Kremlis: Sankcijas pret Ziemeļkoreju ir "iracionālas" • IR.lv

Kremlis: Sankcijas pret Ziemeļkoreju ir “iracionālas”

24
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns. Foto: TT NYHETSBYRÅN,NKO/LETA

Baltais nams 15.aprīlī pastiprināja spiedienu pret Phenjanu un pauda cerību, ka Ķīna un Krievija ANO atbalstīs stingrāku sankciju noteikšanu Ziemeļkorejai, ja tā veiks jaunu kodolizmēģinājumu.

Krievija nekad nav bijusi “sankciju dialoga” pusē un uzskata, ka spiediens ar sankcijām pret Ziemeļkoreju ir “iracionāla un bezperspektīva pieeja”, trešdien sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta LETA.

Ir jāveic “zināma starptautiskā iedarbība”, lai visas puses mudinātu uz “savaldību, akurātumu un apdomīgumu”, ņemot vērā, ka ap Korejas pussalu izveidojusies situācija var izraisīt “neparedzamus saasinājumus”, piebilda Kremļa pārstāvis.

Krievija nekad nav apturējusi savus pūliņus šajā virzienā, sacīja Peskovs. Viņš minēja “politiski diplomātisko centienu turpināšanu”, arī “starptautisko formātu” ietvaros.

Baltais nams 15.aprīlī pastiprināja spiedienu pret Phenjanu un pauda cerību, ka Ķīna un Krievija ANO atbalstīs stingrāku sankciju noteikšanu Ziemeļkorejai, ja tā veiks jaunu kodolizmēģinājumu.

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien pārraidītā intervijā telekanālam “Fox News” veltīja atzinīgus vārdus Ķīnai par palīdzību Ziemeļkorejas jautājumā.

ASV eksperti uzskata, ka tikai Ķīnas rīcībā ir gana stipras politiskās un ekonomiskās sviras, lai savaldītu Ziemeļkoreju un nepieļautu, ka tās rīcībā nonāk kodolgalviņu nestspējīga tālas darbības rādiusa ballistiskā raķete, kas spētu sasniegt ASV.

ASV viceprezidents Maiks Penss pirmdien paziņoja, ka “stratēģiskās pacietības ēra” attiecībās ar Ziemeļkoreju ir beigusies.

Penss piebilda, ka arī Ziemeļkorejas veiktie ballistisko raķešu izmēģinājumi ir nepieņemami.

 

Komentāri (24)

Valdis Eiserts 20.04.2017. 14.22

Vai Ziemeļkorejai nav robežas ar PSRS ?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu