Pārbaudes laikā atstādina no amata VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktori • IR.lv

Pārbaudes laikā atstādina no amata VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktori

24
NULL

Iestādē ierosinātas disciplinārlietas par divu augstu amatpersonu darbību

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) sākta disciplinārlieta pret Nodokļu kontroles pārvaldes direktori Sandru Kārkliņu-Ādmini, un viņa izmeklēšanas laikā atstādināta no amata, otrdien vēstīja portāls diena.lv. Paredzamais disciplinārlietas pārbaudes ilgums ir aptuveni mēnesis, ziņo aģentūra LETA.

VID skaidroja, ka disciplinārlietā notiek pārbaude, vai sāktais pievienotās vērtības nodokļa (PVN) audits pret kādu komersantu ir bijis pamatots. Laikraksts “Diena” ziņo, ka disciplinārlieta pret Kārkliņu-Ādmini varētu būt ierosināta saistībā ar ieilgušo auditu būvfirmā “AB Build”. Šī būvfirma bija viens no lielākajiem apakšuzņēmumiem Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecībā.

Disciplinārlieta ir sākta arī pret VID Nodokļu kontroles pārvaldes Juridisko personu analīzes daļas vadītāju Inesi Spirku, bet viņa no amata pienākumu pildīšanas nav atstādināta, aģentūru LETA informēja VID.

Kārkliņa-Ādmine līdz 2016.gada 3.maijā izziņotajām vērienīgajām rotācijām VID bija VID Muitas pārvaldes direktora vietniece un tika pārcelta Nodokļu kontroles pārvaldes direktores amatā. Savukārt agrākā Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Iveta Buškevica tika pārcelta par Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes direktora vietnieci.

VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule, kuru valdība amatā apstiprināja jau pēc rotācijas, vēlas, lai disciplinārlieta tiktu izmeklēta iespējami ātri, jo jābūt skaidrībai, vai Nodokļu kontroles pārvaldes vadībai var uzticēties, ”Dienai” norādīja Cīrules konsultante komunikācijas jautājumos Aļona Zandere. Oficiāli apstiprināts tikai tas, ka disciplinārlieta ierosināta, lai noskaidrotu, vai VID uzsāktais nodokļu audits pret komersantu ir pamatots.

Kā vēsta diena.lv, SIA ”AB Build” īpašnieks ir Andris Bojārs, liecina Lursoft dati. Būvfirmas finanšu pārskats par 2016.gadu vēl nav pieejams, bet 2015.gadā tās apgrozījums sasniedzis 8,3 miljonus eiro.

Disciplinārlietu izmeklē piecu cilvēku komisija, ko vada Cīrules konsultants juridiskajos jautājumos Māris Knoks. Lēmums par disciplinārlietu pret VID augsto amatpersonu nācis no VID Iekšējās drošības daļas. Tās vadītājai Gitai Plaudei bija liela loma rotējamo darbinieku sarakstu veidošanā.

Kārkliņa-Ādmine ir nedēļu ilgā iepriekš plānotā atvaļinājumā, tādēļ Dienai viņu neizdevās sazvanīt darba vietā. Disciplinārlietas dēļ atcelts amatpersonas aprīļa beigās plānotais darba komandējums. Lietā figurē vairāku zemāk stāvošu VID amatpersonu uzvārdi.

Komentāri (24)

klusais 12.04.2017. 09.36

Nabaga celtnieki … protams audits ir nepamatots un celniecības nozare ir ar vismazāko nodokļu nenomaksas risku … bet varbūt stāsts par to , ka “otkati” briesmās ? :)

+2
0
Atbildēt

0

klusais 12.04.2017. 09.40

Par konsultantu Knoku – tas bija 2002. gada novembrī , kad Knokam uz paplātes atnesa Jakāna disciplinārlietu saistībā ar SIA Farmus , kur valstij nozaga 3 mio LVL nodokļos . Nezinu apzināti vai nē , bet Knoks pamanījās to lietu sačakarēt . Labs konsultants tagad Cīrulei .

+2
0
Atbildēt

1

    Anonīms > klusais 12.04.2017. 11.53

    nu kaut kādas tantiņas patramdīs – tās paraudās, piekritīs augstākām likmēm … un? Tas kaut ko mainīs ? ko tieši?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu