Maijā Rundāles pilī atvērs četras restaurētas ekspozīciju telpas • IR.lv

Maijā Rundāles pilī atvērs četras restaurētas ekspozīciju telpas

Rundāles pils. Foto Ieva Lūka, LETA

Dekoratīvi lietišķās mākslas ekspozīcijā “No gotikas līdz jūgendstilam” varēs iepazīt vēl divus vēsturiskos mākslas stilus – ampīru un bīdermeieru

No 25.maija Rundāles pils apmeklētājiem būs pieejamas četras rekonstruētas ekspozīciju telpas, raksta aģentūra LETA. 

Otrajā stāvā būs iekārtota hercoga mazgāšanās telpa ar autentisku 18.gadsimta sēdvannu un citiem telpas funkcijai atbilstošiem sadzīves priekšmetiem. Jau pagājušajā gadā hercoga privātajos apartamentos eksperimentālā variantā bija iekārtots “Medību kabinets”, lai atspoguļotu hercogu Ernsta Johana un Pētera aizraušanos ar medībām. Aizvadītajos mēnešos telpa ir pilnveidota, bagātināta, tagad to grezno mākslinieku gleznas par medību tēmu, 17. un 18.gadsimta trofejragi, 18.gadsimta medību ieroči un pokāli. 

Tāpat kabinetā apskatāms apzeltīts sudraba pokāls, kuru Kurzemes hercogam Ernstam Johanam reiz dāvinājis Polijas karalis Augusts II. 

Dekoratīvi lietišķās mākslas ekspozīcijā “No gotikas līdz jūgendstilam” no 25.maija apmeklētāji varēs iepazīt vēl divus vēsturiskos mākslas stilus – ampīru un bīdermeieru. Rundāles pils muzeja kolektīvs lepojas ar šo ekspozīciju, jo tā ir vienīgā Latvijā, kas sniedz tik pilnīgu ieskatu Eiropas dekoratīvās mākslas attīstībā, sākot no 15.gadsimta. Pilnībā pabeigtu ekspozīciju “No gotikas līdz jūgendstilam” iecerēts atklāt 2018.gadā, kad būs iekārtotas pēdējās divas telpas. 

Turpinot šajā gadā aktualizēto medību tēmu, pils vestibilos būs apskatāmas divas tematiskas izstādes – “Medības mākslinieku acīm” un trofejragu izstāde, kas taps sadarbībā ar Zemgales virsmežniecību.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu