu ar ES nenoslēgs

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir pieļāvusi, ka brīva cilvēku pārvietošanās starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību (ES) varētu tikt paildzināta līdz “Brexit” īstenošanas fāzei jau pēc tam, kad viņas vadītā valsts būs izstājusies no bloka, trešdien ziņo britu sabiedriskā raidorganizācija BBC.

Kā vēsta aģentūras LETA-REUTERS, Meja vizītes laikā Saūda Arābijā reportieriem teikusi, ka īstenošanas fāze dos uzņēmumiem un valdībām laiku, lai pielāgotos ierobežojumiem, ko paredzēs “Brexit” vienošanās, vēsta BBC.

Meja ļāvusi noprast, ka Lielbritānija jaunu tirdzniecības līgumu ar ES nenoslēgs, kamēr 2019.gadā nebūs pabeigts izstāšanās process no ES, ziņoja britu laikraksts “Financial Times”, atsaucoties uz to pašu premjerministres sarunu ar reportieriem.

Lielbritānija 29.martā iesniedza Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, oficiāli sākot izstāšanās procedūru.

Komentāri (20)

lno 05.04.2017. 13.45

Eiropas Savienība (ES) gatavojas izteikt Polijai un Ungārijai ultimātu, pieprasot patvēruma meklētāju uzņemšanu vai arī bloka atstāšanu, atsaucoties uz britu laikrakstu «The Times», ziņo Polijas Radio. http://apollo.tvnet.lv/zinas/laikraksts-es-grasas-izteikt-polijai-un-ungarijai-ultimatu/791095

Arvien vairāk Eiropas, tai nevajag ienaidniekus – Junkers ar domubiedriem to sagraus pats:):):)

+3
-3
Atbildēt

0

Anonīms 06.04.2017. 00.18

Nu viss vel priekša, taču kundze lai nemaz nemeģina atdarinat Tečeri, galigi garam, diemžel šodien Eiropa ir totals politiķu trukums, kurus varetu rakstit ar lielo burtu.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu