Ķūnings • IR.lv

Ķūnings

18
NULL
Ernests Kļaviņš

Komentāri (18)

west 27.04.2017. 19.34

Latvija ir kas – prezidentāla, vai parlamentāra republika ?

Kā ir ar vispārēju mūsu Satversmes izlasīšanu visiem un divreiz ? Kāpēc muļķa tauta nav spējīga ievēlēt pareizo parlamentu, bet pareizo prezidentu ievēlēs uzreiz ? Varbūt tāpēc, ka tādu ir vieglāk un ātrāk dabūt cauri, lai nav lieki un dārgi jābakstās? Varbūt tāpēc tāda, šī tik augstā, bet parastā ierēdņa dievināšana un neadekvāta fetišizācija visus šos gadus ?

Interesanti, kāpēc ne tik stulbie ebreji ir izvēlējušies parlamentāru valsti ? Tiešām gribēja ieriebt paši sev ?

+12
0
Atbildēt

0

dzeris49 28.04.2017. 14.53

Pie Latvijas elektorāta politiskās izglītības līmeņa visas tautas vēlētais prezidents un prezidentāla valsts būtu milzīgi bīstama lieta, visdrīzāk, ievēlētu populistu.

Un tas pat neskatoties uz to, ka Saeima mums ir totāli korumpēta un liela daļa balso, kā liek “sponsori”, tomēr, vismaz cerība, ka tiks ievērots kāds balanss.

+5
-1
Atbildēt

2

    basta > dzeris49 30.04.2017. 11.35

    Un kas tāds drausmīgs būtu noticies? Prezidents nelektu kazačoku 9. maijā Maskavā, būtu pretojies Abrenes dāvināšanai ienaidniekam, prostetētu pret žoga likšanu ap Brīvības pieminekli, Meļņiks ar kāju nespertu vaļā pils vārtus, pils nebūtu apgānīta ar uzaicinātiem “Jaunā viļņa” klauniem, valodas likums nebūtu sačakarēts.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > dzeris49 29.04.2017. 23.24

    Kur problēma?

    Deviņdesmito pirmajā pusē tauta garantēti ievēlētu Gorbunovu, pēc viņa gadus 10 neuzvarams kandidāts būtu Pauls. Tauta bez kādiem kuratoriem nobalsotu ar sirdi, ne čekas, ne Vašingtonas okoma nevajadzētu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Anonīms 01.05.2017. 08.24

Lasu, ka Turcijā atlaisti 4000 ierēdņi.Skaidrs – tagad viņiem būs kā franču karalistē – valsts – tas esmu es teica Luijs XIV. Aizliegti daži izklaides raidījumi, apcietinājumā paturēti žurnālisti un viens – no Irānas – nošauts …

Mūsējie varas onkuļi un viņu atbalstītāji siekalzaķi vēlas to pašu un vēl vairāk. Kopš Ulmaņa apvērsuma un valsts nodevības būs jau drīz 100 gadi, bet nekas nav mainījies – trulā, vardarbīgā,ļaunā , patriarhālā varaskāre kā tāda nezale laužas cauri pat asfaltam.

Lasu par francūžiem, tā tauta spējusi radīt vismaz vienu vīru, kurš sludina nevis vardarbību ,naidu un neiecietību, bet kurš spej pateikt – Eiropas Savienībai ir jāmainās. Tā kā tas ir šobrīd, tā turpināt nedrīkst. Jautājums – kā pusē ir latvieši. Spriežot pēc ir komentāriem – kur naciķi spieto milzu pulkā – lepēnas pusē.

Līdz ar to – man rodas jautājums, vai mēs kā nācija vispār spēsim līdzdarboties reformām.

Tas ir tas, ko atgādināja cits BBC raksts, ka Senās Romas viens no sabrukšanas faktoriem bija – ka impērija nemitīga tika paplašināta,bet netika veiktas administratīvas reformas tās pārvaldīšanai.

Tāpat ir ar ES ,administrācija bija paredzēta 5 valstu savienībai , tagad tāda pati tā ir 28 valstīm. Nu nav pareizi, nav.

http://www.bbc.com/news/world-europe-39766334#

+2
-1
Atbildēt

1

    basta > Anonīms 01.05.2017. 10.03

    Nodevības? Vai tad viņš bija apsolījis freibergām, zatleriem, dombrovskiem, pabrikiem, straujumām, rinkēvičiem un kozlovskiem, ka tie netraucēti varēs Latviju pievienot PSRS? Ne mani radi, ne pazīstamie, kuri dzīvoja tai laikā, ne par kādu nodevību nerunāja. Gluži otrādi, vienmēr slavēja Ulmani, ka aplauza prokremliskās cūkas, kas šiverēja Saeimā. Varbūt nodoti jutās tie, kuri “Baigā gada” laikā slepkavoja un izsūtīja latviešus, man tādi nebija zināmi.

    Sapņo, kā iemērkt savas roķeles līdz pleciem latviešu asinīs?

    Eiropa jau mainās un pozitīvas sekas mēs redzam Polijā un būs vēl. Tas “viens vīrs”, gerentofīls, bet kā ziņo dažādi avoti, vēl daudz ļaunāk, piedraudēja Polijai ar sankcijām. Ko tādu pat galējie nelieši, putinoīdi: Junkers un Tusks, neuzdrīkstējās.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu